Heliövaara/Glasspool uskomaton uroteko, maailman paras pari voitettu – ”Ihan absurdi tilanne”

11.5.2022  |  19:18  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool tulevat muistamaan kuluneen vuorokauden koko loppuelämänsä ajan. Varasijalta mukaan Rooman ATP Masters -turnaukseen ja voitto maailman parhaasta parista Joe Salisbury/Rajeev Ram 7-6(5), 6-3.

Heliövaaran (nelinpelin ATP-52) ja Glasspoolin (nelinpelin ATP-71) piti pitää treeniviikko tahoillaan Suomessa ja Iso-Britanniassa. Heliövaara oli kuitenkin laittanut parin Rooman Masters-turnauksen ilmoittautuneiden listalle, jolla he olivat kaukana pääsarjapaikasta. Hiljalleen pareja alkoi tippua pois ja viime yönä tilanne alkoi näyttämään jo siltä, että pääsarjapaikka voisikin aueta.

Kaksikko päätti matkustaa Roomaan, vaikka pääsy turnaukseen ei vieläkään ollut varmaa. Varmistus tuli lopulta ennen puolta päivää ja iltapäivällä verkon toisella puolella olivat maailmanlistan ykkös- ja kakkospelaaja. Lue lisää Heliövaaran blogista uskomattomista käänteistä ennen ottelua.

– Viime yönä kuitenkin selvisi, että Rublev vetäytyi nelinpelistä tämän keskiviikkopäivän ottelusta. Tämä ei ollut selvillä vielä nukkumaan mennessäni, mutta laitoin varmuuden vuoksi klo 5 herätyksen soimaan, että ehtisin aamulennolle, jos yöllä jotain tapahtuisi. Heräsin kuitenkin 2.30 vauvan itkuun, vilkaisin puhelintani ja huomasin seitsemän vastaamatonta puhelua Lloydilta, joka oli yrittänyt viestitellä myös vaimolleni ja veljelleni. Ilmeisesti tilanne oli siis muuttunut, sanoitti Heliövaara blogissaan.

Iltapäivällä koitti sitten ottelu. Avauserä oli todella tasainen ja syöttöpainotteinen, kumpikaan pareista ei päässyt edes murtopalloihin kiinni. Tie-break oli myös muutamista pisteistä kiinni, mutta lopulta Heliövaara/Glasspool ottivat erän vastoin kaikkia odotuksia 7-6(5).

Toinen erä alkoi Heliövaara/Glasspool komennossa ja ensimmäinen murtokin saatiin ensimmäisessä pelissä. Salisbury/Ram saivat myös murtopalloja erän puolivälissä, mutta suomalais-brittiläispari selvitti yhteensä kolme tilannetta. Uskomaton tarina ja ottelu kruunautui Heliövaaran ja Glasspoolin toiseen murtoon, mikä toi otteluvoiton 7-6(5), 6-3.

– Tuntuu siis aika todella hyvältä! Mitäköhän tässä oikein edes sanoisi – olen todella tunteellisessa tilassa. Sarjassamme ei olisi voinut käsikirjoittaa. Semmoinen fiilis, että on tullut tehtyä asioita oikein, kun pystyimme voittamaan maailman ykkösen ja kakkosen. Ihan absurdi tilanne, kertoi Heliövaara.

Vaikka valmistautuminen oli kaukana ihanteellisesta, niin Heliövaara kertoi parin onnistuneen omassa tekemisessään erinomaisesti.

– Tämä oli sitä mitä osaamme tehdä, eli pidetään syötömme ja palautetaan isoissa pisteissä rohkeasti. Tämä oli Lloydilta aivan uskomaton ottelu. Ja herran jestas, hän tuli paikalle kahdella mailalla ja yhdellä pelivaatesetillä, kun meinasi myöhästyä aamulennoltaan eikä ruumaan saanut tavaraa.

Toisella kierroksella asettuvat vastaan Thanasi Kokkinakis/Frances Tiafoe.

– En ole aiemmin Masters-tasolla pelannut, joten kyllähän sitä pitää lähteä jos paikka tulee. Ei nyt hirveästi harmita, päätti Heliövaara.

ATP MASTERS 1000 | ROOMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 19/2022 – →