Viikkokatsaus 36/2020 – Ammattilaispelaajat tippuivat jatkosta, kotimaassa jännitettävää

4.9.2020  |  11:10  |  Raportit

Emil Ruusuvuoren oli valitettavasti luovutettava ottelunsa US Openin toisella kierroksella. ATP Challenger -turnauksessa Tsekissä päättyivät Harri Heliövaaran ja Otto Virtasen ottelut ensimmäisille kierroksille.

Viikonloppuna on vielä paljon jännitettävää, sillä kotimaassa pelataan TEHO Sport Finnish Touria Jyväskylässä ja Pajulahdessa on nähty suomalaismenestystä alle 14-vuotiaiden kansainvälisessä turnauksessa. Finnish Touria voit seurata Ruutu Urheilun kautta lauantaista lähtien.

Ruusuvuori: ”Kokonaisuutena kuitenkin hyvä reissu Yhdysvaltoihin, hyvät kaksi viikkoa”

Emil Ruusuvuori, 21, joutui valitettavasti antamaan luovutuksen Casper Ruudille, 21, US Openin toisella kierroksella. Jalkavammasta kärsinyt Ruusuvuori vetäytyi ottelusta tilanteessa 4-6, 3-6, 2-3.

– En pystynyt esittämään sitä mitä olisin halunnut. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä reissu Yhdysvaltoihin, hyvät kaksi viikkoa, aloitti Ruusuvuori.

– Vamma lähentäjässä pakotti tänään luovuttamaan. Se tuntui jo ensimmäisen ottelun viidennessä erässä Bedeneä vastaan. Pystyin aloittamaan ottelun ilman sen miettimistä, mutta jo ensimmäisen erän puolivälissä alkoi tuntumaan. Siitä se sitten alkoi pahentua. Nopeat suunnanmuutokset, esimerkiksi palautuksissa, vihloivat ja se vei keskittymistäni. Luovutushetkellä en kokenut enää mahdollisuutta nousta voittoon ja tänä vuonna on vielä pelejä edessä, joten turhia riskejä halusin välttää, jatkoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoi käyneensä jo fysioterapeutilla heti ottelun päättymisen jälkeen.

– Toivottavasti ei ole mitään rikki. Mutta tsekataan nyt asia ultralla ja tehdään sitten päätöksiä jatkosta. Minulla olisi villi kortti jo ensi viikolla pelattavaan Kitzbühelin ATP-turnaukseen ja sitten olisi tarkoitus pelata myös Rooman Masters-turnaus ennen Ranskan avoimia.

LUE KOKO RAPORTTI

Kuva: US Open

VIRTANEN JA HELIÖVAARA TAIPUIVAT TSEKISSÄ

Otto Virtanen ja Harri Heliövaara taipuivat avausotteluissaan Tsekin Ostravan korkeatasoisessa ATP Challenger -turnauksessa. Virtanen (ATP-725) sai turnauksen kaksinpeliin villin kortin ja kohtaso avauskierroksella hollantilaisen Botic Van de Zandschulpin (ATP-176), jolle hävisi 5-7, 4-6. Heliövaara (nelinpelin ATP-142) oli puolestaan mukana nelinpelissä yhdessä ukrainalaisen Denys Molchanovin kanssa. Heliövaara/Molchanov hävisi tiukan ottelun kolmanneksi sijoitetulle hollantilaisparille Sander Arends/David Pel 3-6, 6-3, 6-10.

ATP CHALLENGER 125 | TSEKKI 

TEHO SPORT FINNISH TOUR SIIRTYY SISÄKENTILLE JYVÄSKYLÄSSÄ 4.-6.9.

Jyväskylässä pelataan TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailu viikonloppuna. Kärkisijoitettuina ovat Suomen listan toinen Patrik Niklas-Salminen (HVS),  Eero Vasa (ÅLK), Lauri Kiiski (TaTS) ja Masi Sarpola (HVS) sekä Liisa Vehviläinen (ÅLK), Emma Eerola (TaTS), Peppi Ramstedt (HVS), Stella Remander (Lo-Te) ja Venla Ahti (Smash-Kotka).

Voit seurata turnauksen pääkentän tapahtumia Ruutu Urheilun kautta lauantaista alkaen ja lisäksi puolivälierävaiheesta on selostus Mikko Rouvalan toimesta. Lisäksi puolivälierävaiheesta alkaen on kaikista otteluista tarjolla reaaliaikainen livescore.

RUUTU LÄHETYKSET
LIVESCORE
TURNAUSENNAKKO

Alla ovat pääkentän ottelut:

LAUANTAI 5.9.

klo 10.00 naisten 2. kierros: [4] Stella Remander, Lo-Te – Tanja Tuomi, TaTS/Sade Scharlin, HVS
klo 11.30 naisten 2. kierros: [5] Venla Ahti, Smash-Kotka – Natalia Papshev, GT/Charlotte Malmio, HVS
klo 13.30 miesten 1. kierros: [3] Lauri Kiiski, TaTS – Aleksi Löfman, HVS
klo 15.30 miesten 1. kierros: [4] Masi Sarpola, HVS – Juho-Eric Biggs, SVS
klo 17.30 naisten puolivälierä
klo 19.00 miesten puolivälierä

SUNNUNTAI 6.9.

klo 9.00 naisten välierä
klo 10.30 miesten välierä
klo 13.00 naisten loppuottelu
klo 15.00 miesten loppuottelu

SUOMALAISJUNIORIT VAUHDISSA PAJULAHDEN ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE -TURNAUKSESSA

Pajulahdessa on pelattu viikon aikana alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnausta. Turnauksessa oli mukana suuri määrä suomalaispelaajia ja menestystäkin on tullut.

Perjantaina pelattavissa poikien kaksinpelin välierissä on mukana ainoataan sinivalkoista väriä: Linus Lagerbohm – [6] Markus Vainikka ja [2] Felix Alopaeus – [4] Leo Stenlund. Tyttöjen kaksinpelifinaalissa kohtasivat junioreiden SM-mitaleita kahmineet Daria Bibania (edustaa Venäjää kansainvälisissä kisoissa) ja Natalia Papshev – myös Julia Lintu ylsi välieriin asti. Bibanina nappasi turnausvoiton erin 6-1, 6-3.

Nelinpelifinaaleissa on myös suomalaisjunioreita. Pojissa on kaksinpelin tavoin mukana vain suomalaisia: [1] Alopaeus/Oskari Paldanius – [2] Stenlund/Lagerbohm. Tytöissä Emma Virtanen ja latvialainen Laura Sparnina hakevat turnausvoittoa virolaisparia Katarina Brit Esken/Nora Leinus vastaan.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | PAJULAHTI

LUOKKAMESTARUUSSARJAA ISKETÄÄN HELSINGISSÄ JA VANTAALLA/TUUSULASSA 4.-6.9.

Viikonloppuna pelataan Luokkamestaruussarjan vuoden 5. osakilpailut. HVS-Tennis järjestää B- ja C-luokat Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä sekä Valko-Pallo puolestaan järjestää D- ja E-luokat Hiekkaharjussa Vantaalla ja Tuusulan Tenniskeskuksessa.

Mukana on suuri määrä pelaajia, joten luvassa on varmasti hienoja otteluita! Tulosseurannat alla olevista linkeistä.

5. LUOKKAMESTARUUSSARJA, B- JA C-LUOKAT | HELSINKI, HVS
5. LUOKKAMESTARUUSSARJA, D- JA E-LUOKAT | VANTAA, V-P

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Finnish… →