Viikkokatsaus 22/2023 – Heliövaara/Glasspool jatkossa Ranskan avoimissa

2.6.2023  |  07:30  |  Raportit

Ranskan avoimissa nähtiin vilkas viikonavaus suomalaisittain. Heliövaaran lisäksi Haavisto/Remander ja junioreita pelaa viikonloppuna jatkopelejä.

Heliövaara/Glasspool 16 joukkoon, Ruusuvuori hävisi kaksinpelissä ja loukkaantui

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat edenneet kolmannelle kierrokselle, eli 16 parhaan joukkoon, Ranskan avoimissa. Viidenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool kukistivat ensimmäisellä kierroksella tiukassa kolmen erän ottelussa itävaltalaisparin Alexander Erler/Lucas Miedler 7-6(3), 4-6, 6-3. Toisella kierroksella suomalais-brittiläinen pari nappasi kahdessa erässä voiton Alexei Popyrin/Ilya Ivashka parista 7-6(3), 7-5. Heliövaara oli tyytyväinen jatkopaikkaan torstaina:

”Ei ollut missään nimessä helppo matsi, sillä vastustajat pelasivat vapautuneen rennosti. He syöttivät hyvin ja myös palauttivat ajoittain mainiosti. Meidän oli oltava henkisesti vahvoja, sillä meille tuli muutamia huonompiakin suorituksia. Ei voi siis olla täysin tyytyväinen pelilliseen puoleen, mutta voitot lasketaan ja kisa jatkuu”, kommentoi Heliövaara.

Seuraavalla kierroksella Heliövaara/Glasspool saa vastaansa voittajat ottelusta [12] Matwe Middelkoop/Andreas Mies – Jonathan Eysseric/Harold Mayot.

Emil Ruusuvuoren saldoksi Ranskan avoimista jäi yksi voitto ja yksi tappio. Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori taisteli voiton kotiyleisön edessä pelanneesta Gregoire Barreresta 6-2, 6-7(7), 5-7, 6-1, 6-4. Ruusuvuoren taival kuitenkin tuli päätökseen toisella kierroksella, kun turnauksen 28. sijoitettu Grigor Dimitrov oli vahvempi lukemin 6-7(4), 3-6, 4-6.

Toisen kierroksen pelin aikana Ruusuvuori piti lääkintätauon jalalleen. Jalkavamma tuli ensimmäisessä erässä ja paheni toisen erän lopussa. Vamman johdosta Ruusuvuori joutui jättämään nelinpelin välistä yhdessä Patrik Niklas-Salmisen kanssa.

”Kipu yltyi todella kovaksi kolmannessa erässä ja nyt käydään tutkimuksia tarkemmin lääkärien johdolla. Jalkavamma on sellainen etten pysty valitettavasti pelaamaan nelinpeliä,” kommentoi Ruusuvuori (lue lisää).

RANSKAN AVOIMET | KAAVIOT

Haavisto/Remander välierissä Tunisiassa

ITF-kiertueella pelasi tällä viikolla useita suomalaisia. Kaksinpelien jatkossa ei kuitenkaan nähdä sinivalkoista väriä, kun Anastasia Kulikovan, Ella Haaviston, Laura Hietarannan ja Liisa Vehviläisen ottelut päättyivät pääsarjan kahdella ensimmäisellä kierroksella. Tunisian $15000 kilpailun nelinpelin välieriin on tiensä puolestaan selvittäneet Haavisto ja Stella Remander. Välierä turnauksen toiseksi sijoitettua paria vastaan on ohjelmassa perjantaina.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | USA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | THAIMAA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA

Junioreiden Tennis Europe -kilpailu Kaleva Open Oulussa

Oulussa on pelattu tällä viikolla 14- ja 16-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailu Kaleva Open. Kyseessä on 3. kategorian turnaus ja mukana kilpailussa on ollut lukuisia suomalaisjunioreita sekä tyttöjen että poikien sarjoissa. Parhaana suomalaisen kaksinpeleissä Kaius Ketola (HVS) on edennyt 14-vuotiaden sarjan loppuotteluun. Osa kilpailun sarjoista saatiin päätökseen jo torstaina ja loput finaaleista ovat ohjelmassa perjantaina.

Alle 18-vuotiaiden J100 ITF -kilpailuissa Ruotsissa Linus Lagerbohm (HVS) on edennyt välieriin. Lagerbohm kukisti kilpailun toiseksi sijoitetun pelaajan ensimmäisellä kierroksella ja on yhteensä voittanut kolme ottelua kuluvan viikon aikana. Välierät ovat ohjelmassa perjantaina. Lagerbohm on yltänyt kerran aikaisemmin tänä vuonna J1oo ITF-kilpailun finaaliin.

ALLE 14- JA 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | OULU
J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | RUOTSI
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PUOLA

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Oulun Verkkopalloseura ry. (@ovstennis) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool taipui 3.… →