Viikkoennakko 36/2020 – Ruusuvuori US Openissa, Virtanen ja Heliövaara Tsekissä sekä paljon seurattavaa Suomessa

30.8.2020  |  20:52  |  Ennakot

Kuva: Peter Staples/ATP Tour

Tulevalla viikolla riittää seurattavaa todella paljon: luvassa on Emil Ruusuvuoren pääsarjadebyytti Grand Slam -tasolla, Otto Virtanen ja Harri Heliövaara Tsekissä, TEHO Sport Finnish Touria Jyväskylässä, Luokkamestaruussarjaa Helsingissä ja Vantaalla/Tuusulassa sekä alle 14-vuotiaiden kansainvälinen turnaus Pajulahdessa.

Ruusuvuori pelaa Bedeneä vastaan tiistaina US Openissa

Emil Ruusuvuori tekee pääsarjadebyyttinsä Grand Slam -tasolla US Openissa. Ruusuvuori (ATP-92) kohtaa avauskierroksella slovenialaisen Aljaz Bedenen (ATP-53) tiistaina klo 18.00 Suomen aikaa. Ottelu pelataan kentällä 14 ja sitä voit seurata Eurosport Playerin kautta. Lue ennakko täältä.

– Jonkun verran tiedän etukäteen hänestä, sillä olemme treenanneet pari kertaa yhdessä ja itseasiassa kertaalleen myös täällä New Yorkissa. Hänkin esiintyi täällä pelatussa Masters-turnauksessa hyvin ottaen pari kovaa voittoa. Mitä ilmeisemmin siis tykkää olosuhteista ja on hyvässä vireessä. Innolla odotan ottelua, sillä me molemmat pelaamme hyvin, joten varmasti on hyvä ottelu tulossa, kommentoi Ruusuvuori.

Jarkko Nieminen on viimeisin suomalainen kaksinpelin pääsarjassa Grand Slam -tasolla. Nieminen pelasi ammattilaisuransa viimeisenä vuotena 2015 kaikissa Grand Slam -turnauksissa edeten Australian avoimissa kolmannelle ja Wimbledonissa toiselle kierrokselle.

Virtanen ja Heliövaara Tsekissä

Otto Virtanen ja Harri Heliövaara pelaavat tulevalla viikolla Tsekin Ostravassa korkeatasoisessa ATP Challenger -turnauksessa. Virtanen (ATP-725) sai turnauksen kaksinpeliin villin kortin ja kohtaa avauskierroksella hollantilaisen Botic Van de Zandschulpin (ATP-176) maanantaina klo 11.00 – katso ottelu täältä. Heliövaara (nelinpelin ATP-142) on puolestaan mukana nelinpelissä yhdessä ukrainalaisen Denys Molchanovin kanssa. Heliövaara/Molchanov kohtaa ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi sijoitetut hollantilaiset Sander Arends/David Pel. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP CHALLENGER 125 | TSEKKI | LIVESTREAM

TEHO Sport Finnish Tour siirtyy sisäkentille Jyväskylässä 4.-6.9.

Jyväskylän TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailu piti pelata jo maaliskuussa, mutta koronavirustilanteesta johtuen turnaus siirrettiin syyskuulle. Nyt Jyväskylän Tennisseura järjestää naisten ja miesten kaksinpelit Jyväskylän Tenniskeskuksen sisäkentillä 4.-6.9. Turnauksen kaaviot ja otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona. Ilmoittautuminen on käynnissä vielä sunnuntain ajan ja mukana ovat jo mm. Suomen listan toinen Patrik Niklas-Salminen (HVS),  Eero Vasa (ÅLK), Lauri Kiiski (TaTS) ja Masi Sarpola (HVS) sekä Liisa Vehviläinen (ÅLK), Peppi Ramstedt (HVS), Stella Remander (Lo-Te) ja Venla Ahti (Smash-Kotka). Katso kaikki ilmoittautuneet täältä.

TEHO SPORT FINNISH TOUR | JYVÄSKYLÄ, JTS

Luokkamestaruussarjaa isketään Helsingissä ja Vantaalla/Tuusulassa 4.-6.9.

Viikonloppuna pelataan Luokkamestaruussarjan vuoden 5. osakilpailut. HVS-Tennis järjestää B- ja C-luokat Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä sekä Valko-Pallo puolestaan järjestää D- ja E-luokat Hiekkaharjussa Vantaalla ja Tuusulan Tenniskeskuksessa.

5. LUOKKAMESTARUUSSARJA, B- JA C-LUOKAT | HELSINKI, HVS
5. LUOKKAMESTARUUSSARJA, D- JA E-LUOKAT | VANTAA, V-P

Pajulahdessa alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus

Pajulahdessa pelataan tulevan viikon aikana alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnaus. Turnauksessa on mukana suuri määrä suomalaispelaajia.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | PAJULAHTI

Naisten verkoston avaustapahtuma Kalastajatorpalla Helsingissä

Vuonna 2020 asetti Suomen Tennisliiton eettinen toimikunta yhdeksi tavoitteistaan sukupuolten tasa-arvon vahvistamisen tenniksessä. Haluamme vahvistaa naistoimijoiden verkostoa ja aktivoida lisää naisia seuroihin ja liiton piiriin aktiivisiksi toimijoiksi. Tämä tavoite mielessä järjestämme syyskuun alussa tapahtuman naistoimijoille.

Tapahtuma järjestetään Helsingissä Kalastajatorpan tenniskentillä lauantaina 5.9.2020 klo 9.00-14.00. Mukaan mahtuu noin 50 naista seurojen nimeämänä. Tapahtuma koostuu tennis- ja fysiikkaharjoituksesta – tavoitteena on antaa vinkkejä valmennukseen, mutta erityisesti tutustua muihin toimijoihin. Valmentajina toimivat Emma Laine sekä maajoukkueen fysiikkavalmentaja Hanna-Leena Raunisto.

LUE LISÄÄ

Jaa:

Seuraava uutinen: Aktiivinen meininki ohjaajakoulutuksessa… →