TEHO Sport Tennisliiga Cupin finaaliparit: naisissa HVS – Smash ja miehissä HVS – Smash-Kotka

6.7.2019  |  18:25  |  Raportit

Tanja Tuomi oli johdattamassa Smashia naisten loppuotteluun

TEHO Sport Tennisliiga Cupissa pelattiin lauantaina välierät ja putoamiskaavion ensimmäiset ottelut. Loppuotteluihin tiensä raivasivat naisissa HVS-Tennis ja Smash sekä miehissä HVS ja Smash-Kotka. Mestaruusottelut, pronssiottelut ja putoamisottelut pelataan sunnuntaina klo 10:00 alkaen Tampereen Tenniskeskuksella.

Naisten loppuottelusta helsinkiläisjoukkueiden HVS:n ja Smashin koitos

Naisten puolella loppuottelussa ovat vastakkain viime vuoden mestari HVS ja pronssimitalisti Smash. Molemmat joukkueet selvittivät välieränsä suoraan kaksinpeleissä, kun voitot joukkueilleen toivat HVS:n Anastasia Kulikova ja Laura Hietaranta sekä Smashin Stella Remander ja Tanja Tuomi. Helsinkiläisjoukkueiden kohtaamisista ei ole ikinä puuttunut latausta ja jälleen on varmasti luvassa mielenkiintoinen mestaruusottelu. Pronssiottelussa kohtaavat Åbo Lawn-Tennis Klubb ja Tampereen Tennisseura.

Naisten välierätulokset

HVS – ÅLK 2-0
Anastasia Kulikova – Liisa Vehviläinen 6-2, 2-6, 10-7
Laura Hietaranta – Sade Scharlin 6-1, 6-0

Smash – TaTS 2-0
Stella Remander – Emma Eerola 6-1, 6-4
Tanja Tuomi – Martina Minetti 6-1, 7-6

Putoamisuhan alle joutuivat Lahden Tenniskerho ja turkulainen TVS-Tennis. Viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan ja puolestaan I-divisioonan voittanut joukkue nousee liigatasolle.

TULOKSET

Miehissä viime vuoden finaalin uusinta: HVS – Smash-Kotka

Miehissä nähdään viime vuoden finaaliuusinta, kun vastakkain asettuvat hallitseva mestari HVS ja Smash-Kotka. HVS kukisti Patrick Kaukovallan, Sami Huurinaisen ja Aaro Pölläsen kaksinpelivoitoilla Valkeakosken Tenniksen suoraan 3-0. Toisessa välierässä kotkalaiset tarvitsivat nelinpelejä voiton varmistukseen TaTS:a vastaan, mutta lopulta voitto tuli kotiin todella tasaisten vaiheiden jälkeen otteluvoitoin 3-2. Smash-Kotkan pisteet toivat kaksinpeleistä Verneri Tuomi ja Mika Kosonen sekä ratkaisevan nelinpelivoiton toi duo Tuomi/Ville-Petteri Ahti. Pronssiottelussa kohtaavat VT ja TaTS, jotka ratkaisevat samalla Hämeen herruuden.

Miesten välierätulokset

HVS – VT 3-0
Patrick Kaukovalta – Jukka Kohtamäki 6-2, 6-1
Sami Huurinainen – Joonas Salonen 6-3, 3-6, 10-6
Aaro Pöllänen – Mikko Rouvala 6-3, 6-0

Smash-Kotka – TaTS 3-2
Ville-Petteri Ahti – Lauri Kiiski 1-6, 2-6
Verneri Tuomi – Roni Rikkonen 7-5, 6-1
Mika Kosonen – Peetu Pohjola 6-1, 6-3
Ville-Petteri Ahti/Verneri Tuomi – Lauri Kiiski/Roni Rikkonen 2-6, 6-2, 10-2
Mika Kosonen/Vesa Ahti – Martin Rämmal/Joel Popov 2-6, 4-6

Kaavion toisessa päädyssä, eli putoamisottelussa kohtaavat sunnuntaina TVS ja Jyväskylän Tennisseura. Miesten viimeinen joukkue putoaa suoraan I-divisioonaan ja toiseksi viimeinen karsii yhdessä I-divisioonan voittajien kanssa kahdesta paikasta Suomen korkeimmalle tasolle.

TULOKSET

Ulkokenttien nelinpelin Suomen mestari Patrick Kaukovalta on ollut viemässä HVS:aa miesten loppuotteluun

I-divisioonien finalistit tavoittelevat pääsyä TEHO Sport Tennisliiga Cupin karsintoihin

Samanaikaisesti pelataan I-divisioonien voitoista Oulussa ja Joensuussa. Sunnuntaisiin loppuotteluihin ovat edenneet miesten A-lohkossa Flying Ducks ja Oulun Verkkopalloseuran II sekä B-lohkossa Åbo Lawn-Tennis Klubb II/Seinäjoen Tennisseura ja Lahden Verkkopalloseura/Smash. Naisten finaalissa ovat vastakkain Oulun Verkkopalloseura ja Kouvolan Tennisseura.

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: HVS-Tennis juhlii jälleen… →