Viikkokatsaus 26/2023 – SM-kilpailut edenneet puolivälierävaiheeseen, Virtanen taipui Wimbledonin karsinnoissa

30.6.2023  |  08:31  |  Raportit

Aleksi Löfman

Yleiset SM-kilpailut ovat edenneet puolivälierävaiheeseen Vierumäellä. Virtanen jäi voiton päähän pääsarjapaikasta Wimbledonissa. Suomalaisjuniorit kilpailevat lisäksi niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä

Virtanen taipui Wimbledonin karsintojen päätöskierroksella

Otto Virtanen pelasi kuluvalla viikolla uransa ensimmäistä kertaa Wimbledonissa. Virtanen (ATP-130) voitti karsintojen avausottelussaan suomalais-sveitsiläisen Henri Laaksosen (ATP-252) 6-1, 6-4. Ottelu kesti vain 52 minuuttia. Toisella kierroksella kaatui japanilainen Rio Noguchi (ATP-211) lukemin 6-3, 6-3. Virtanen kohtasi karsinnan viimeisellä kierroksella hollantilaisen Gijs Brouwerin (ATP-153). Suomalaispelaaja oli voittanut hollantilaisen aiemmin tänä vuonna kovilla sisäkentillä pelatussa ottelussa haastajakiertueella suoraan kahdessa erässä. Tällä kertaa Brouwer oli vahvempi paras viidestä erästä pelatussa ottelussa luvuin 6-4, 6-2, 6-4.

”Peli oli suhteellisen vaikeaa alusta asti. Oli paljon hankaluuksia omassa pelissä, mutta se johtui myös vastustajan hyvyydestä. Hän tiesi mitä piti tehdä ja erityisesti hän syötti monipuolisesti; en päässyt palautuksiin niin hyvin käsiksi kuin aiemmin tällä viikolla. Siihen se tänään kaatui. Ei ollut omalta kannalta paras päivä, eikä keskittyminenkään pysynyt sillä tasolla kuin olisin toivonut. Sekin lamaannutti tekemistäni ottelun kuluessa. Harmittaa, että tämä meni tällein. Jään odottamaan vielä lucky loser -paikkaa pääsarjaan, jos sellainen aukeaisi, mutta muuten Wimbledon päättyy tähän”, kommentoi Virtanen karsintojen päätöskierroksen jälkeen.

WIMBLEDON KARSINTAKAAVIO

Emil Ruusuvuoren viimeinen valmistava kilpailu ennen kauden kolmatta Grand Slam -turnausta Wimbledonia päättyi avauskierrokselle maanantaina. Ruusuvuori (ATP-45) taipui Eastbornen nurmikilpailussa Gregoire Barrerelle (ATP-57) kolmessa erässä 6-3, 6-7, 6-7. Ranskalainen sai revanssin Ranskan avointen ensimmäiseltä kierrokselta, missä Ruusuvuori oli vahvempi viisi eräisessä kamppailussa. Ruusuvuori pelaa seuraavaksi ensi viikolla alkavassa Wimbledonissa.

ATP 250 | ISO-BRITANNIA

SM-kilpailuiden pääsarjat puolivälierävaiheessa

Ulkokenttien Suomen mestaruuksista pelataan Vierumäellä kuluvalla viikolla. Perjantaina ohjelmassa on puolivälierät, lauantaina välierät ja sunnuntaina loppuottelut.

KAKSINPELIEN PUOLIVÄLIERÄT
[1] Ella Haavisto, Smash – Eeva Ristola, Smash-Kotka
[4] Emelie Gabran, ÅLK – Jasmin Mäkelä, TaTS
[3] Clarissa Blomqvist, HTK – [7] Marissa Minetti, TaTS
[2] Stella Remander, HVS – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka

 

[1] Aleksi Löfman, HVS – [8] Patrick Kaukovalta, HVS
[7] Santtu Leskinen, GT – Andreas Sillaste, OVS
[5] Vesa Ahti, Smash-Kotka – [3] Lauri Kiiski, TaTS
[6] Peetu Pohjola, TaTS – Lenni Loukkola, OVS

