Viikkokatsaus 33/2023 – Ammattilaiskentillä runsaasti tapahtumia, juniorit SM-kilpailuissa ja kansainvälisissä turnauksissa

18.8.2023  |  07:44  |  Raportit

Eero Vasa

Ruusuvuori eteni Cincinnatin Mastersissa kolmannelle kierrokselle. Vasa ja Hietaranta jatkavat otteluita ITF-kilpailuissa. Kotimaassa pelataan junioreiden sekä senioreiden SM-mitaleista, ja Hangossa järjestetään junioreiden ITF-kilpailu.

Ruusuvuoren ja Heliövaaran urakka päätökseen Cincinnatissa

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara pelasivat tällä viikolla Yhdysvalloissa Cincinnatin ATP Masters -kilpailussa.

Ruusuvuoren (ATP-60) viikon saldoksi jäi kaksi voittoa ja yksi tappio. Avauskierroksella Ruusuvuori kukisti ranskalaisen Corentin Moutetin (ATP-77) 6-4, 6-2. Toisella kierroksella suomalainen voitti ensimmäistä kertaa urallaan Andrey Rublevin (ATP-8). Ruusuvuori vei kolme tuntia kestäneen kamppailun 7-6(10), 5-7, 7-6(3). Suomalaisen kilpailu Cincinnatissa tuli kuitenkin päätökseen torstai-iltana kolmannella kierroksella, kun Alexei Popyrinin (ATP-58) päihitti Ruusuvuoren lukemin 6-2, 1-6, 6-3.

Heliövaara (nelinpelin ATP-22) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-23) kärsivät tappion avauskierroksella Cincinnatissa. Suomalais-brittiläinen pari taipui Rublev/ Max Purcell (ATP-70) parille keskiviikkona tiukassa kahden erän ottelussa 7-6(10), 7-5.

ATP MASTERS 1000 | CINCINNATI

Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-111) ja Bart Stevens (nelinpelin ATP-83) pelasivat kuluvalla viikolla Challenger-kiertueella Yhdysvalloissa Stanfordissa. Parin turnaus päättyi kuitenkin ensimmäiselle kierrokselle, kun Ruben Gonzales (ATP-142)/ Alex Lawson (nelinpelin ATP-215) kaksikko eteni jatkoon lukemin 6-3, 6-4.

ATP CHALLENGER 125 | YHDYSVALLAT

Vasa vauhdissa Ruotsissa

Eero Vasa (ATP-1371) on edennyt Ruotsissa pelattavan $25,000 ITF-kilpailun puolivälieriin kaksinpelissä ja välieriin nelinpelissä. Vasa on voittanut molemmissa sarjoissa kaksi ottelua tähän mennessä. Perjantaina kaksinpelin puolivälierissä Vasa kohtaa hollantilaisen karsijan Stijn Pelin (ATP-1995). Nelinpelissä Vasa pelaa yhdessä ruotsalaisen Olle Wallinin (ATP-1553) kanssa. Pari on turnauksen kolmanneksi sijoitettu. Nelinpelin välierä on ohjelmassa niin ikään perjantaina.

Laura Hietaranta (WTA-524) kärsi tappion Serbiassa ITF-kilpailun toisella kierroksella kaksinpelissä. Nelinpelissä puolestaan Hietaranta on edennyt kilpailun välieriin yhdessä italialaisen Diletta Cherubinin (WTA-484) kanssa. Välieräottelu on ohjelmassa perjantaina.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Junioreiden ja Senioreiden SM-kilpailut

Perjantaina käynnistyvät 12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut Hyvinkäällä (HyTS) ja Lahdessa (LVS). Kyseessä on samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu. SM-mitaleista pelataan kaksin-, nelin- ja sekanelinpelissä. Ottelut käynnistyvät perjantaina ja SM-finaalit ovat ohjelmassa maanantaina. Lue turnauksen ennakko täältä. Otteluohjelmat sekä kaaviot ovat julkaistu Ässään.

10- ja 14-vuotiaiden 5. Fazer JGP -osakilpailu pelattiin viime viikolla.

5. FAZER JGP / SM-KILPAILUT 12V | HYVINKÄÄ, HYTS
5. FAZER JGP / SM-KILPAILUT 16V | LAHTI, LVS

Vierumäellä pelataan tällä viikolla senioreiden SM-kilpailuja. Kyseessä on vitosten luokat. Kilpailu SM-mitaleista käynnistyi maanantaina ja huipentuu sunnuntaina. Otteluohjelma sekä kaaviot ovat julkaistu Ässään.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT | VIERUMÄKI

Junioreiden ITF-kilpailu Hangossa

Hangossa pelataan tällä viikolla kansainvälinen junioreiden ITF-kilpailu. Kilpailun pääsarja on edennyt välierävaiheeseen. Suomalaisista neljän parhaan joukkoon kaksinpelissä ovat tiensä selvittäneet Jami Savolainen (HVS), Daria Bibanina (Smash-Kotka) ja Ilona Haavisto (TaTS). Nelinpelissä on perjantaina edessä loppuottelut. Tyttöjen finaali on täysin sinivalkoinen, kun loppuottelussa kohtaavat Iida Heinonen (HLK)/ Nuppu Palm (Smash) ja Haavisto/ Emma Tuominen (Smash).

Lisäksi junioreita on mukana alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Otso Martikainen (HVS) ja Linus Lagerbohm (HVS) ovat selvittäneet tiensä kaksinpelin puolivälieriin Puolassa.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO
J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PUOLA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | SAKSA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ilmoittautuminen sisäkauden sarjatennikseen… →