Suomi – Kroatia: ”Hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä maajoukkuepaita päällä”

29.1.2019  |  17:43  |  Artikkeli, Ennakot

Suomi ja hallitseva maailmanmestari Kroatia kohtaavat toisensa torstaina Talin Tenniskeskuksella. Yhden illan harjoitusmaaottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

Lippuja on myyty tapahtumaan yli tuhat. Vielä on paikkoja jäljellä noin 200. Lipunmyyntiin pääset täältä.

Kontinen, Ruusuvuori ja Virtanen haastavat kroaatit

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-406) ja Otto Virtanen (kaksinpelin ITF World Ranking 569) asettuvat pelaamaan Kroatiaa vastaan. Kapteeni Jarkko Nieminen on innoissaan tapahtumasta.

– Olen aina innoissani maajoukkuetoiminnasta oli kyseessä sitten treenileiri, harjoitusmaaottelu tai virallinen ottelu. Tämä on meidän joukkueelle tärkeä valmistautuminen, sillä meillä on tänä vuonna vain yksi virallinen maaottelu syksyllä.

Nieminen kertoo, että alunperin oli tarkoituksena pelata maaottelu viime vuoden voittavalla viisikolla. Kuitenkin Harri Heliövaaran ammattilaisturnauskalenterin ja Patrik Niklas-Salmisen loukkaantumisen (lue lisää) johdosta kentällä nähdään tällä kertaa kolmikko Kontinen, Ruusuvuori ja Virtanen.

– Hieno tapahtuma saadaan varmasti aikaan tällä kokoonpanolla, kertoi Nieminen.

Virtanen – Skugor, Ruusuvuori – Galovic ja Kontinen/Virtanen – Mektic/Skugor

Kroatian joukkueen muodostavat Nikola Mektic (nelinpelin ATP-15), Franko Skugor (nelinpelin ATP-28 ja kaksinpelin ATP-358) ja Viktor Galovic (kaksinpelin ATP-230). Kolmikko kuului Kroatian viime vuotiseen maailmanmestarijoukkueeseen.

Maaottelu alkaa klo 16:30 Virtasen ja Skugorin kohtaamisella, jonka jälkeen pelaavat Ruusuvuori ja Galovic.

Virtasen ja Skugorin ottelu pelataan paras kolmesta erästä – mahdollinen kolmas erä on ottelutiebreak 10-pisteeseen. Juuri Australian avointen poikien kaksinpelin puolivälieriin yltänyt Virtanen on odottavaisin mielin tapahtuman alla. Virtanen nähdään ensimmäistä kertaa kentällä miesten maajoukkueessa.

– Hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä maajoukkuepaita päällä. Harvinaista herkkua pelata kotona ja luultavammin täyden tuvan edessä. Toivottavasti sekä pelaajat että katsojat tulevat nauttimaan päivästä, kommentoi Virtanen.

Otto Virtanen, kuva: Martin Sidorjak

Ruusuvuoren ja Galovicin ottelu pelataan yhden erän mittaisena. Ratkaisuun päädyttiin yhteisymmärryksessä Suomen joukkueen pelaajien terveystilanteesta johtuen. Jo aiemmin kokoonpanosta joutui vetäytymään Niklas-Salminen ranneleikkauksen johdosta ja Ruusuvuoren kauden aloitus on viivästynyt loppuvuoden sairastelun vuoksi.

– Valitettavasti sairastuin viime vuoden lopulla keuhkokuumeeseen, mikä jälkitauteineen on hankaloittanut suuresti kauteen valmistautumista ja sen aloittamista. Nyt olen hiljalleen pystynyt aloittamaan treenaamisen, mutta en ole vielä valmis pelaamaan täyttä ottelua, kertoi Ruusuvuori.

– Uskoimme kerkeäväni täyteen pelikuntoon, mutta aika ei riittänyt. Toipumiseni on hyvällä mallilla ja olen tyytyväinen sekä innoissani päästessäni edustamaan jälleen Suomea, vaikkakaan en ole täydessä pelikunnossa. Tiedossa on jälleen hieno maajoukkuetapahtuma suomalaiselle tennikselle ja parhaani lähden tekemään.

Emil Ruusuvuori

Illan päättää huippunelinpeli, jossa Suomen pari Kontinen (nelinpelin ATP-18)/Virtanen (nelinpelin ATP-595) kohtaa kroaatit Mekticin (nelinpelin ATP-15) ja Skugorin (nelinpelin ATP-28). Juuri Australian avointen nelinpelin finaaliin yltäneen Kontisen otteita päästään näin ihailemaan heti kotimaan kentällä.

Australian avointen voittajat Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert sekä finalistit John Peers ja Henri Kontinen. Kuva: Luke Hemer.

Mekticille ja Skugorille viime kausi oli todella onnistunut. Mektic juhli kahteen otteeseen ATP-turnausvoittoa itävaltalaisen Alexander Peyan kanssa – pari voitti muun muassa Madridin ATP Masters 1000 -turnauksen ja selvisi myös kauden kahdeksan parhaan parin päätösturnaukseen Lontooseen. Skugorille viime vuosi oli läpimurto nelinpelin eliittiin. Hän ja brittiläinen Dominic Inglot voittivat kolme ATP-turnausta ja murtautuivat maailman 30 parhaan parin joukkoon.

Maiden juniorit pelaavat myös otteluita

Maiden välinen aikuisten maaottelu on luonnollisesti keskiössä, mutta taustoilla tapahtuu muutakin. Keskiviikkona ja torstaina pelaavat maiden juniorit omia harjoituksiaan sekä treeniotteluitaan. Ideana on saada kovia otteluita niin junioreissa kuin aikuisissa sekä syventää maiden välistä yhteistyötä.

Suomen juniorit: Laura Hietaranta, Liisa Vehviläinen, Clarissa BlomqvistRoni Hietaranta, Iiro Vasa, Aleksi Löfman
Kroatian juniorit: Iva Zelic, Laura Masic, Tara Wurth, Admir Kalender, Roko Horvat, Duje Ajdukovic

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi-Kroatia: B-katsomoon avattiin… →