Viikkoennakko 5/2019 – Suomen ja Kroatian välinen maaottelu viikon kohokohtana

28.1.2019  |  16:56  |  Ennakot

Tiiviit kaksi viikkoa Australian avoimia on nyt takana. Upeasti Australiassa pelanneet Henri Kontinen ja Otto Virtanen sekä Emil Ruusuvuori edustavat Suomea torstaina Talin Tenniskeskuksella käytävässä maaottelussa Kroatiaa vastaan.

Suomen ja hallitsevan maailmanmestari Kroatian kohtaamiseen myyty yli tuhat lippua

Miesten maajoukkue pelaa tulevana torstaina maaottelun hallitsevaa maailmanmestari Kroatiaa vastaan Talin Tenniskeskuksella. Yhden illan maaottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli. Suomen joukkueen muodostavat juuri Australian avointen nelinpelin finaaliin yltänyt Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18), Australiassa poikien kaksinpelin puolivälierissä ollut Otto Virtanen (ITF-569) ja kautensa avaava Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-406) sekä kapteeni Jarkko Nieminen. Valitettavasti Patrik Niklas-Salmisen (kaksinpelin ATP-591) oli vetäydyttävä tapahtumasta, koska hänen oikean käden ranteensa operoitiin. Kroatian joukkuetta kipparoi maailmanmestarikapteeni Zeljko Krajan – vierailijoiden pelivastuun kantavat Nikola Mektic (nelinpelin ATP-15), Franko Skugor (nelinpelin ATP-28 ja kaksinpelin ATP-358) ja Viktor Galovic (kaksinpelin ATP-230).

Tapahtumaan on myyty jo yli tuhat lippua ennakkoon, eli vielä on noin 200 paikkaa jäljellä. Varaa paikkasi alkuvuoden kovimpaan tennistapahtumaan täältä.

Maiden välinen aikuisten maaottelu on luonnollisesti keskiössä, mutta taustoilla tapahtuu muutakin. Keskiviikkona ja torstaina pelaavat maiden juniorit omia harjoituksiaan sekä treeniotteluitaan. Ideana on saada kovia otteluita niin junioreissa kuin aikuisissa sekä syventää maiden välistä yhteistyötä.

Suomen juniorit: Laura Hietaranta, Liisa Vehviläinen, Clarissa BlomqvistRoni Hietaranta, Iiro Vasa, Aleksi Löfman
Kroatian juniorit: Iva Zelic, Laura Masic, Tara Wurth, Admir Kalender, Roko Horvat, Duje Ajdukovic

Heliövaara ja Orpana ammattilaiskentillä

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-189) avaa nelinpelinsä tämän vuoden osalta Australiassa. Heliövaara ja ruotsalainen Andre Göransson (nelinpelin ATP-213) pelaavat $54,160 ATP Challenger – turnauksessa. Avauskierroksella on vastassa niin ikään sijoittamaton kaksikko Tomislav Draganja (CRO)/Tsung-Hua Yang (TPE).

$54,160+H ATP CHALLENGER | AUSTRALIA

ITF World Tennis Tourin kilpailuissa on tällä viikolla vauhdissa kaksi suomalaista. Viime viikolla kaksin- ja nelinpelin välieriin yltänyt Oona Orpana (ITF-107) pyrkii jatkamaan vahvaa kauden aloitustaan Egyptissä. Lisäksi Masi Sarpola (ITF-1611) voitti Tunisiassa esikisasta itselleen villin kortin karsintoihin, joissa joutui kuitenkin taipumaan.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Porsche Junior Team Finlandin 14-vuotiaat kohti Winter Cupia

14-vuotiaat suomalaisjuniorit pelaavat viikonloppuna perinteikkäässä Tennis Europen Winter Cup -turnauksessa. 12-vuotiaat pelasivat omat karsintaturnauksensa viime viikonloppuna – lue aiheesta lisää täältä. 14-vuotiaiden joukkueet ovat seuraavat:

Tytöt
Stella Remander, Lo-Te
Sade Scharlin, ÅLK
Marissa Minetti, TaTS
Kapteeni: Joonas Jalkanen

Pojat
Oliver Byskata, ÅLK
Lenni Loukkola, OVS
Otso Martikainen, HVS
Kapteeni: Ville Nygård

Suomen tytöt pelaavat Unkarissa (Budapest) ja pojat Belgiassa (Zetrud-Lumay). Karsintaturnauksen finalistit etenevät 15.-17.2. pelattaviin lopputurnauksiin.

SEURANTA

Lisäksi Alexandra Anttila kilpailee Uudessa-Seelannissa 4. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa. Anttila on kaksinpelin ykkössijoitettu ja hän on voittanut avausottelunsa.

4. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR | UUSI-SEELANTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi – Kroatia:… →