Viikkokatsaus 33/2022 – suomalaiset tippuivat Cincinnatissa, Paldanius vahvassa vireessä

19.8.2022  |  09:45  |  Raportit

Viikko on pitänyt sisällään paljon onnistumisia ja myös tappion karvasta kalkkia, eli oppia.

Ruusuvuori ja Heliövaara/Glasspool tippuivat Cincinnatissa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool olivat lähellä puolivälieräpaikkaa Cincinnatin ATP Masters -turnauksessa.

Heliövaara/Glasspool pääsivät toisessa erässä Heliövaaran syötössä 6-4, 6-5 tilanteessa ottelupalloon kiinni kuudenneksi sijoitettuja Tim Puetzia ja Michael Venusta vastaan. Saksalaisen Puetzin loistava palautus ja kämmenlyönti kuitenkin toivat no ad -pisteen sijoitetulle parille, jonka jälkeen he voittivat molemmat tie-breikit ja ottelun erin 4-6, 7-6(2), 10-8.

– Ei auta, kyllä nyt taas vähän koetellaan. Matsipallolle asti päästiin, mutta ei tullut voittoa tänään. Unelma-alku siivitti ensimmäisen erän voittoon, mutta toisen erän puolivälin flow-vaihe jäi yhden pisteen vajaaksi. Kyllä on julman pienestä kiinni tennisottelut väillä, mutta ei kai tässä auta taas muuta kuin katsoa eteenpäin, kirjoitti Heliövaara blogissaan.

Emil Ruusuvuori koki tiukan tappion toisella kierroksella vuoden 2014 US Openin mestarille Marin Cilicille (ATP-17) 4-6, 7-6(5), 5-7. Ottelu kesti yli kolme tuntia.

Heliövaara/Glasspool jaRuusuvuori pelaavat ensi viikolla Winston-Salemin ATP-turnauksessa ennen kauden viimeistä Grand Slam -turnausta US Openia.

ATP MASTERS 1000 | CINCINNATI

Paldanius kaksinpelin välierissä ja nelinpelin loppuottelussa

Porsche Junior Team Finlandin Oskari Paldanius (Smash) on aloittanut erittäin hyvin pelinsä osana ITF/Tennis Europe Tourin Teamia (lue lisää) Bosnia ja Hertsegovinassa. 15-vuotias suomalaispelaaja on voittanut kaikki pelaamansa ottelut, mikä on vienyt hänet jo kaksinpelin välieriin ja nelinpelin loppuotteluun.

ALLE 16-VUOTIAIDEN 1. KATEGORIA | BOSNIA JA HERTSEGOVINA

Vasa jatkaa pelejään nelinpelissä ITF-kiertueella

ITF-kiertueella Eero Vasa on edennyt nelinpelin välieriin Iso-Britanniassa.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA

Patrik Niklas-Salminen/Karol Drzewiecki ja Laura Hietaranta sen sijaan taipuivat. Hietaranta otti yhden komean voiton ennen tappiotaan.

ATP CHALLENGER 90 | PUOLA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Laura Hietaranta (@laurahietaranta) jakama julkaisu

12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut Kotkassa ja Lahdessa

Tulevana viikonloppuna ovat vuorossa puolestaan 12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut. 12-vuotiaiden kilpailun järjestää Smash-Kotka ja 16-vuotiaiden LVS-Tennis.