Viikkokatsaus 16/2019 – Suomi vai Liettua nousukarsintaotteluun?

18.4.2019  |  18:33  |  Ennakot

Naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, tavoittelee perjantaina lohkovoittoa ja nousukarsintapaikkaa Liettuaa vastaan klo 12:00.

Lisäksi kotimaan kentillä pelataan Luokkamestaruussarjan vuoden toinen osakilpailu, joka on samalla B-E -luokkien sisäkenttien SM-kilpailu. Ammattilaiskentillä suomalaisista jatkaa nelinpelin puolella Patrik Niklas-Salminen.

Fed Cup: Suomi – Liettua perjantaina klo 12:00 – kumpi etenee nousukarsintaotteluun?

Fed Cup -kotiturnaus on edennyt alkulohkojen ratkaisuhetkille. Suomella on perjantaina klo 12:00 tähän astisen turnauksen tärkein ja kovin ottelu, kun vastassa on ykköseksi sijoitettu Liettua. Perjantaisen ottelun voittaja voittaa lohkon ja etenee lauantaiseen nousukarsintaotteluun.

Suomen pelaaja-kapteeni Emma LaineAnastasia KulikovaMia Eklund ja Laura Hietaranta ovat ottaneet kaksi vakuuttavaa voittoa Islannin ja Maltan kustannuksella.

– Liettua on ykköseksi sijoitettuna turnauksen ennakkosuosikki. Me keskitymme omaan tekemiseemme ja valmistaudumme yhdessä joukkueena, jotta olemme perjantaina parhaimmillamme, kommentoi Laine.

ENNAKKO | LIPUNMYYNTI | KUVAGALLERIA | LIVESTREAM

Peräti 290 pelaajaa tavoittelemassa B-E -luokkien SM-mitaleita

Smash järjestää pääsiäisviikonloppuna 19.-22.4. vuoden toisen Luokkamestaruussarjan osakilpailun, joka on samalla B-E -luokkien sisäkenttien SM-kilpailu.

Perinteisesti suositussa kilpailussa on jälleen mukana hieno määrä pelaajia – peräti 290 pelaajaa on tavoittelemassa sarjojen voittoja. Turnauksessa pelataan B-, C-, D- ja E-luokkien kaksinpelit ja nelinpelit sekä sekanelinpelit. Ottelut alkavat perjantaina klo 9:00.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Kontinen/Peers kärsivät tappion toisella kierroksella Monte Carlossa

Henri Kontinen ja John Peers voittivat avauskierroksella Stan Wawrinkan ja Grigor Dimitrovin 7-6, 6-3, mutta toisella kierroksella suomalais-australialaispari hävisi Diego Schwartzmanille ja Joao Sousalle 4-6, 3-6.

MONTE CARLO ATP MASTERS 1000

Harri Heliövaara karsi tiensä kaksinpelin pääsarjaan ATP Challenger -turnauksessa Yhdysvalloissa, mutta hävisi avauskierroksella Guilherme Clezarille 2-6, 4-6. Heliövaara ei tällä kertaa päässyt edes nelinpelikentälle, kun hänen pari Henri Laaksonen ei pystynyt pelaamaan.

ATP CHALLENGER | YHDYSVALLAT

Patrik Niklas-Salminen jatkaa tällä viikolla paluutaan kilpakentille Turkissa. 15,000 dollarin ITF-kilpailussa oli suomalaisen taipuminen kaksinpelin toisella kierroksella, mutta nelinpelissä Niklas-Salminen ja venäläinen Bogdan Bobrov ovat edenneet välieriin.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Patrik Niklas-Salminen

Porsche Junior Teamin pelaajia jatkossa Tunisiassa

Porsche Junior Team Finlandin junioreita on vielä jatkossa Tunisiassa. Junioreita oli myös mukana alle 18-vuotiaiden kilpailuissa Italiassa ja Turkissa sekä alle 12-vuotiaiden turnauksessa Ranskassa.