Viikkokatsaus 27/2018 – Heliövaara, Niklas-Salminen ja Laine vauhdissa

5.7.2018  |  07:00  |  Raportit

Harri Heliövaaralla ja Patrik Niklas-Salmisella kulkee Hollannissa

Aloitamme julkaisemaan viikkokatsauksia viikkoennakoidemme tueksi. Viikkoennakoissa (lue viimeisin viikkoennakko), jotka julkaistaan maanantaisin, luodaan ytimekäs katsaus tulevan viikon ajankohtaisiin asioihin, tapahtumiin ja tietenkin kerrotaan missä päin maailmaa suomalaispelaajia on tavoittelemassa menestystä. Viikkokatsausten ideana on puolestaan raportoida kuluneen viikon tapahtumista ja näin helpottaa viikkoennakoissa esitettyjen asioiden seuraamista. Viikkokatsaukset julkaistaan torstai-perjantai -akselilla – tässä on ensimmäinen viikkokatsauksemme, nautinnollisia lukuhetkiä!

Henri Kontinen ja John Peers aloittavat tänään Wimbledon-urakkansa

Kolmanneksi sijoitettujen Henri Kontisen ja John Peersin taival legendaarisilla Wimbledonin ruohokentillä alkaa tänään. Parivaljakko kohtaa ensimmäisen kierroksen ottelussaan argentiinalaisen Maximo Gonzalezin ja chileläisen Nicolas Jarryn kentällä numero 15. Ottelut kentällä alkavat klo 13:30 ja Kontinen/Peers pääsevät iskemään palloja viidennessä ottelussa.

WIMBLEDONIN KOTISIVUT

Heliövaara ja Niklas-Salminen hyvässä vireessä Hollannissa

Harri Heliövaara (ATP-360) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP-658) ovat edenneet voitosta voittoon $15,000 ITF-turnauksessa Hollannissa. Ykkössijoitettu suomalaispari on edennyt nelinpelissä jo välieriin kahden voiton turvin – semifinaalissa vastaan asettuu hollantilaispari Gijs Brouwer / Jelle Sels . Myös kaksinpelissä Heliövaara ja Niklas-Salminen ovat ottaneet yhdet voitot ja edenneet näin toisille kierroksille. Tänään molemmat suomalaiset pelaavat ensin kaksinpelinsä ja sitten asettuvat yhteen rintamaan nelinpelin välierässä.

KAAVIOT

Laine/Scholl puolivälierissä Saksassa

Toiseksi sijoitetut Emma Laine (nelinpelin WTA-369) ja yhdysvaltalainen Chiara Scholl ovat edenneet Aschaffenburgin $25,000 ITF-turnauksen nelinpelin puolivälieriin. Ensimmäisellä kierroksella pari kaatoi saksalaisen parin Boentgen/Ruppert eräluvuin 6-1 6-3. Puolivälierä pelataan tänään ja siinä verkon toiselle puolelle asettuvat Dia Evtimova (BUL) ja Elizabeth Halbauer (USA).

KAAVIOT

Otto Virtanen Roehamptonin kautta kohti Wimbledonia

Porsche Junior Team Finlandin Otto Virtasen ottelut päättyivät Roehamptonin 1. kategorian ITF-junioriturnauksessa. Virtanen eteni yhdellä voitolla kaksinpelissä 32 parhaan joukkoon ja nelinpelissä tie pysähtyi ensimmäiselle kierrokselle. Virtanen matkustaa seuraavaksi Wimbledonia ja 7.7. alkavia juniorisarjoja kohden.

ROEHAMPTONIN TULOSSEURANTA

14-vuotiaiden Summer Cup -joukkueille arvokasta kokemusta

Suomen alle 14-vuotiaat tytöt ja pojat, Porsche Junior Team Finland, eivät selviytyneet Summer Cupien jatkopeleihin. Molemmat joukkueet kärsivät kaksi tappiota ja pääsivät kertaalleen voiton makuun kovassa kansainvälisessä seurassa. Tyttöjen joukkueessa olivat Laura Hietaranta, Sade Scharlin ja Stella Remander (kuvassa alla) ja poikien joukkueessa pelasivat Juho-Eric Biggs, Oliver Byskata ja Axel Eriksson.

SUMMER CUP -KARSINTATULOKSET

Suomalaisjunioreita Virossa, Maltalla ja Liettuassa

Useita suomalaisjunioreita on pelaamassa Virossa, Maltalla ja Liettuassa. Roni Rikkonen on edennyt Viron 4. kategorian ITF-junioriturnauksessa kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin yhdessä ruotsalaisen Oliver Anderssonin kanssa. Maltalla 3. kategorian Tennis Europe -junioriturnauksessa Max Alopaeus eteni hienosti kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon ennen kuin joutui taipumaan. Maltalla on mukana vielä yksi suomalainen, kun Matias Torkki pelaa italialaisen parinsa kanssa nelinpelin puolivälierässä tänään. Liettuassa Emma Kuusiston tie katkesi kaksinpelissä, mutta nelinpelissä Kuusisto ja venäläinen Valeriia Krokhotina ovat puolivälierissä.

VIRON TURNAUS
MALTAN TURNAUS
LIETTUAN TURNAUS

Tervetuloa SM-Liigacupiin Tampereelle 6.-8.7.

Tulevana viikonloppuna 6.-8.7. ratkaistaan ulkokauden 2018 parhaimmat seurat. SM-Liigacupin kaaviot julkaistaan perjantaina puolen päivän jälkeen ja ottelut käynnistyvät klo 14:00 Tampereen Tenniskeskuksella. Lue ennakko ja tervetuloa Tampereelle seuraamaan Suomen parasta tennistä!

Jaa:

Seuraava uutinen: Henri Kontisen ja… →