Viikkokatsaus 21/2024 – Heliövaara/Patten loppuottelussa Ranskassa, Kulikova jatkossa ITF-kiertueella

24.5.2024  |  09:02  |  Raportit

Suomalaisista Heliövaara, Kulikova ja Hietaranta jatkavat otteluita viikonloppuna. Virtanen taipui Ranskan avointen karsinnoissa ja Ruusuvuori vetäytyi sairastumisesta johtuen. Suomalaisjunioreita on myös jatkossa kansainvälisillä kentillä.

Heliövaara/Patten finaalissa Ranskassa, Ruusuvuori vetäytyi

Harri Heliövaara/Henry Patten on edennyt Ranskan Lyonissa ATP-kilpailun loppuotteluun.

Heliövaara (nelineplin ATP-43)/Patten (nelinpelin ATP-53) voitti avauskierroksella kolmanneksi sijoitetun belgialaisparin Joran Vliegen/Sander Gille 7-6(3), 6-2, puolivälierässä parin Luciano Darderi/Fernando Romboli 6-3, 6-7(5), 10-7 ja välierässä toiseksi sijoitetut Maximo Gonzalez/Andres Molteni 7-6(9), 6-2.

”On kyllä tosi hyvää menoa tällä hetkellä; täälläkin on kaatunut kaksi massakenttien ihan ykköspareja. Olemme tosi iloisia ja tyytyväisiä, mutta samaan aikaan nälkäisiä finaalia varten,” kommentoi Heliövaara välierän jälkeen (lue lisää).

Erinomaisessa vireessä oleva pari hakee lauantaina toista yhteistä ATP-turnausvoittoa. Lauantaisessa finaalissa asettuvat vastaan voittajat ottelusta [1] Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin – Yuki Bhambri/Albano Olivetti.

Emil Ruusuvuori (ATP-66) pelasi kuluvalla viikolla Sveitsissä ATP-kiertueella. Suomalainen voitti avauskierroksella Marcos Gironin (ATP-48) suoraan kahdessa erässä 6-3, 6-3. Voitto oli Ruusuvuoren ensimmäinen pelaajien keskinäisissä kohtaamisissa. Ottelu jäi samalla suomalaisen viikon viimeiseksi, kun Ruusuvuori vetäytyi toisen kierroksen ottelustaan. Ruusuvuori kertoi omassa sosiaalisessa mediassaan vetäytymisen olleen varotoimi tulevaa Ranskan avointen turnausta silmällä pitäen.

ATP 250 | LYON
ATP 250 | GENEVE

Virtanen taipui Ranskan avointen karsintafinaalissa

Otto Virtasen pelit Ranskan avointen karsinnoissa päättyivät kolmannelle kierrokselle. Karsintafinaalissa Giulio Zeppierin (ATP-148) tehokas massapeli oli liikaa Virtaselle (ATP-156) ja italialainen eteni pääsarjaan varsin selvin lukemin 2-6, 2-6.

Aiemmin viikolla suomalainen oli voittanut kaksi ottelua Pariisin massakentillä. Ensimmäisellä kierroksella kaatui australialainen Dane Sweeny (ATP-224) 6-2, 6-3. Toisella kierroksella Virtanen pelasi unohtumattoman ottelun, kun uransa tähän kauteen lopettava grand slam -voittaja ja Ranskan avointen finalisti Dominic Thiem (ATP-131) kaatui tuhansien katsojien edessä lukemin 6-2, 7-5.

RANSKAN AVOIMET

Kulikova puolivälierissä Espanjassa

ITF-kiertueella oli mukana tällä viikolla useita suomalaisia. Espanjassa Anastasia Kulikova (WTA-349) lähti viikkoon ykkössijoitettuna $15,000 kilpailussa kovilla ulkokentillä. Kulikova on edennyt kahdella voitolla kilpailun puolivälieriin. Ottelu on ohjelmassa perjantaina.

Laura Hietaranta (WTA-396) oli kahdeksanneksi sijoitettu $25,000 ITF-kilpailussa Itävallassa ja eteni sijoituksen mukaan kahdeksan parhaan joukkoon kaksinpelissä. Hietarannan pelit päättyivät kuitenkin kilpailun toiseksi sijoitettua vastaan puolivälierissä. Suomalainen jatkaa turnausta nelinpelin välierissä yhdessä virolaisen Elena Malyginan kanssa. Välierä on ohjelmassa perjantaina.

Viime viikolla nelinpelin turnausvoittoa Ruotsissa juhlineet Eero Vasa (ATP-905) ja Patrick Kaukovalta (ATP-784) taipuivat molemmat Sloveniassa kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella. Lisäksi Bosnia ja Hertsegovinassa Peetu Pohjolan ja Espanjassa Aino Alkion pelit päättyivät karsintoihin.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITÄVALTA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SLOVENIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | BOSNIA JA HERTSEGOVINA

Patrik Niklas-Salmisen kauden ensimmäinen massakentillä pelattu kilpailu Pohjois-Makedoniassa päättyi avauskierrokselle. Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-126)/ Vladyslav Manafov (nelinpelin ATP-135) pari hävisi ensimmäisellä kierroksella intialaisille Jeevan Nedunchezhiyan/Vijay Sundar Prashanth 5-7, 6-7.

ATP CHALLENGER 75 | POHJOIS-MAKEDONIA

Junioreita maailmalla

Linus Lagerbohm (HVS) on edennyt alle 18-vuotiaiden J100-kategorian ITF-kilpailun loppuotteluun Virossa. Porsche Junior Team Finland -ryhmään kuuluva Lagerbohm on ollut erinomaisessa vireessä Tallinan massakentillä voittaen viikon kaikki kahdeksan ottelua tähän mennessä. Lagerbohm juhli torstaina nelinpelin turnausvoittoa ja hakee tuplamestaruutta perjantain kaksinpelin loppuottelussa.

Suomalaisjunioreista lisäksi välierissä nähdään kaksin- ja nelinpelissä Anicia Hammoud Kenian J30 ITF-kilpailussa.