Viikkokatsaus 27/2019 – Kontinen avannut Wimbledonin upeasti ja TEHO Sport Tennisliiga Cupissa selvitetään ulkokauden parhaat seurat

5.7.2019  |  22:53  |  Raportit

Alkuviikko on jälleen tarjoillut paljon seurattavaa. Henri Kontinen on avannut Wimbledonin upeasti, Taneli Tenhunen (yläkuvassa) saalistaa mestaruuksia Ruotsissa, Ella Haavisto voitti kansainvälisen ITF-juniorikilpailun nelinpelin ja Tampereella isketään TEHO Sport Tennisliiga Cupin merkeissä.

Kontinen/Peers kolmannelle kierrokselle dramaattisten vaiheiden jälkeen – voitto myös sekanelinpelissä

Henri Kontinen ja John Peers etenivät Wimbledonin kolmannelle kierrokselle huikean jännitysnäytelmän päätteeksi. Suomalais-australialaiskaksikko kukisti ruotsalaisen Robert Lindstedtin ja saksalaisen Tim Puetzin viiden erän taistelussa selvittäen kuusi ottelupalloa 4-6, 6-7, 7-6, 6-3, 6-4. Kolmannella kierroksella asettuu vastaan 12. sijoitetut yhdysvaltalainen Rajeev Ram ja brittiläinen Joe Salisbury, jotka tiputtivat Kontisen ja Peersin Ranskan avointen kolmannella kierroksella.

Kontinen ja Heather Watson, vuoden 2016 mestarit, kohtasivat perjantai-iltana brasilialaisen Marcelo Demolinerin ja yhdysvaltalaisen Abigail Spearsin sekanelinpelin ensimmäisellä kierroksella. Kontinen/Watson olivat vakuuttavia ja veivät ottelun erin 6-3, 6-2.

Toisella kierroksella lauantaina on luvassa mielenkiintoinen ottelu, kun Kontinen ja hänen nelinpeliparinsa John Peers ovat tällä kertaa vastakkaisilla puolilla. Kontinen/Watson lähtevät haastamaan neljänneksi sijoitettuja Peersiä ja kiinalaista Shuai Pengiä.

LUE LISÄÄ
WIMBLEDONIN KAAVIOT

Poikien kaksinpelikaaviot on myös arvottu. Otto Virtanen on turnauksen 11. sijoitettu ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaisen Cannon Kingsleyn (junioreiden maailmanlistalla 34). Ottelu ei ole lauantain ohjelmassa.

Tenhunen mestaruusjahdissa Ruotsissa

Taneli Tenhunen on napannut voitot niin kaksin- kuin nelinpelissä ITF:n pyörätuolitenniskiertueella Ruotsissa. Lauantaina Tenhunen tavoittelee nelinpelin turnausvoittoa yhdessä kroatialaisen Anto Joskicin kanssa ja kaksinpelin finaalipaikkaa. Kaksinpelin avauksessa toiseksi sijoitettu Tenhunen voitti ruotsalaisen Hampus Linder-Olofssonin 6-4, 6-2. Välierissä on vastassa neljänneksi sijoitettu venäläinen Yuriy Golovin.

ITF WHEELCHAIR | RUOTSI

Oona Orpanan taival katkesi avausotteluun Italian $25,000 ITF-kilpailussa.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA

TEHO Sport Tennisliiga Cupin välieräparit selvillä – lauantaina välierät ja sunnuntaina loppuottelut klo 10:00

Seurat pelaavat tänä viikonloppuna ulkokenttien mestaruuksista Tampereen Tenniskeskuksella. TEHO Sport Tennisliiga Cup käynnistyi perjantaina ja sunnuntaina pelataan loppuottelut.

Miesten puolivälierätulokset
HVS – Break Point 3-0
VT – TVS 3-1
Smash-Kotka – JTS 3-1
TaTS – VarTe 3-0

Naisten puolivälierätulokset
HVS – LVS 2-0
ÅLK – LT 2-0
Smash – Smash-Kotka 2-0
TaTS – TVS 2-0

Katso otteluparien tulokset alla olevasta linkistä.

TULOKSET | LUE LISÄÄ

Sunnuntaina isketään mestaruusottelut ja pronssiottelut sekä putoamisottelut klo 10:00 alkaen.

Porsche Junior Team Finlandin pelaajat vahvoja nelinpelissä – Haavisto turnausvoittoon ja Saariselle finaalipaikka

Alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF World Tennis Tourin kilpailussa Virossa nähtiin suomalaisonnistumisia nelinpelissä. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Ella Haavisto pääsi turnausvoiton makuun yhdessä virolaisen Sofiya Chekhlystovan kanssa, kun he voittivat yhteensä neljä ottelua ja finaalissa kukistui Alisa Budanova (RUS)/Sabine Rutlauka (LAT) 7-6, 6-3.

– Voitto tuntuu tosi hyvältä! Pelattiin Sofiyan kanssa koko turnaus hyvin yhteen ja fiilis oli hyvä alusta alkaen. Nyt kun olen terveenä nautin pelaamisesta todella paljon, kertoi tyytyväinen Haavisto.

Samassa turnauksessa ylsi myös Oliver Saarinen nelinpelin loppuotteluun. Saarinen ja puolalainen Jan Wajdemajer kärsivät finaalissa niukan tappion unkarilaisparille Mihaly Deli/Benedek Herman 6-4, 4-6, 8-10.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO

Chekhlystova ja Haavisto palkintojen jaossa

WIMBLEDONIN AJAN LIPUT -15 % SUOMEN JA ITÄVALLAN DAVIS CUP -OTTELUUN

Lipunmyynti Suomen ja Itävallan väliseen Davis Cup -otteluun 13.-14.9. on käynnistynyt upeasti ja lippuja on myytynä jo lähes 2500. Wimbledonin ajan 1.-14.7. voit hankkia lippuja Davis Cupiin 15 % alennuksella.

LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →