Viikkokatsaus 22/2019 – Kontinen/Peers Ranskan avointen toisella kierroksella perjantaina

30.5.2019  |  19:55  |  Raportit

Kuva: Peter Staples/ATP World Tour

Alkuviikko on tarjonnut ilon hetkiä niin ammattilais- kuin juniorikentillä.

Kontinen/Peers kohtaa toisen kierroksen ottelussa parin Demoliner/Sharan

Suomalaisittain Ranskan avoimet saivat hienon startin, kun Henri Kontinen ja John Peers voittivat tiistaina avauskierroksella kovan parin Leonardo Mayer/Joao Sousa 6-4, 6-4. Kahdeksanneksi sijoitetut Kontinen/Peers pelaavat pääsystä kolmannelle kierrokselle perjantaina, jolloin vastassa ovat sijoittamattomat Marcelo Demoliner (BRA)/Divij Sharan (IND). Ottelu pelataan kentällä 7 ja se on vuorossa klo 12:00 alkaen.

RANSKAN AVOINTEN KAAVIOT

Otto Virtasen taival Ranskan avointen juniorisarjassa alkaa ensi viikolla. Voit lukea Virtasen ennakkomietteitä täältä. Muistakaa myös, että Ranskan avointen ajan ovat liput 15 % alennuksessa Suomen ja Itävallan väliseen Davis Cup -otteluun, joka pelataan 13.-14.9. Espoo Metro Areenalla.

LIPUNMYYNTI

Porsche Junior Team Finlandin pelaajat menestyksekkäitä Oulussa ja Virossa

Suomalaisjunioreilla on mennyt todella hienosti Tennis Europen turnauksissa Oulussa ja Virossa.

Oulun Verkkopalloseuran isännöimässä Kaleva Openissa pelataan 14- ja 16-vuotiaiden 3. kategorian turnausta. Useampi suomalainen selviytyi kaksinpelin välieriin. Nelinpelissä on tullut myös onnistumisia, sillä finaaliin ylsivät 14-vuotiaissa Julia Lintu/Laura Varsamäki ja huomenna mestaruuksista pelaavat ulkomaalaispariensa kanssa 14-vuotiaissa Emil Matikainen ja 16-vuotiaissa Marissa Minetti.

Virossa puolestaan nähdään 12-vuotiaissa suomalaisfinaali Aku Salon ja Felix Alopaeuksen kesken. Alopaeus pelaa myös nelinpelin turnausvoitosta yhdessä Oskari Paldaniuksen kanssa. 16-vuotiaissa pyrkivät niin ikään Andreas Sillaste/Juho-Eric Bigss lopettamaan turnauksen mestaruuspokaalin ilmaan nostamisella.

LUE LISÄÄ TURNAUKSISTA

Felix Alopaeus

Alle 18-vuotiaiden ITF World Tennis Tour turnauksista oli tällä viikolla kotiintuomisina arvokasta kokemusta.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | MOLDOVA

Ruusuvuori edennyt puolivälieriin Kreikassa

Ranskan avointen lisäksi on suomalaispelaajia ITF World Tennis Tourin ammattilaisturnauksissa. 20-vuotias Emil Ruusuvuori pelaa tällä viikolla pitkästä aikaa $15,000 ITF-turnauksessa. ATP Challenger -turnauksissa hienoja otteita esittänyt suomalainen on edennyt vakuuttavasti ykkössijoitettuna puolivälieriin. Perjantaisessa puolivälierässä on vastassa italialainen Erik Crepaldi.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | KREIKKA

Patrik Niklas-Salminen otti yhden voiton $25,000 ITF-turnauksessa Unkarissa, mutta taipui toisella kierroksella. Myös Anastasia Kulikovan oli taipuminen avauskierroksilla Portugalissa.