Suomen Davis Cup -joukkue nimetty nousukarsintaotteluun Egyptissä 14.-15.9.

4.9.2018  |  20:07  |  Ennakot

Suomen maajoukkue riemukkaissa voittotunnelmissa, kuvassa vasemmalta lukien: Otto Virtanen, Jarkko Nieminen, Emil Ruusuvuori, Henri Kontinen, Patrik Niklas-Salminen, Harri Heliövaara ja Joni Honkaniemi.

Suomen Cinia Davis Cup -maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen on nimennyt joukkueensa Egyptissä 14.-15.9. pelattavaan nousukarsintaotteluun. Sinivalkoiset edustusasut pukevat yllensä: Henri Kontinen (nelinpelin ATP-5), Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-330), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-439), Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-505) ja Otto Virtanen (kaksinpelin ATP-887).

Jarkko Nieminen

Suomen joukkue on siis täysin sama kuin se on ollut tämän vuoden kahdessa aikaisemmassa ottelussa.  Suomi on onnistunut nappaamaan kaksi komeaa 3-2 -voittoa Eurooppa/Afrikka -ryhmän II-divisioonassa: helmikuussa Tunisiassa ja huhtikuussa kotikentällä Liettuaa vastaan. Voittojen ansiosta Suomi hakee nousua I-divisioonaan.

– Joukkueen vireystila on hyvä ja meillä on loistava joukkuehenki. Kaikki tuntuvat olevan myös terveenä – siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Joukkue oli helppo valita, sillä kyseessä on voittava joukkue – sopiva balanssi nuoruutta ja kokemusta. Kaikki lähtee joukkuehengestä ja sen uskon olleen avainasemassa vuoden aikaisemmissa tiukoissa voitoissamme, kapteeni Nieminen kertoi.

I-divisioonan nousukarsintaottelussa vastaan asettuu Egypti. Egypti on ollut todella vakuuttava otteluissaan Norjaa ja Tanskaa vastaan, sillä egyptiläiset ovat ratkaisseet otteluparit jo heti kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Egyptin joukkueessa Suomea vastaan pelaavat Mohamed Safwat (ATP-186), Youssef Hossam (ATP-366), Karim-Mohamed Maamoun (ATP-399), Sherif Sabry (ATP-1439) ja Akram El Sallaly (nelinpelin ATP-724). Joukkueen kapteenina toimii Mostafa Naim Dalam.

Suomi ja Egypti ovat kohdanneet toisensa kolmesti Davis Cup -historian aikana – Egypti johtaa voitoissa 2-1. Kohtaamisista on jo aikaa, sillä viimeisin on vuodelta 1979, jolloin Suomi oli etevämpi. Kaksi muuta ottelua ovat vuosilta 1931 ja 1929. Suomi on viimeksi pelannut I-divisioonassa vuonna 2012. Parhaimmillaan miesten maajoukkue on pelannut  maailmanlohkon karsinnassa vuosina 1990, 1999 ja 2002.

Kuinka pelataan ja missä?

Nousukarsinta pelataan samalla tavalla kuin aikaisemmatkin ottelut II-divisioonassa. Eli ensimmäisenä päivänä pelataan kaksi kaksinpeliä ja toisena päivänä ovat vuorossa nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä.

Kotijoukkueena Egypti valitsi pelipaikaksi Kairon (El Gezira Sporting Club) ja alustaksi massakentät. Ottelut pelataan siis 14.-15.9. Lisää ennakointia tulevasta koitoksesta luvassa pian.

Palaa voitokkaaseen Liettua-kotiotteluun alla olevasta videosta:

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtasen ottelut päättyivät… →