Viikkokatsaus 36/2018 – Heliövaara, Niklas-Salminen ja juniorit hienossa vireessä

7.9.2018  |  08:56  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen

Tällä viikolla on Suomen miesten maajoukkueen, Cinia Davis Cup Team Finland, nousukarsintaennakoinnin lisäksi saatu menestystä Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen sekä Porsche Junior Team Finlandin osalta.

Heliövaara ja Niklas-Salminen hakevat turnausvoittoja Sveitsissä

Harri Heliövaara (ATP-330) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP-505) ovat pelanneet hienosti Sveitsin $25,000 ITF-turnauksessa. Molemmat ovat edenneet massalla pelattavan turnauksen kaksinpelin välieriin ja suomalaiskaksikko on myös nelinpelin loppuottelussa.

Kaksinpelissä suomalaiset ovat eri puolilla kaaviota, joten he eivät kohtaa semifinaalissa. Heliövaara pelaa saksalaista kolmanneksi sijoitettua Louis Wesselsiä (ATP-437) vastaan ja Niklas-Salminen haastaa villin kortin turnaukseen saaneen sveitsiläisen Sandro Ehratin (ATP-1611, paras ranking 295). Kaksinpelin välierät pelataan tänään klo 14:00.

Nelinpelifinaali pelataan myös tänään, siinä vastaan asettuu kolmanneksi sijoitettu tsekkiläispari Petr Nouza/David Skoch – ottelu pelataan aikaisintaan klo 18:00.

LUE LISÄÄ TURNAUKSESTA

Valmistautuminen ensi viikon Davis Cup -nousukarsintaan on siis sujunut mainiosti.

Porsche Junior Team Finland: menestyksekkäitä otteita Euroopassa

Tällä viikolla ovat juniorit näyttäneet osaamistaan peräti kuudessa eri maassa: Latviassa, Sloveniassa, Virossa, Georgiassa, Tsekissä ja Sveitsissä. Pelaajat ovat saaneet paljon hyviä otteluita ja menestystäkin on tullut.

Hietaranta/Rikkonen mestareiksi Latviassa – Hietaranta hakee tänään myös kaksinpelimestaruutta
Latviassa 5. kategorian ITF-turnauksessa juhlivat eilen Roni Hietaranta ja Roni Rikkonen. Hietaranta/Rikkonen (kuvassa) nappasi eilen upeasti nelinpelimestaruuden kukistettuaan loppuottelussa latvialaisparin Martins Rocens/Valerijs Vorobjovs 6-2, 6-4. Suomalaispari ei hävinnyt turnauksessa erääkään.

Hietaranta pelaa tänään myös kaksinpelimestaruudesta itävaltalaista Stephan Kortenhofia vastaan. Kolmanneksi sijoitettu suomalainen on jatkanut siis upeita otteitaan, viime viikolla Hietaranta juhli kaksin- ja nelinpelimestaruuksia Liettuassa – lue lisää.

KAAVIOT

Remander kaksinpelin finaalissa Sloveniassa
Sloveniassa puolestaan Stella Remander on yltänyt alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -junioriturnauksen kaksinpelin finaaliin ja nelinpelin välieriin. Seitsemänneksi sijoitettu Remander ei ole hävinnyt erääkään viidessä pelaamassaan kaksinpelissä – puolivälierässä kaatui neljänneksi sijoitettu Kristyna Kostelja (CZE) ja välierässä ykköseksi sijoitettu Emma Tothova (SVK). Tämän päiväisessä finaalissa on vastassa toiseksi sijoitettu Andrea Obradovic (SRB).

Nelinpelissä Remander ja ruotsalainen June Björk hakevat tänään finaalipaikkaa. Myös Asta Miettinen romanialaisen parinsa Briana Szabon kanssa ylsi nelinpelin välieriin, jossa joutuivat taipumaan kahdeksanneksi sijoitetulle slovakialaisparille Ula Jamar/Ana Lamisek.

KAAVIOT

Alopaeus/Stenlund nelinpelifinaalissa Virossa
Felix Alopaeus ja Leo Stenlund pelaavat tänään nelinpelin finaalissa alle 12-vuotiaiden 4. kategorian Tennis Europe -turnauksessa Virossa. Alopaeus/Stenlund on voittanut kolme ottelua ja tänään loppuottelussa on vastassa Filip Avdeev (RUS)/Georg Strasch (EST).

KAAVIOT

Katso myös Georgian, Tsekin ja Sveitsin tulokset:
5. KATEGORIAN ITF-JUNIORITURNAUS, GEORGIA
4. KATEGORIA ITF-JUNIORITURNAUS, SVEITSI
2. KATEGORIA ITF-JUNIORITURNAUS, TSEKKI

Virtasen ottelut päättyivät US Openissa

Otto Virtasen, 17, taival päättyi tämän vuotisessa US Openissa. Virtanen ylsi poikien kaksinpelissä toiselle kierrokselle ja nelinpelissä matka taittui avauskierrokselle. Kaksinpelin avauskierroksella suomalainen voitti brittiläisen Anton Matusevichin 5-7, 7-5, 7-5 ja toisella kierroksella hänen oli taipuminen 14. sijoitetulle yhdysvaltalaiselle Brandon Nakashimalle 3-6, 4-6.

LUE LISÄÄ

Orpana ylsi nelinpelin puolivälieriin ja kaksinpelin toiselle kierrokselle Tsekissä

Oona Orpana, 17, jatkoi otteluitaan $15,000 ITF-turnauksessa Tsekissä. Orpana nappasi sekä kaksin- että nelinpelissä yhdet voitot, mikä tarkoitti pääsyä nelinpelin puolivälieriin ja kaksinpelin toiselle kierrokselle.

TULOKSET

LUOKKAMESTARUUSSARJAN 5. OSAKILPAILU TALIN TENNISKESKUKSELLA 7.-9.9.

Vuoden viides Luokkamestaruussarjan osakilpailu palloillaan Talin Tenniskeskuksella Helsingissä tulevana viikonloppuna. Turnauksessa kilpaillaan B-E -luokissa.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →