Viikkokatsaus 3/2024 – Heliövaaran ottelut jatkuvat Australiassa, nelinpelimenestystä laajalla rintamalla

19.1.2024  |  06:00  |  Raportit

Kauden ensimmäinen Grand Slam -kilpailu on täydessä vauhdissa Australiassa. Viikkoon on mahtunut myös paljon nelinpelimenestystä suomalaisilta.

Ruusuvuori taipui Medvedeville viidessä erässä, Heliövaara/Peers toiselle kierrokselle

Emil Ruusuvuori taipui Australian avoimissa torstaina kilpailun kolmanneksi sijoitetulle  Daniil Medvedeville viidessä erässä 6-3, 7-6(1), 4-6, 6-7(1), 0-6. Ruusuvuori (ATP-53) oli lähellä jättiyllätystä toisella kierroksella, mutta maailmanlistan kolmonen Medvedev taisteli voiton suomalaisesta yli neljän tunnin ottelussa (lue lisää). Ruusuvuori voitti Australiassa ensimmäisellä kierroksella maanantaina yhdysvaltalaisen Patrick Kypsonin (ATP-186) 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(4).

Nelinpeliässä Harri Heliövaara ja John Peersin aloittivat urakkansa Australiassa torstaina. Pari voitti ensimmäisessä Grand Slam -ottelussaan yhdessään avauskierroksella villin kortin saaneet australialaiset Alex Bolt/Luke Saville parin 6-3, 7-6(4).

”Kiva tietysti laittaa voitolla homma käyntiin. Oli vaikeat olosuhteet, puuskittainen tuuli ja australialaisittain aika viileää, mutta hyvin pidimme homman kasassa”, kommentoi Heliövaara (lue lisää).

Suomalais-australialaispari kohtaa seuraavaksi 14. sijoitetut Wesley Koolhofin ja Nikola Mekticin. Ottelu pelataan perjantaina päivän neljäntenä kentällä 8.

Heliövaara on mukana myös sekanelinpelissä yhdessä norjalaisen Ulrike Eikerin kanssa. Viime vuonna US Openin sekanelinpelimestaruutta juhlinut Heliövaara ja Eikeri saavat vastaansa ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun parin Jean-Julien Rojer/Ellen Perez.

AUSTRALIAN AVOIMET

Niklas-Salminen välieriin Teneriffalla

Otto Virtanen oli mukana Teneriffalla pelattavassa ATP Challenger -kilpailussa tällä viikolla. Seitsemänneksi sijoitettu Virtanen (ATP-166) voitti kaksinpelin avauskierroksella jordanialaisen Abdullah Shelbayhin (ATP-191) 6-4, 7-6(6). Suomalainen taipui kuitenkin kilpailun toisella kierroksella, kun italialainen Francesco Maestrelli (ATP-220) eteni vakuuttavasti jatkoon lukemin 6-4, 6-1.

Teneriffan kilpailussa on mukana myös Patrik Niklas-Salminen, joka pelaa toista viikkoa yhdessä latvialaisen Mikelis Libietisin kanssa. Niklas-Salminen/Libietis ovat edenneet kilpailun välieriin kaatamalla ensimmäisellä kierroksella Antoine Escoffier/Pedro Martinez parin 6-2, 4-6, 10-7 ja puolivälierissä kärkisijoitetut ranskalaiset Luca Sanchez/Theo Arribage 4-6, 6-4, 10-8. Välierissä perjantaina noin klo 13 Niklas-Salminen/Libietis kohtaavat puolalaiset Karol Drzewiecki/Piotr Matuszewski.

ATP CHALLENGER 100 | TENERIFFA

ITF-kiertueella nelinpelimenestystä

Eero Vasa

Tällä viikolla ITF-kiertueella oli mukana neljä suomalaista; Anastasia Kulikova Intiassa, Laura Hietaranta Iso-Britanniassa, Patrick Kaukovalta Saksassa ja Eero Vasa Ranskassa. Kaksinpelissä Kaukovalta ylsi toiselle kierrokselle. Muiden suomalaisten pelit päättyivät ensimmäisiin otteluihin. Nelinpelissä on kuitenkin tullut menestystä; Kaukovalta sekä Vasa ovat edenneet pariensa kanssa kilpailuiden loppuotteluihin ja Hietaranta on puolestaan välierissä. Kaikkien kolmen seuraavat ottelut ovat ohjelmassa perjantaina.

W50 ITF WORLD TENNIS TOUR | INTIA
W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SAKSA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA

Senioreiden nelinpelin SM-kilpailut Hyvinkäällä

Senioreiden nelin- ja sekanelinpelin SM-kilpailut ovat ohjelmassa Hyvinkäällä 17.-21.1. Sarjoja pelataan 40-80v luokissa.

SENIOREIDEN NELINPELIN SM-KILPAILUT 40-80V | HYVINKÄÄ, HYTS

Tennis Europe -turnaus Vierumäellä

Vierumäellä pelataan alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -kilpailu tällä viikolla. Mukana kilpailussa oli useita suomalaisjunioreita. Kilpailu on edennyt perjantaina kaksinpelin puolivälierävaiheeseen ja tyttöjen sarjassa kahdeksan parhaan joukossa mukana nähdään Annina Kanerva (HVS) sekä Kerttu Korpinen (JTS). Voit seurata kisaa Tennisliiton YouTube-kanavalta.

Lisäksi junioreita oli mukana kansainvälisillä kentillä alla olevissa kilpailuissa.