Heliövaara/Glasspool hävisivät trillerimäisen puolivälierän Ranskan avoimissa

30.5.2022  |  22:06  |  Raportit

Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin upea taival päättyi puolivälieriin Ranskan avoimissa.

Sijoittamattomat Heliövaara/Glasspool olivat edenneet puolivälieriin ilman erätappioita, eivätkä he olleet hävinneet yhtään syöttövuoroaankaan pelaamissaan kolmessa ottelussa. Kahdeksan parhaan joukossa asettuivat vastaan 16. sijoitetut intialainen Rohan Bopanna ja hollantilainen Matwe Middelkoop.

Avauserän ensimmäiset kahdeksan peliä mentiin ilman murtomahdollisuuksia kaikkien pelaajien pelatessa laadukasta ja varmaa nelinpeliä. 4-4 tilanteessa Heliövaara ja Glasspool onnistuivat erinomaisesti palautuksissaan, mikä toi puhtaan murron Middelkoopin syötöstä. Oman syöttövuoron pidettyään voittivat Heliövaara/Glasspool erän 6-4.

Heti toisen erän ensimmäisessä syöttövuorossa pääsi suomalais-brittiläispari yrittämään murtoa, mutta Glasspoolin palautus jäi niukasti verkkonauhaan. Sitten neljännessä pelissä koitti taian murtumisen hetki, eli ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa hävisivät Heliövaara/Glasspool syöttönsä, kun he menettivät suomalaispelaajan syöttövuoron. Bopanna/Middelkoop etenivät syöttämään erävoitosta 5-3 tilanteeseen, mutta hollantilaispelaajan kaksoisvirheen ja Heliövaaran loisteliaan lentolyönnin siivittämänä mursivat Heliövaara/Glasspool takaisin. Murrot eivät kuitenkaan loppuneet tähän, vaan Bopanna/Middelkoop mursivat Glasspoolin syöttövuoron ja se toi erän 6-4.

Kolmatta erää pelattiin ilman murtoja seitsemänteen peliin asti. Heliövaara/Glasspool olivat hetkeä aiemmin pitäneet oman syöttönsä vakuuttavasti ja sen siivittämänä mursivat Middelkoopin syöttövuoron nollille. Glasspool pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteessa, mutta vastustajat mursivat ja tasoittivat tilanteen 5-5. Lopulta ratkaisu haettiin tie-breikistä, joka on Ranskan avoimissa kymmeneen pisteeseen. Heliövaara/Glasspool menivät 3-0 johtoon, mutta uskomattomaan hurmioon yltäneet Bopanna/Middelkoop veivät kaikki loput pisteet ja marssivat välieriin 4-6, 6-4, 7-6(3).

– Oli kyllä hieno turnaus, sitä ei oteta meiltä pois. Mutta päällimmäisenä on niin suuri harmitus. Tiukka matsi, saumat oli. Ei tennispelaaja osaa muuta ajatella kuin ”miksi emme pystyneet tänään voittamaan?”. Vastustajat pelasivat lopussa muutamat todella hienot pisteet. Mielestäni pelasimme olosuhteisiin nähden erittäin hienon ottelun, harmi että se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi. Tästä kuitenkin tullaan, vahvempana ensi kerralla, kommentoi Heliövaara.

RANSKAN AVOIMET

Jaa:

Seuraava uutinen: Säätelä, Antinheimo, Eerola… →