Viikkokatsaus 28/2018 – Ruusuvuori ja Heliövaara puolivälierissä

12.7.2018  |  06:58  |  Raportit

Tenniksen täyteinen viikko alkaa kaartua kohti viikonloppua. Paljon on ehtinyt jo tapahtua alkuviikonkin aikana – lue viikkokatsaus ja tiedät missä mennään!

Wimbledon: Kontisen pelit päättyivät – Virtanen mukana nelinpelissä

Otto Virtasen (ITF-junioriranking 55) huippuotteet Wimbledonin poikien kaksinpelissä loppuivat eilen. Virtanen hävisi kaksinpelin kolmannella kierroksella vahvasti pelanneelle brittiläiselle Anton Matusevichille (ITF-junioriranking 69) lukemin 1-6, 3-6. Nelinpelissä Virtasen ja turkkilaisen Yanki Erelin ottelut sen sijaan jatkuvat. Sijoittamaton parivaljakko teki avauskierroksella yllätyksen, kun he kukistivat kahdeksanneksi sijoitetut Sebastian Baezin (ARG)/Gilbert Soares Klier Juniorin (BRA) 6-3, 7-6. Toisella kierroksella vastaan asettuvat ranskalainen Titouan Droguet ja valkovenäläinen Simon Ivanov – ottelu pelataan tänään päivän viimeisenä otteluna kentällä viisi.

Henri Kontisen (nelinpelin ATP-6) ottelut Wimbledonin legendaarisilla nurmikentillä loppuivat toissapäivänä. Tuolloin Kontinen ja Heather Watson kärsivät sekanelinpelin kolmannella kierroksella tappion [3] Ivan Dodigille (CRO) ja Latisha Chanille (TPE) 2-6, 6-7. Kontisen ja John Peersin nelinpelit loppuivat viime viikolla avauskierrokselle, kun Maximo Gonzalez (ARG) ja Nicolas Jarry (CHI) olivat parempia viidessä erässä.

Ruusuvuori palannut kentille voitokkaasti

Emil Ruusuvuori (ATP-449) on edennyt sekä kaksin- että nelinpelin puolivälieriin $15,000 ITF-turnauksessa Hollannin Amstelveenissa. Kaksinpelissä toiseksi sijoitettu Ruusuvuori voitti ensin irlantilaisen Samuel Bothwellin (ei kaksinpelin ATP-rankingia) 6-3, 6-2 ja puolivälieräpaikka varmistui voitolla hollantilaisesta Stephan Gerritsenista (ATP-854) lukemin 7-6, 6-4. Nelinpelissä Ruusuvuori ja brasilialainen Felipe Meligeni Rodrigues Alves ovat yhden voiton turvin edenneet kahdeksan parhaan joukkoon.

Kaksinpelin puolivälierässä Ruusuvuori kohtaa [6] Orlando Luzin (ATP-614) – ottelu ei ole tämän päivän ohjelmassa. Nelinpelissä Ruusuvuori/Meligeni Rodrigues Alves pyrkivät tänään iltapäivällä kohti välieriä.

KAAVIOT

Heliövaara ja Laaksonen Båstadin Challengerin puolivälierissä

Harri Heliövaara (ATP-360) ja Henri Laaksonen (ATP-142) ovat edenneet Båstadin €43,000+H ATP Challenger -turnauksen nelinpelin puolivälieriin voitolla ruotsalaisista Filip Bergevistä ja Pablo Figueroasta eräluvuin 6-2, 6-1. Tämän päiväisessä puolivälierässä vastaan asettuvat neljänneksi sijoitetut kiinalaiset Mao-Xin Gong ja Ze Zhang.

KAAVIOT

Harri Heliövaara, kuva: Heidi Koivunen

Laine ja Scholl $60,000 ITF-turnauksessa Saksassa

Viime viikolla $25,000 ITF-turnauksen nelinpelin finaalissa olleet Emma Laine (nelinpelin WTA-369) ja Chiara Scholl pelaavat tällä viikolla astetta kovemmassa turnauksessa. Neljänneksi sijoitettu pari avaa tänään ottelunsa $60,000 ITF-turnauksessa Saksan Versmoldissa – avauskierroksella on vastassa duo Anastasia Detiuc (CZE)/Olga Ianchuk (UKR).

KAAVIOT

Finnish Tour alkaa perjantaina Hangossa

Vuoden neljäs Finnish Tour -osakilpailu pelataan tulevan viikonlopun aikana Hangon Tenniskerhon (HTK) isännöimänä. Kaksinpelien kärkisijoitettuina ovat Lauri Kiiski (TaTS) ja Oona Orpana (HVS).

– Hyvillä mielin lähden Hankoon. Peli-intoa löytyy loukkaantumisen jälkeen paljon. Tavoitteenani on saada pelituntumaa ja rutiinia takaisin. Jokaista ottelua lähden luonnollisesti voittamaan, kommentoi Orpana tulevaa turnausta.

Ottelut alkavat perjantaina iltapäivällä klo 16:00 miesten kaksinpelin pääsarjan ensimmäisen kierroksen otteluilla ja naisten kaksinpelin karsinnoilla.

LUE ENNAKKO

Johansén ja Vehviläinen Islannin ITF-juniorikilpailussa

Islannissa pelataan parhaillaan ITF:n 5. kategorian junioriturnausta. Siellä ovat pelaamassa Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Cecilia Johansén (TVS). Johansén on edennyt kahdella voitolla kaksinpelin puolivälieriin – Vehviläinen voitti yhden ottelun, mutta joutui taipumaan toisella kierroksella. Suomalaiset ovat mukana myös nelinpelissä, he ovat toiseksi sijoitettuina suoraan toisella kierroksella.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara nelinpelin välieriin… →