Suomalaisjunioreilla kulkee Tennis Europe -turnauksissa Oulussa ja Virossa

30.5.2019  |  19:28  |  Raportit

Felix Alopaeus

Porsche Junior Team Finlandin nuoret pelaajat ovat esiintyneet upeasti Tennis Europen turnauksissa Oulussa ja Virossa.

Kaleva Openissa useat suomalaiset välierissä – nelinpelimestaruuksia vielä tavoittelemassa Minetti ja Matikainen

Oulussa pelataan parhaillaan Kaleva Openia, Tennis Europen 3. kategorian turnausta, Oulun Verkkopalloseuran isännöimänä. Kilpailussa pelataan alle 14- ja 16-vuotiaiden kaksin- ja nelinpelit.

Kaksinpeleissä suomalaiset ylsivät monessa sarjassa välieriin. 16-vuotiaiden sarjoissa välieriin ylsivät Asta Miettinen ja kotiseuran Jimi Goman sekä 14-vuotiaissa neljän parhaan joukossa olivat kotiyleisön riemuksi Rinja Kautto, Leo Stenlund ja Atte Viikki. Turnausvoitot ratkaistaan tällä kertaa ulkomaalaispelaajien kesken.

Nelinpelien puolella nähtiin ja nähdään suomalaisia finaalivaiheessa. 14-vuotiaiden tyttöjen nelinpelifinaaliin etenivät Julia Lintu/Laura Varsamäki, jotka kuitenkin taipuvat hyvän taistelun jälkeen mestaruusottelussa norjalaisparille Emilia Korseth/Carina Syrtveit 0-6, 3-6. Perjantaina nelinpelimestaruuksia hakevat 14-vuotiaiden poikien sarjassa Emil Matikainen ja 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Marissa Minetti. Matikainen pelaa yhdessä virolaisen Villem Aadamsoon ja Minetti liettualaisen Smilte Bakyten kanssa.

KAAVIOT

Virossa alle 12-vuotiaat pojat vauhdissa – kaksinpelifinaalissa vastakkain Salo ja Alopaeus

Virossa pelataan alle 12- ja 16-vuotiaiden Tennis Europen 2. kategorian turnausta.

Alle 12-vuotiaiden poikien sarjassa hallitsivat suomalaiset pelitapahtumia, sillä välierissä finaalipaikkoja olivat tavoittelemassa Aku Salo, Felix Alopaeus, Oskari Paldanius ja Ty Host. Loppuotteluun etenivät lopulta Salo ja Alopaeus – Salo voitti Hostin 7-6, 7-5 ja Alopaeus Paldaniuksen 6-3, 6-1. Suomalaisten välinen finaali pelataan perjantaina. Tyttöjen kaksinpelissä ylsi Emilia Lehtinen parhaana puolivälieriin. Myös nelinpelissä on mahdollisuus suomalaisvoittoon, sillä Alopaeus/Paldanius pelaavat mestaruuspokaalista virolaisparia Ken Martti Birk/Samuel Mandelkorn vastaan.

16-vuotiaiden kaksinpeleissä Sade Scharlin ja Andreas Sillaste etenivät parhaimpina puolivälieriin. Nelinpelin puolella Sillaste ja Juho-Eric Biggs tavoittelevat perjantaina mestaruutta. Pari on voittanut kolme ottelua ja finaalissa on vastassa virolaispari Marten Murrand/Alex-Andre Ojassalu.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 22/2019 – →