5. Finnish Tour -osakilpailut huipentavat ulkokauden

22.8.2018  |  17:12  |  Ennakot

Vuoden 5. Finnish Tour -osakilpailut pelataan tulevana viikonloppuna Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Luvassa on monia mielenkiintoisia otteluita – ketkä juhlivat turnausvoittoja?

Tamperelaiset Minetti ja Eerola naisten osakilpailun kärkisijoitetut Lahdessa

Lahden Verkkopalloseura (LVS) isännöi naisten Finnish Tour -osakilpailua Lahden Kisapuistossa. Turnaus veti tänä vuonna enemmän pelaajia puoleensa, mistä kilpailunjohtaja Ismo Räty oli mielissään.

– Kiinnostus kisaa kohtaan on parempi kuin viime vuonna, jolloin emme saaneet täyttä kaaviota kasaan. Naisten terävin kärki puuttuu, mutta toisaalta Tourin rankingkärkeä on mukavasti mukana. Seuraamme toki mielenkiinnolla meidän Fiona Kallion (LVS) suorituksia ja Emilia Saloa (ViTes), joka on pelannut muutaman vuoden edustusjoukkueessamme. Myös heinolalaisen Heta Nuutisen (HVP-36) otteita on kiva nähdä.

Rädyn nostamista pelaajista Kallio kohtaa avauskierroksella neljänneksi sijoitetun Tanja Tuomen (JTS), Salo pelaa Hilppa Tuomolaa (OVS) vastaan ja Nuutinen haastaa toiseksi sijoitetun Emma Eerolan (TaTS). Ykköseksi sijoitettu Mariella Minetti (TaTS) avaa urakkansa Emelie Gabrania (HVS) vastaan.

Mariella Minetti

Lisäksi ensimmäiseltä kierrokselta on hyvä nostaa esille turnauksen kolmanneksi sijoitetun ja Kaarinan Finnish Tourin voittaneen Liisa Vehviläisen (ÅLK) ja Cecilia Johansénin (TVS) kohtaaminen sekä Porsche Junior Team Finlandin Stella Remanderin (Lo-Te) ja Sade Scharlinin (ÅLK) ottelu.

Naisten turnaus alkaa lauantaina kello 10:00 ja sunnuntaina pelataan välierät kello 10:00 ja finaali kello 13:00 alkaen.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

”Hienoa saada kotimaiset huippupelaajat Hämeenlinnaan ja sitä kautta tuoda tasokasta tennistä Aulangolle”

Aulangon tenniskentillä Hämeenlinnassa isketään puolestaan miesten Finnish Tour -osakilpailu. Ottelut käynnistyvät ensimmäisen kierroksen otteluilla perjantaina kello 14:00 ja sunnuntaina pelataan välierät kello 11:00 ja loppuottelu kello 15:00.

– Hienoa saada kotimaiset huippupelaajat Hämeenlinnaan ja sitä kautta tuoda tasokasta tennistä Aulangolle. Täysi 32 pelaajan kaavio on hieno juttu. Kisajohtajaa huolettaa tietysti säätila, mutta kaikki voitava tehdään jotta pelit saadaan pelattua ulkona läpi – toivottavasti sään herrat ovat mukana talkoissa, kilpailunjohtaja Raine Jussila kommentoi.

Turnauksen ykköseksi sijoitettuna on hallitseva ulkokenttien Suomen mestari Harri Heliövaara (Sata). Toiseksi on sijoitettu virolainen Karl Kiur Saar, kolmanneksi Lauri Kiiski (TaTS) ja neljänneksi Sami Huurinainen (HVS). Yläkaaviossa Heliövaaran ja Kiiskin seurana ovat kuudenneksi sijoitettu Ristomatti Lanne (TaTS) ja kahdeksanneksi sijoitettu Ilari Vesanen. Alakaaviossa Saarin ja Huurinaisen kanssa ovat viidenneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) ja seitsemänneksi sijoitettu Leevi Säätelä (Smash-Kotka).

Ville-Petteri Ahti

Heliövaara aloittaa vuoden kolmannen Finnish Tour -osakilpailuvoittonsa tavoittelun Valtteri Ahtia (Smash-Kotka) vastaan. Toiseksi sijoitettu Saar kohtaa ensimmäisen kaksinpelin ATP-pisteen juuri saaneen Roni Hietarannan (HVS) – Hietaranta kukisti muutama viikko sitten Saarin Hyvinkään ITF-turnauksen karsinnoissa tiukasti kolmessa erässä. Kolmossijoitettu Kiiski avaa Väinö Haikoa (LVS) vastaan ja nelossijoitettu Huurinainen pelaa Matias Järveä (TCT) vastaan. Viimeisimmän Hangon Finnish Tourin voittanut Ville-Petteri Ahti kohtaa Jussi Tiaisen (Smash) avausottelussaan.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

FINNISH TOUR 2018 -OSAKILPAILUVOITTAJAT

4. osakilpailu Hanko 13.-15.7.
Miesten kaksinpeli: Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka)
Naisten kaksinpeli: Oona Orpana (HVS)
Miesten nelinpeli: Jussi Tiainen (Smash)/Aleksi Löfman (HVS)
Naisten nelinpeli: Asta Miettinen (ÅLK)/Stella Remander (Lo-Te)

3. osakilpailu / yleiset SM-kilpailut Kulosaari 25.6.-1.7.
Miesten kaksinpeli: Harri Heliövaara (Sata)
Naisten kaksinpeli: Anastasia Kulikova (HVS)
Miesten nelinpeli: Roni Rikkonen (TaTS) / Mikko Rouvala (HVS)
Naisten nelinpeli: Emma Laine / Anastasia Kulikova (HVS)
Sekanelinpeli: Emma Laine (HVS) / Ristomatti Lanne (TaTS)

2. osakilpailu Kaarina 18.-20.5.
Miesten kaksinpeli: Panu Virtanen (HVS)
Naisten kaksinpeli: Liisa Vehviläinen (ÅLK)

1. osakilpailu Vaasa 20.-22.4.
Miesten kaksinpeli: Harri Heliövaara (Sata)

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →