Viikkokatsaus 15/2019 – Ruusuvuori ja Niklas-Salminen jatkavat ammattilaiskentillä sekä erittäin vilkas viikonloppu tulossa kotimaassa

11.4.2019  |  17:12  |  Ennakot, Raportit

Naisten maajoukkue on Talin Tenniskeskuksella valmistautumassa ensi viikon kotiturnaukseen. Ammattilaiskentillä ovat vielä jatkossa Emil Ruusuvuori ja Patrik Niklas-Salminen.

Kotimaan kentillä on viikonloppuna paljon nähtävää: 21-vuotiaiden SM-kilpailut Tapiolan Tennispuistossa Espoossa, Tykkimäki Team Tourin lopputapahtuma Smash Centerillä Helsingissä, senioreiden sarjatenniksen playoff-tapahtuma Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Lisäksi kansallisia kilpailuja pelataan Oulussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kaarinassa, Lahdessa, Valkeakoskella ja Tampereella – seuraa otteluita Tennisässästä.

Naisten Fed Cup -joukkue valmistautuu tulevan viikon kotiturnaukseen

Tämän viikon ajan valmistautuu naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, tulevan viikon kotiturnaukseensa. Suomen joukkueen pelaavan kokoonpanon muodostavat pelaaja-kapteeni Emma Laine, Anastasia Kulikova, Mia Eklund ja Laura Hietaranta.

Sunnuntaina selviää lohkojaot, eli ne maat keitä vastaan Suomi pelaa alkulohkossa. Suomen lisäksi Talin Tenniskeskuksella pelaavat Liettua, Kypros, Pohjois-Makedonia, Malta, Algeria, Kosovo, Islanti, Kamerun ja Kongo. Otteluiden aikataulut:

  • maanantai-torstai klo 15:00 – Maanantain otteluihin on vapaa sisäänpääsy Tennisliiton ja naisten maajoukkueen pääyhteistyökumppanin Cinian toimesta
  • perjantai-lauantai klo 12:00

LIPUNMYYNTI

Ruusuvuori ja Niklas-Salminen jatkavat ammattilaiskentillä

Alkuviikosta loppuviikon otteluihin ovat selviytyneet Emil Ruusuvuori ja Patrik Niklas-Salminen. Paluun kilpakentille tehnyt Niklas-Salminen (ATP-593) on voittanut kaksi ottelua Turkissa – torstaina matka vei puolivälieriin voitolla ruotsalaisesta Karl Fribergistä (ITF-329) 6-3, 6-1. Ruusuvuori (ATP-408) on myös voittanut kaksi ottelua Iso-Britanniassa. Toisella kierroksella kaatui brittiläinen Neil Pauffley (ITF-403) 6-1, 6-3. ATP Challenger -tasolla oli Harri Heliövaaran ja venezuelalainen Luis David Martinez hävisivät nelinpelin ensimmäisellä kierroksella.

Naisten puolella Liisa Vehviläinen selvitti hienosti kaksinpelin karsinnat kahdella voitolla Kazakstanissa, mutta ÅLK:n pelaajan oli taipuminen pääsarjan avauksessa. Lisäksi Oona Orpana kärsi avauskierroksen tappion Iso-Britanniassa tiistaina.

€46,600 ATP CHALLENGER | ESPANJA
$25,000 NAISTEN ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA
$25,000 MIESTEN ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Minetti ja Sarpola 21-vuotiaiden SM-kilpailuiden kärkisijoitetut

21-vuotiaiden SM-mitaleista pelataan tulevana viikonloppuna Tapiolan Tennispuistossa. Suuri määrä pelaajia tavoittelee mitaleita niin kaksin- kuin nelinpelissä. Turnaus alkaa perjantaina ja loppuottelut ovat vuorossa sunnuntaina.

Kaksinpelien kärkisijoitetut pelaajat ovat Mariella Minetti (TaTS) ja Emma Eerola (TaTS) sekä Masi Sarpola (JTS) ja Roni Rikkonen (TaTS). Turnauksesta lähetetään myös livestream Tennisliiton YouTube-kanavalla.

ENNAKKO

Masi Sarpola ja Mariella Minetti

TYKKIMÄKI TEAM TOURIN LOPPUTAPAHTUMA KERÄÄ YLI 20 JOUKKUETTA YHTEEN

Tykkimäki Team Tourin lopputapahtuma pelataan Smash Centerillä lauantaina 13.4. Kyseessä on siis joukkuemuotoinen tapahtuma – minitenniksessä on mukana yhteensä 12 joukkuetta ja miditenniksessä 10 joukkuetta. Tapahtuma alkaa klo 11:50.

Minitennis: V-P, Sata, HLK, VarTe, TTS, GT, Smash-Espoo blue, Smash, GVLK, BTK, Sata2, EVS

Miditennis: V-P, Sata, HLK, VarTe, TTS, GT, Smash-Espoo red, Smash-Espoo white, Smash, GVLK

PORSCHE JUNIOR TEAM FINLANDIN PELAAJAT TAIPUIVAT ENNEN PÄÄTÖSKIERROKSIA

Ella Haavisto pelasi Turkissa ja pojista Iiro Vasa, Oskar Antinheimo ja Oliver Saarinen olivat kilpailemassa Maltalla. Tällä kertaa suomalaisjunioreiden oli taipuminen ennen päätöskierroksia.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI
ALLE 18-VUOTIAIDEN 4. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | MALTA

SENIOREIDEN VÄLI-IKÄLUOKKIEN SARJATENNIKSEN PLAYOFFIT 13.-14.4. TALISSA

Viime viikonloppuna pelattiin tasaikäluokkien sarjatenniksen SM-mitaleista – lue lisää täältä. Tulevana viikonloppuna on sitten vuorossa väli-ikäluokkien playoffit. Katso tarkemmin aikataulut täältä (Sarjaottelut-välilehdeltä).

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten Fed Cup… →