Viikkokatsaus 17/2024 – Hietaranta, Haavisto ja Niklas-Salminen jatkossa, Ruusuvuori taipui Madridissa

26.4.2024  |  07:12  |  Yleinen

Hietaranta ja Haavisto ovat edenneet puolivälieriin Turkissa, Niklas-Salminen välieriin Kiinassa. Ruusuvuoren pelit päättyivät avauskierrokselle Madridissa.

Ruusuvuori taipui massakauden avauksessa Madridissa

Emil Ruusuvuori palasi kisakentille Madridin Masters-kilpailussa. Ruusuvuoren massakauden alku viivästyi loukkaantumisten johdosta. Madridin Masters-kilpailu käynnistyi Ruusuvuoren (ATP-71) osalta torstaina, kun suomalainen kohtasi ensimmäisellä kierroksella tšekkiläisen Tomas Machacin (ATP-50). Kahden tunnin ja kolmen erän taistelu päättyi Machacille lopulta lukemin 6-4, 1-6, 6-2.

MASTERS 1000 | MADRID

Niklas-Salminen välierissä Kiinassa

Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-135) pelaa tällä viikolla Kiinassa ATP Challenger -kiertueella Jisung Namin (nelinpelin ATP-125) kanssa. Turnauksen toiseksi sijoitettu pari on edennyt kilpailun välieriin kahdella voitolla; ensimmäisellä kierroksella kaatui Mikalai Haliak (ATP-364)/Philip Sekulic (ATP-262) 4-6, 6-4, 10-4 ja puolivälierissä puolestaan Yunchaokete Bu (ATP-167)/Yaojie Zeng (ATP-1541) 6-4, 3-6, 10-1.

Välierissä Niklas-Salminen/Nam kohtaa japanilaiset Yuta Shimizu (ATP-279)/ James Trotter (nelinpelin ATP-208) noin klo 9.

ATP CHALLENGER 75 | KIINA

Hietaranta ja Haavisto puolivälierissä Turkissa

Ella Haavisto

Laura Hietaranta ja Ella Haavisto ovat edenneet $15,000 ITF-kilpailun puolivälieriin Turkissa. Hietaranta on kilpailun kärkisijoitettu ja voittanut kaksi ensimmäisen kierroksen ottelua suoraviivaisesti häviten ainoastaan yhteensä neljä peliä. Haavisto on puolestaan taistellut molemmissa otteluissaan kolmen erän voitot itselleen. Hietaranta (WTA-438) kohtaa puolivälierissä kuudenneksi sijoitetun Julia Stamatovan (WTA-704) ja Haavisto (WTA-1081) kolmanneksi sijoitetun Chantal Sauvantin (WTA-566). Puolivälierät ovat ohjelmassa perjantaina. Suomalaiset kohtaavat toisensa välierissä mikäli molemmat voittavat ottelunsa.

Samassa kilpailussa oli mukana suomalaisista myös Saara Aerila, jonka taival päättyi karsintoihin. Miesten $15,000 ITF-kilpailussa Turkissa niin ikään Vesa Ahti jäi karsintoihin. Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa pelasivat kuluvalla viikolla Ranskassa $25,000 ITF-kilpailussa; Kaukovalta tippui kilpailusta avauskierroksella ja Vasa toisella kierroksella.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Sisäkauden sarjatennis huipentuu nousukarsintoihin

Yleisen sarjatenniksen sisäkausi 2023-2024 huipentuu karsintaviikonloppuun 26.-28.4. Ohjelmassa on sekä naisten että miesten nousukarsinnat I-divisioonaan. Lisäksi alemmilla divisioonatasoilla pelataan karsintaotteluita. Kaaviot ja otteluohjelmat ovat nähtävillä sarjatenniksen sivuilta TennisÄssästä.

YLEINEN SARJATENNIS SISÄKAUSI 2023-2024

Junioreita maailmalla

Suomalaisjunioreita oli mukana runsaasti Tallinnassa pelattavassa alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa. Kaksinpelissä välieriin ylsivät Aku Salo (HVS) sekä Nuppu Palm (Smash). Perjantaina nelinpelin loppuottelussa pelaa Matilda Wennerström (HVS) yhdessä puolalaisen parinsa kanssa.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | POHJOIS-MAKEDONIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Tenniksen strategia: alueelliset… →