Viikkokatsaus 22/2022 – Oulun kansainvälisessä juniorikilpailussa menestystä, Vaasassa ammattilaispelit jatkuvat ja Virtanen iskussa

2.6.2022  |  09:36  |  Raportit

Viikko alkoi todellisella jännitysnäytelmällä, kun Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool pelasivat Ranskan avointen puolivälierässä. Kotimaan kentillä on nähty hienoja suomalaisotteita niin Vaasan ammattilaisturnauksessa kuin Oulun kansainvälisessä juniorikilpailussa. Lisäksi Otto Virtanen pommitti yhteen uransa suurimmista voitoista ATP Challenger -kiertueella Iso-Britanniassa.

Heliövaara/Glasspool hävisivät trillerimäisen puolivälierän Ranskan avoimissa

Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin upea taival päättyi puolivälieriin Ranskan avoimissa, kun intialainen Rohan Bopanna ja hollantilainen Matwe Middelkoop menivät välieriin erin 4-6, 6-4, 7-6(10-3).

– Oli kyllä hieno turnaus, sitä ei oteta meiltä pois. Mutta päällimmäisenä on niin suuri harmitus. Tiukka matsi, saumat oli. Ei tennispelaaja osaa muuta ajatella kuin ”miksi emme pystyneet tänään voittamaan?”. Vastustajat pelasivat lopussa muutamat todella hienot pisteet. Mielestäni pelasimme olosuhteisiin nähden erittäin hienon ottelun, harmi että se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi. Tästä kuitenkin tullaan, vahvempana ensi kerralla, kommentoi Heliövaara.

LUE LISÄÄ PUOLIVÄLIERÄSTÄ
RANSKAN AVOIMET

Virtanen karsi tiensä pääsarjaan ja otti yhden isoimmista voitoistaan avauskierroksella

Otto Virtanen (ATP-376) pelaa loistavaa turnausta Surbitonin kovatasoisessa ATP Challenger -kilpailussa. Nurmella pelattavassa turnauksessa selvitti suomalaispelaaja kahdella voitolla karsinnat ja myöhään keskiviikkoiltana Virtanen otti yhden uransa suurimmista voitoista kukistettuaan Thanasi Kokkinakiksen (ATP-86) 6-3, 7-6(5).

Virtanen kohtaa toisella kierroksella Paul Jubbin (ATP-231). Ottelu pelataan torstai-iltana, arviolta klo 19.00 (katso).

ATP CHALLENGER 125 | ISO-BRITANNIA – LIVESTREAM

Myös Patrik Niklas-Salminen ja norjalainen Viktor Durasovic voittivat nelinpelin avausottelunsa Challenger-turnauksessa Puolassa. Kaksikko on nyt puolivälierävaiheessa.

ATP CHALLENGER 90 | PUOLA – LIVESTREAM

Vasat, Löfman ja Hietaranta hakevat puolivälieräpaikkoja Vaasassa

Eero ja Iiro VasaAleksi Löfman sekä Roni Hietaranta etenivät kaksinpelin toiselle kierrokselle $15,000 ITF-turnauksessa Vaasassa.

Päivän ottelut pelattiin sateiden johdosta sisäkentillä. Pari viikkoa sitten Kouvolassa upeasti välieriin selviytynyt Löfman jatkaa ATP-pisteiden kerryttämistä, kun hän nyt voitti Peetu Pohjolan 7-5, 7-5. Takaisin maailmanlistalle saa nimensä yliopistotennistä Yhdysvalloissa pelaava Hietaranta, joka kukisti hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin Vesa Ahdin 6-3, 6-3. Lisäksi Vasan veljekset tyylittelivät voitot, kun Eero vei pidemmän korren Leevi Säätelästä 6-4, 6-3 ja Iiro voitti Otso Martikaisen 6-2, 7-5.

Ottelut jatkuvat torstaina klo 9.30.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VAASA

SUOMALAISTEN 1. KIERROKSEN OTTELUT

Eero Vasa – Leevi Säätelä 6-4, 6-3
Aleksi Löfman – Peetu Pohjola 7-5, 7-5
Iiro Vasa – Otso Martikainen 6-2, 7-5
Roni Hietaranta – Vesa Ahti 6-3, 6-3
Oskar Antinheimo – [3] Luca Castelnuovo (SUI) 1-6, 2-6
Oskari Eerola – [6] Karl Friberg (SWE) 0-6, 2-6
Linus Lagerbohm – [2] Hazem Naw (SYR) 4-6, 4-6

SUOMALAISTEN 2. KIERROKSEN OTTELUT

Eero Vasa – [8] Bekhan Atlangeriev
Aleksi Löfman – Egor Noskin
Iiro Vasa – [3] Luca Castelnuovo
Roni Hietaranta – [2] Hazem Naw

Valitettavasti Ruutu Urheilun lähetyksiä ei ole saatavilla sisäkentiltä.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VAASA

Oulussa Tennis Europe -junioriturnaus

Oulussa pelataan alle 14- ja 16-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus, Kaleva Open. Mukana on suuri määrä suomalaispelaajia.

14-vuotiaiden kaksinpelissä ovat välieriin selviytyneet hienosti Ilona Haavisto, Irina Rissanen ja Emma Tuominen. 16-vuotiaissa poikien välierissä ovat Leo Stenlund ja Niklas Korsström sekä tyttöjen finaaliin on jo edennyt Linnea Venesmaa. Myös molempien ikäluokkien nelinpeleissä ovat suomalaisjuniorit edenneet loppukierroksille.

Kansainväliset juniorikilpailut jatkuvat heti ensi viikolla Vierumäellä pelattavassa alle 16-vuotiaiden TE-kilpailussa, Cinia Next Gen Tour.

ALLE 14- JA 16-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | OULU

Lisäksi junioreita on pelaamassa seuraavissa paikoissa.

J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | MONTENEGRO
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | TSEKKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sarjatenniksen kauden… →