Oman tiensä kulkija jälleen SM-puolivälieriin – ”Haluan vähän rikkoa sitä yleistä ajattelutapaa”

29.6.2023  |  17:05  |  Ennakot

SM-kilpailuiden viidenneksi sijoitettu Venla Ahti on aloittanut turnauksen voitokkaasti edeten puolivälieriin. Viime kesän SM-hopeamitalisti ja maajoukkuedebyytinkin tehneen Ahdin urapolku on mielenkiintoinen ja aika näyttää mihin 22-vuotias pelaaja yltää.

SM-kilpailut
Perjantaina isketään kaksinpelien puolivälierät. Lauantaina pelataan kaksinpelien välierät sekä nelinpelien ja sekanelinpelin loppuottelut ja sunnuntain finaalipäivänä ratkaistaan kaksinpelien Suomen mestarit vuosimallia 2023. Ruutu Urheilu näyttää ratkaisupäivien ottelut 1.-2.7.

 

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR
KUVAGALLERIA

”Ei sitä kouluakaan välttämättä jaksa 24/7 ja harva jaksaa tai pystyy tennistäkään 24/7.”

Smash-Kotkan Ahti opiskelee tällä hetkellä Leidenin yliopistossa Hollannissa pääaineenaan International Relations and Organisations.

”Onhan se aiheuttanut haasteitakin tennikselle, kun tasapainoilee tenniksen ja opiskelujen kanssa. Toisaalta se on tehnyt treenaamisestani myös fiksumpaa, kun koitan käyttää vähäisemmät treenimäärät mahdollisimman tehokkaasti. Olen aina tykännyt tenniksestä ja koulusta, joten tasapainoilu näiden kanssa on ollut minulle hyvä ratkaisu.”

Ahti rohkaisee niitä, jotka miettivät voiko tavoitteellista huippu-urheilua ja opiskeluita yhdistää.

”Haluan vähän rikkoa sitä yleistä ajattelutapaa, että jos lähtee yliopistoon, poislukien Yhdysvaltojen yliopistotennis, niin tennistä ei kerkeä ja pelit loppuvat. Ei se ihan niin mene. Tietysti ei siinä 100 prosenttista tennisammattilaisen elämää pysty elämään, mutta opiskelu ja urheilu tuovat niin paljon lisää ja tukevat toisiaan. Ei sitä kouluakaan välttämättä jaksa 24/7 ja harva jaksaa tai pystyy tennistäkään 24/7. Jokainen löytää varmasti itselleen sopivan tasapainon ja itselleni koulu on ollut sellainen.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Päätöksenteko. Se vaatii rohkeutta ja suunnitelmallisuutta.

”Itselleni on toiminut ettei ole liian kiireellä tehnyt asioita, vaan on malttia ja pitkän ajan tähtäimiä. Välillä mielestäni mennään liikaa kaasu pohjassa tulokset silmissä, mutta se voi monesti johtaa loukkaantumisiin. Maltti vie pitkällä ajalla lopulta pidemmälle, näin haluan ajatella. Itse myös suunnittelen ja valmistelen asioita etukäteen. Esimerkiksi Hollantiinkin lähdin suhteellisen valmistautuneena; sain Suomen Tennisliitolta hyvät yhteydet Hollantiin ja se auttoi tenniskuvion selvittämisessä.”

Ahdilla on parhaillaan menossa kanditutkinto, joka on tarkoitus paketoida ensi vuoden aikana. Sitä ennen on luvassa vaihto-opiskelua Japanissa ensi syksynä.

”Kun saan opinnot tehtyä on tarkoitus katsoa miten pitkälle yllän tenniksessä. Sitten on tarkoitus katsoa ja antaa aikaa tennikselle, esimerkiksi lähteä kiertämään kansainvälisiä kisoja. Kyllä tässä on aikaa, en halua ajatella olevani vielä liian vanha”, toteaa Ahti.

Mitä oman tiensä kulkijalla on tavoitteinaan?

”Suomen mestaruus kaksinpelistä sekä WTA-rankingin saavuttaminen. Päätavoitteena on kuitenkin pysyä terveenä ja pelata tennistä mahdollisimman pitkään.”

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden kaksinpelin puolivälierät… →