Viikkokatsaus 19/2024 – Ammattilaisten pelit päätökseen maailmalla, juniorit vauhdissa Vierumäellä

10.5.2024  |  09:29  |  Raportit

Ammattilaiskentillä suomalaisten pelit tulivat päätökseen kuluvan viikon osalta. Ruusuvuori taipui ensimmäisellä kierroksella Rooman Mastersissa ja Challenger-kiertueella Kiinassa Niklas-Salmisen ylsi välieriin. Suomalaisjuniorit jatkavat otteluita viikonloppuna Vierumäellä alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa.

Ruusuvuori taipui avauskierroksella Rooman Mastersissa

Emil Ruusuvuori (ATP-71) jatkoi massakauttaan ATP Masters -turnauksessa Roomassa. Avauskierroksella asettui vastaan yhdysvaltalainen Marcos Giron (ATP-49), joka jatkoi voittoputkea pelaajien keskinäisissä otteluissa. Giron voitti ottelun Roomassa 3-6, 6-3, 6-3 ja johtaa nyt pelaajien keskinäisiä otteluita 3-0.

ATP MASTERS 1000 | ROOMA

Virtanen ja Niklas-Salminen Challenger-kiertueella

Viime viikolla Challenger-nelinpelifinaaliin yltänyt Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-126) ja Jisung Nam (nelinpelin ATP-121) jatkoivat vahvoja otteita Kiinassa. Kolmanneksi sijoitettu pari eteni välieriin kahdella voitolla; ensimmäisellä kierroksella kaatui kiinalaiset Zhe Li/Ye Cong Mo 6-4, 6-1 ja puolivälierissä australialaiset Omar Jasika/James McCabe 6-3, 3-6, 12-10. Parin tie katkesi kuitenkin välieriin perjantaina, jossa kilpailun kärkisijoitetut Reese Stalder (nelinpelin ATP-67)/ Calum Puttergill (nelinpelin ATP-152) etenivät finaalin tiukasti 7-6, 2-6, 11-9.

Otto Virtanen (ATP-158) oli mukana Itävallassa kuluvalla viikolla. Neljänneksi sijoitettu suomalainen nappasi massakauden avausvoiton ensimmäisellä kierroksella saksalaisesta Sebastian Fanselowista (ATP-298) 6-2, 7-5. Virtasen kilpailu päättyi kuitenkin toiselle kierrokselle, jossa Max Hans Rehberg (ATP-479) jatkoi puolivälieriin tiukan kolmen erän taistelun jälkeen 6-7, 7-6, 7-5.

ATP CHALLENGER 100 | ITÄVALTA
ATP CHALLENGER 75 | KIINA

Kuluvalla viikolla suomalaisten ottelut ITF-kiertueella ovat päättyneet. Laura Hietaranta (WTA-402) oli mukana kovatasoisen kilpailun nelinpelissä Slovakiassa, jossa tie katkesi toiselle kierrokselle. Ella Haavisto (WTA-1032) puolestaan joutui vetäytymään karsintaottelusta Ruotsissa. Miesten kisassa Ruotsissa olivat mukana Patrick Kaukovalta (ATP-784) ja Oskari Eerola. Kaukovalta ylsi toiselle kierrokselle pääsarjassa ja Eerolan pelit päättyivät karsintoihin. Kaksinpelin karsintoihin jäivät niin ikään Vesa Ahti Georgiassa ja Peetu Pohjola Bosnia-Hertsegovinassa. Nelinpelissä Ahti ylsi aina välieriin asti.

Vierumäellä pelataan alle 18-vuotiaiden ITF-turnausta

Vierumäellä on käynnissä alle 18-vuotiaiden ITF-turnaus, jossa oli mukana iso määrä suomalaisjunioreita. Kaksinpelit ovat edenneet puolivälierävaiheeseen ja mukaan kahdeksan parhaan joukkoon ovat tiensä selvittäneet pojissa Niklas Korsström (GT) ja Lucas Airaksinen (ETS) sekä tytöissä Nuppu Palm (Smash). Puolivälierät ovat ohjelmassa perjantaina. Nelinpelin välierissä suomalaisista mukana nähdään Lucas Eriksson (ÅLK)/ Leo Stenlund (ÅLK) sekä Palm yhdessä virolaisen parinsa kanssa.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIERUMÄKI

Suomalaisia on ollut mukana runsaasti kuluvalla viikolla kansainvälisissä kilpailuissa myös ulkomailla. Kovatasoissa ITF-juniorikisoissa maailmalla suomalaisten pelit päättyivät alkuviikosta; Oskari Paldanius oli mukana Italiassa sekä Linus LagerbohmOtso Martikainen ja Milla Kotamäki Itävallassa. Tennis Europe -kiertueella pelit jatkuvat perjantaina suomalaisittain Viron osakilpailussa.