Viikkokatsaus 34/2018 – Hietaranta, Haavisto ja Rikkonen vireessä

24.8.2018  |  06:39  |  Raportit

Vuoden 5. Finnish Tour -osakilpailut huipentavat ulkokauden tulevana viikonloppuna Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Viikonloppuna tavoittelevat myös Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta, Ella Haavisto (kuvassa) ja Roni Rikkonen turnausvoittoja Saksassa ja Latviassa.

Hietaranta, Haavisto ja Rikkonen vauhdissa kansainvälisillä kentillä

Nuoret tennislupaukset ovat jälleen näyttäneet osaamistaan kansainvälisillä pelikentillä. Laura Hietaranta, Ella Haavisto ja Roni Rikkonen hakevat turnausvoittoja viikonlopun aikana.

14-vuotias Hietaranta on edennyt alle 16-vuotiaiden 2. kategorian Tennis Europe -turnauksen nelinpelin finaaliin ja kaksinpelin välieriin Saksassa. Kaksinpelin puolivälierässä kolmanneksi sijoitettu Hietaranta voitti kuudenneksi sijoitetun Katerina Cihakovan (CZE) 6-2, 6-1. Tämän päiväisessä välierässä vastaan asettuu ykköseksi sijoitettu Tamari Gagoshidze (GEO). Nelinpelifinaalissa ykköseksi sijoitetut Hietaranta ja bulgarialainen Katerina Dimitrova ovat voittaneet kaksi ottelua ja kohtaavat mestaruusottelussa kroatilaiset Marina Skegron ja Sara Svetacin.

KAAVIOT

16-vuotias Haavisto ja 17-vuotias Rikkonen pelaavat puolestaan ITF:n 4. kategorian junioriturnauksessa Latviassa. Seitsemänneksi sijoitettu Haavisto on edennyt kolmella voitolla kaksinpelin välieriin. Puolivälierässä hän voitti norjalaisen Sarina Reinertsenin 6-1, 6-0. Välierässä vastus on kovin mahdollinen, kun verkon toiselle puolelle asettuu ykköseksi sijoitettu saksalainen Nastasja Schunk. Rikkosen tie katkesi kaksinpelin toiselle kierrokselle, mutta nelinpelissä hän ja virolainen Johannes Seeman hakevat tänään finaalipaikkaa ykköseksi sijoitettuja Alexander Mandmaa (EST) ja Karlis Ozolinsia (LAT) vastaan.

KAAVIOT

Ruusuvuori tippui toisella kierroksella Portugalin $15,000 ITF-turnauksessa

Emil Ruusuvuori (ATP-437) palasi pienen kisatauon jälkeen pelikentille Portugalin $15,000 ITF-turnauksessa. Kovilla kentillä pelatussa kilpailussa toiseksi sijoitettu suomalainen voitti avausottelunsa, mutta taipui toisella kierroksella yhdysvaltalaiselle Samuel Shropshirelle (ATP-1057) 5-7, 6-4, 4-6.

KAAVIOT

Finnish Tour -osakilpailut huipentavat ulkokauden

Vuoden 5. Finnish Tour -osakilpailut pelataan tulevana viikonloppuna Lahdessa ja Hämeenlinnassa – naiset pelaavat Lahdessa ja miehet Hämeenlinnassa. Naisten kärkisijoitettuina ovat tamperelaiset Mariella Minetti (TaTS) ja Emma Eerola (TaTS). Miehissä ykköseksi on sijoitettuna Harri Heliövaara (Sata) ja toiseksi virolainen Karl Kiur Saar.

Luvassa on monia mielenkiintoisia otteluita – ketkä juhlivat turnausvoittoja? Ota turnausennakosta haltuun tarvittavat tiedot ja tervetuloa paikan päälle seuraamaan Suomen parasta tennistä!

Harri Heliövaara, kuva: Heidi Koivunen

50-, 55- ja 60-vuotiaiden senioreiden MM-kisat Saksassa

Suomalaisia oli tällä viikolla mukana 50-, 55- ja 60-vuotiaiden senioreiden MM-kilpailuissa. Kaksinpelissä parhaiten menestyi Joakim Berner etenemällä 32 parhaan joukkoon 60-vuotiaissa ja sekanelinpelissä Leena Ranta ja Danny Shaw (USA) ylsivät puolivälieriin 60-vuotiaissa.

Suomea edustaneet:
50-vuotiaat: Päivi Kilpeläinen, Hannu Hamari, Olli Salminen, Robert Sjöholm, Kenneth Sundberg
55-vuotiaat: Mikael Broman, Marja Paloheimo
60-vuotiaat: Leena Ranta, Joakim Berner, Riku Helminen

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Eerola ja Saar… →