Viikkokatsaus 12/2022 – Ruusuvuori kohtaa Sinnerin perjantai-illassa

25.3.2022  |  06:00  |  Raportit

Kuva: Peter Staples, ATP

Paljon on tapahtunut alkuviikosta ja paljon riittää myös jännitettävää loppuviikkoon.

Ruusuvuori vs Sinner Miamissa – Niklas-Salminen/Durasovic välieriin Challenger-kiertueella

Emil Ruusuvuori (ATP-71) eteni vakuuttavasti jatkoon Miamin ATP Masters -turnauksessa voittamalla yhdysvaltalaisen Maxime Cressyn (ATP-72) 6-3, 6-2.

22-vuotias Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella yhdeksänneksi sijoitetun Jannik Sinnerin (ATP-11). Ottelu pelataan perjantaina noin klo 21.00 (voit katsoa ottelua Eurosport Playeristä). 20-vuotias Sinner voitti viime vuonna pelaajien kaksi edellistä kohtaamista, joista molemmat pelattiin kovilla ulkokentillä Yhdysvalloissa. Toinen näistä otteluista oli juurikin Miamissa ja 4. kierroksen ottelu.

ATP MASTERS 1000 | MIAMI

Otto Virtanen (ATP-412) selvisi karsintojen kautta aina toiselle kierrokselle ATP Challenger -turnauksessa Sveitsissä. Torstaisessa toisen kierroksen ottelussa isäntämaan Leandro Riedi (ATP-590) oli vahvempi 6-4, 6-4.

Challenger-kiertueella jännitetään vielä Patrik Niklas-Salmisen (ATP-767, alakuvassa) otteita, sillä hän ja norjalainen Viktor Durasovic ovat edenneet nelinpelin välieriin. He kohtaavat perjantaina parin Mirza Basic/Geoffrey Blancaneaux.

ATP CHALLENGER 80 | SVEITSI
ATP CHALLENGER 80 | RANSKA | LIVESTREAM

Lisäksi ITF-kiertueella on Eero Vasa/Mark Whitehouse (GBR) edenneet nelinpelin puolivälieriin.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | YHDYSVALLAT
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

Cinia Next Gen -kilpailu Pajulahdessa – tyttöjen sarjoissa vahva suomalaisedustus

Cinia Next Gen Tour alkoi tällä viikolla Pajulahdessa. Cinia on Tennisliiton yhteistyökumppani nuorten kansainvälisissä kilpailuissa (lue lisää).

Uuden yhteistyön keskiössä ovat nuoret tulevaisuuden tähdet. Suomessa järjestetään vuoden aikana 12 Cinian nimellä olevaa kansainvälistä junioritapahtumaa, Cinia Next Gen -kilpailua. Tapahtumat ovat kansainvälisen tennisliiton ITF:n ja Tennis Europen turnauksia. Kilpailusarja tukee suomalaisten nuorten matkaa kohti kansainvälisiä kenttiä ja toimii ponnahduslautana kaikille tulevaisuuden tähdille.

Pajulahdessa pelataan alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnaus. Turnaus on edennyt kaksinpelien välierä- ja nelinpelien finaalivaiheisiin. Kaksinpeleissä ovat suomalaisista vielä mukana Linda Rimpi ja Milla Kotamäki, jotka kohtaavat toisensa välierässä. Tyttöjen nelinpelissä saadaan varmuudella suomalaisvoittaja, kun finaalissa kohtaavat Ilona Kanerva/Marie Johanna Lapimaa (EST) – Kotamäki/Ilona Haavisto.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | PAJULAHTI

Suomalaisjunioreita on vauhdissa myös alla olevissa paikoissa. Latviassa Felix Alopaeus/Oskari Paldanius pelaavat nelinpelifinaalissa – Alopaeus ylsi myös kaksinpelissä välieriin. Myös Kyproksella on nelinpelimenestystä, kun Stella Remander/Ceylin Ipek (TUR) ovat välierissä.

J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ISO-BRITANNIA
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | KYPROS
J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LATVIA

Paukku ja Kuusisto jahtaavat toista turnausvoittoa TEHO Sport Finnish Tourilla Vaasassa

Tulevana viikonloppuna pelataan vuoden toinen TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu Vaasassa. Ensimmäisen Jyväskylän osakilpailun voittaneet Juho Paukku (Break Point) ja Emma Kuusisto (JTS) ovat jälleen hakemassa turnausvoittoja.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Vaasa Tennis Centerissä pelataan naisten ja miesten kaksinpelit, joiden kärkisijoitetut pelaajat ovat Paukku ja Emelie Gabran (HVS). Ennakkosuosikkien listaukset täydentävät myös kärkinelikkoon sijoitetut pelaajat naisissa Kuusisto, Eveliina Koivupuisto (STS) ja Heidi Sarkkinen (OVS) sekä miehissä Leevi Säätelä (HVS), Vesa Ahti (Smash-Kotka) ja Oskar Antinheimo (HVS).

– Ensimmäinen Finnish Tour -voitto tuntui todella huikealta ja vielä kun se tuli kotiyleisön edessä. Hyökkäävä pelini antoi avaimet voittoon ja nyt haen toista onnistumista Vaasassa, sanoi hallitseva turnausvoittaja Kuusisto.

Senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut Tuusulassa 25.-27.3.

Tuusulan Tennisseura järjestää tulevana viikonloppuna senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut. SM-mitaleista pelataan 40-, 45-, 50-, 55-, 60- ja 70-vuotiaissa.

SENIOREIDEN SEKANELINPELIN SM-KILPAILUT | TUUSULA

Luokkamestaruussarjan SM-osakilpailu Smash Centerillä 25.-28.3.

B-, C- ja D-luokkien Suomen mestaruuksista pelataan Smash Centerissä Helsingin Myllypurossa 25.-28.3.

LUOKKAMESTARUUSSARJAN SM-OSAKILPAILU | HELSINKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia Next Gen:… →