Naisten kaksinpelin neljä kärkisijoitettua Ella Haavisto (Smash), Stella Remander (HVS), Clarissa Blomqvist (HTK) ja Emelie Gabran (ÅLK) ovat edenneet puolivälieriin. Kilpailun hallitseva ulkokenttien mestari Blomqvist taisteli tiensä jatkoon kolmessa erässä. Remander kohtaa kahdeksan parhaan joukossa Venla Ahdin (Smash-Kotka), joka pyrkii kirkastamaan viime kesän hopeisen mitalin SM-kilpailuista (lue lisää). Lisäksi välierissä nähdään sijoittamattomat Eeva Ristola (Smash-Kotka) ja Jasmin Mäkelä (TaTS).

Miesten puolella kärkisijoitettu Aleksi Löfman (HVS) esiintyi vakuuttavasti torstaina toisella kierroksella. Jatkossa ovat myös sijoitetuista pelaajista viime kesän pronssimitalisti ja kuudenneksi sijoitettu Peetu Pohjola (TaTS), viidenneksi sijoitettu Vesa Ahti (Smash-Kotka), seitsemänneksi sijoitettu Santtu Leskinen (GT) ja kahdeksanneksi sijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS). Kilpailun toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) sai vatsalihasvamman voitokkaassa avauskierroksen ottelussa, joka pakotti viime kesän SM-hopeamitalistin vetäytymään turnauksesta. Tämä tarkoitti Lenni Loukkolalle (OVS) pääsyä suoraan puolivälieriin. Puolivälierien kahdeksikon täydentää toinen sijoittamaton Andreas Sillaste (OVS).

Suomen mestaruuksista pelataan kaksin- ja nelinpeleissä sekä sekanelinpelissä. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelma on nähtävissä TennisÄssästä. Turnauksen päätöspäivät, eli lauantai 1.7. ja sunnuntai 2.7., ovat nähtävillä myös selostettuina monikameralähetyksinä Ruutu Urheilun kautta. Lauantaina pelataan kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut sekä sunnuntaina kaksinpelien loppuottelut.

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR
KUVAGALLERIA

Senioreiden SM-kisat Vuokatissa, 4. Fazer JGP Hyvinkäällä ja Jyväskylässä

Vuokatissa pelataan 29.6. alkaen tasakymppien senioreiden kaksinpelin SM-kilpailut. Järjestävänä seurana toimii Kouvolan Tennisseura. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelma on näkyvissä TennisÄssässä. Kilpailun kirkkaimmat mitalit ovat jaossa sunnuntaina.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT, KAAVIOT

Kauden 4. Fazer JGP -osakilpailu pelataan 10- ja 14-vuotiaiden osalta viikonloppuna Hyvinkäällä ja Jyväskylässä. Kilpailut käynnistyvät lauantaina ja loppuottelut ovat ohjelmassa maanantaina. Kilpailun kaaviot ja otteluohjelmat ovat julkaistu TennisÄssään. 12- ja 16-vuotiaiden osakilpailut ovat ohjelmassa ensi viikolla.

4. FAZER JGP 10V | HYTS, HYVINKÄÄ
4. FAZER JGP 14V | JTS, JYVÄSKYLÄ

Vierumäellä Cinia Next Gen Tour Tennis Europe -kilpailu

Vierumäellä pelataan tällä viikolla 12-vuotiaiden Cinia Next Gen Tour Tennis Europe -kilpailu. Mukana on ollut lukuisia suomalaisjunioreita. Tyttöjen 12-vuotiaiden kaksinpelisarjassa voiton nappasi Siiri Metsäranta (HVS). Poikien sarja on puolestaan edennyt välierävaiheeseen ja mukana nähdään kaksi suomalaista.

Lisäksi suomalaisjunioreita pelaa kuluvalla viikolla alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Linus Lagerbohm (HVS) on edennyt Saksassa J100-kategorian turnauksessa puolivälieriin ja Oskari Paldanius (Smash) Virossa J60-kilpailussa välieriin.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | SAKSA
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIERUMÄKI
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LIETTUA

Jaa:

Seuraava uutinen: Blomqvist, Haavisto, Gabran… →