Viikkokatsaus 19/2022 – Heliövaara/Glasspool uskomaton tarina, senioreille MM-menestystä

12.5.2022  |  09:52  |  Raportit

Roomassa tapahtuu upeita asioita ja tänään Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool jatkaa urakkaansa. Lisäksi senioreiden MM-kilpailuissa menestystä nelinpeleissä, mitaleita on tulossa.

Heliövaara/Glasspool voittivat maailman ykkösparin Roomassa – Ruusuvuori hävisi toisella kierroksella

Rooman ATP Masters tarjoilee mahdollisuuksia suomalaispelaajille, kun sekä Emil Ruusuvuori että Harri Heliövaara saivat paikat pääsarjaan vetäytymisten kautta.

Heliövaara ja Lloyd Glasspool tulevat muistamaan eilisen koko loppuelämänsä ajan. Varasijalta mukaan Rooman ATP Masters -turnaukseen ja voitto maailman parhaasta parista Joe Salisbury/Rajeev Ram 7-6(5), 6-3. Kaksikko matkusti kotimaistaan keskiviikko yön ja aamun aikana, jonka jälkeen iltapäivällä suorittivat urotekonsa. Lue tarkemmin täältä.

– Tuntuu siis aika todella hyvältä! Mitäköhän tässä oikein edes sanoisi – olen todella tunteellisessa tilassa. Sarjassamme ei olisi voinut käsikirjoittaa. Semmoinen fiilis, että on tullut tehtyä asioita oikein, kun pystyimme voittamaan maailman ykkösen ja kakkosen. Ihan absurdi tilanne, kertoi Heliövaara.

Toisella kierroksella asettuvat vastaan Thanasi Kokkinakis/Frances Tiafoe. Ottelu pelataan torstaina noin klo 16.00, voit seurata ottelua Tennis TV:n ja Eurosport Playerin kautta.

Sen sijaan Lucky Loser -paikan pääsarjan toiselle kierrokselle saanutRuusuvuori (ATP-61) hävisi chileläiselle Cristian Garinille (ATP-45) 4-6, 4-6.

ATP MASTERS 1000 | ROOMA

Lisäksi ITF-kiertueella oli Iso-Britanniassa Patrik Niklas-Salminen (ATP-760), joka hävisi avauskierroksella.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA

TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour Kaarinassa 13.-15.5.

Kaarinassa pelataan alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin osakilpailu. Turnauksessa pelataan sekä poikien että tyttöjen kaksinpelit. Kärkisijoitetut pelaajat ovat Ella Haavisto (Smash) ja Stella Remander (HVS) sekä Oskar Stumpf (HLK) ja Otto Leikola (HVS).

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Senioreiden henkilökohtaiset MM-kilpailut jatkuvat Yhdysvalloissa – nelinpeleistä MM-mitaleita tulossa

Tällä viikolla pelataan 50-, 55- ja 60-vuotiaiden henkilökohtaisia MM-kilpailuja Yhdysvalloissa. Suomeen on tulossa mitaleita 50-vuotiaiden naisten nelinpelistä sekä 55-vuotiaiden miesten nelinpelistä, kun välieriin ja näin pronssit ovat jo varmistaneet Mari-Liis Parmas/Piret Ilves (EST) ja Joakim Berner/Pertti Mandell.