TEHO Sport Tennisliiga Cup: HVS uusi mestaruutensa niin naisissa kuin miehissä

5.7.2020  |  16:42  |  Raportit

Ulkokenttien seurajoukkueiden Suomen mestaruuskilpailut on saatu päätökseensä Tampereen Tenniskeskuksella. Viime vuoden tapaan kultaiset mitalit pujotettiin niin naisissa kuin miehissä HVS-Tenniksen pelaajien kauloihin.

KUVAGALLERIA

Laine: ”Hyvältä tuntuu, kun onnistuimme puolustamaan mestaruuttamme.”

Naisten puolella ykköseksi sijoitettu HVS oli odotetun vahva läpi viikonlopun. Joukkue eteni voitosta voittoon ja kapteeni Emma Laineen ei tarvinnut miettiä ollenkaan mahdollisia nelinpelikokoonpanoja, sillä kaikki ottelut ratkesivat jo kaksinpeleissä. Finaalipäivänä mestaruuden varmistivat Anastasia Kulikova ja Laura Hietaranta – Kulikova voitti Ella Haaviston (Smash) 6-2, 7-5 ja Hietaranta Stella Remanderin (Smash) 6-2, 6-3. Joukkueessa pelasivat myös Emelie Gabran, Peppi Ramstedt ja Johanna Ranta-aho.

– Hyvältä tuntuu, kun onnistuimme puolustamaan mestaruuttamme. Kapteenina tykkään todella paljon näistä joukkuekilpailuista. Täällä on ollut hyvä fiilis läpi viikonlopun niin kentällä kuin sen ulkopuolella, kertoi kapteeni Laine.

Naisten loppuottelu
HVS – Smash 2-0
Anastasia Kulikova – Ella Haavisto 6-2, 7-5
Laura Hietaranta – Stella Remander 6-2, 6-3

Miesten loppuottelussa sarjanousija Ducks pyrki jatkamaan uskomatonta liitoaan hallitsevaa mestaria vastaan. Kaksinpeleissä HVS aloitti erittäin vahvasti, kun Otto Virtanen kukisti Ristomatti Lanteen 6-2, 6-1 ja Patrick Kaukovalta tyylitteli voiton Pyry Hyrkkösestä 6-1, 6-0. Kolmospelaajien ottelussa Ducksin Santtu Leskinen piti joukkueensa vielä pinnalla voitettuaan tiukasti Roni Hietarannan 7-5, 5-7, 10-5. HVS:n päästi mestaruusjuhliin Aaro Pöllänen ja Aleksi Tuukkanen, jotka kukistivat nelinpelissään Lanne/Saska Huttunen 7-5, 6-7, 10-4.

Miesten loppuottelu
HVS – Ducks 3-1
Otto Virtanen – Ristomatti Lanne 6-2, 6-1
Patrick Kaukovalta – Pyry Hyrkkönen 6-1, 6-0
Roni Hietaranta – Santtu Leskinen 5-7, 7-5, 5-10
Aaro Pöllänen/Aleksi Tuukkanen – Lanne/Saska Huttunen 7-5, 6-7, 10-4

Pronssiset mitalit voittivat tänä vuonna naisissa Smash-Kotka ja miehissä Tampereen Tennisseura.

Naisten pronssiottelu
ÅLK – Smash-Kotka 0-2
Liisa Vehviläinen – Oona Orpana 2-6, 1-6
Sade Scharlin – Venla Ahti 3-6, 2-6

Miesten pronssiottelu
TaTS – Smash-Kotka 3-1
Roni Rikkonen – Ville-Petteri Ahti 6-2, 1-6, 10-6
Tero Vilen – Verneri Tuomi 6-2, 6-0
Peetu Pohjola – Sami Huurinainen 3-6, 2-6
Rikkonen/Vilen – V-P Ahti/Tuomi 6-3, 3-6, 10-2

Smash-Kotkan Oona Orpana, Venla Ahti ja kapteeni Pasi Ahti

I-divisioonien parhaat pääsevät hakemaan liigapaikkoja

Samaan aikaan on pelattu myös kesän I-divisioonat. Miehissä A- ja B-lohkojen voittajat pääsevät karsimaan kahdesta paikasta TEHO Sport Tennisliiga Cupiin 2021 yhdessä liigan toiseksi viimeisen Valkeakosken Tenniksen kanssa. A-lohkon voitti Jyväskylän Tennisseura ja B-lohkon Smash. Viimeiseksi jäänyt Break Point tippuu suoraan I-divisioonaan. Naisten puolella ei tipu suoraan ketään, koska I-divisioonan ensimmäinen (Smash-Kotka 2) eikä toinen (HVS 2) voi nousta seurojen ykkösjoukkueiden jo ollessa liigatasolla. Tämän johdosta liigan viimeinen TVS karsii paikastaan I-divisioonan kolmanneksi sijoittunutta Kouvolan Tennisseuraa vastaan.

Naisten putoamiskarsinta
LVS – TVS 2-0

Miesten putoamiskarsinta
Break Point – VT 2-3

Jaa:

Seuraava uutinen: 18-vuotiaiden SM-kilpailut Pyynikillä… →