Ruusuvuori kohtaa Bedenen US Openin avauskierroksella – ”Hyvältä on tuntunut ja sitä koitetaan jatkaa.”

28.8.2020  |  09:45  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori, 21, tekee tulevalla viikolla pääsarjadebyyttinsä Grand Slam -tasolla. Juuri maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon noussut suomalainen kohtaa US Openin avauskierroksella 31-vuotiaan slovenialaisen Aljaz Bedenen (ATP-53). Ottelu pelataan tiistaina klo 18.00 alkaen.

Slovenialaispelaaja on yltänyt parhaimmillaan maailmanlistalla sijalle 43 vuonna 2018. Hänen tililtään löytyy neljä finaalipaikkaa ATP-kiertueella. Kokenut Bedene esiintyi ensimmäisen kerran Grand Slam -tasolla jo vuonna 2013 ja vuodesta 2015 lähtien on hän pelannut kaikki Grand Slam -turnaukset.

– Jonkun verran tiedän etukäteen hänestä, sillä olemme treenanneet pari kertaa yhdessä ja itseasiassa kertaalleen myös täällä New Yorkissa. Hänkin esiintyi täällä pelatussa Masters-turnauksessa hyvin ottaen pari kovaa voittoa. Mitä ilmeisemmin siis tykkää olosuhteista ja on hyvässä vireessä. Innolla odotan ottelua, sillä me molemmat pelaamme hyvin, joten varmasti on hyvä ottelu tulossa, kommentoi Ruusuvuori.

Ruusuvuorella on siis edessään uransa ensimmäinen kerta Grand Slam -turnauksen pääsarjassa. Vuoden alussa suomalainen pelasi Australian avointen karsinnoissa. Ennen lähtöään Yhdysvaltoihin suomalainen kertoi odottavansa innolla debyyttiään tenniksen korkeimmalla tasolla. Kyseessä on myös hyppy tuntemattomaan, sillä Ruusuvuori on vain kerran aiemmin pelannut virallisen ottelun paras viidestä erästä -systeemillä. Tämä tapahtui vuonna 2017 Davis Cup -debyytissä Georgiaa vastaan.

– On se hyppy tuntemattomaan, kun ei niitä paras viidestä otteluita ole niin paljoa takana. Siihen olemme nyt valmistautuneet niin hyvin kuin mahdollista. Pitää pidempään pystyä tekemään kaikkia asioita korkeimmalla mahdollisella tasolla, sanoi Ruusuvuori ennen lähtöään Yhdysvaltoihin.

US OPENIN KAAVIOT

Kuva: Peter Staples / ATP

Tällä viikolla Cincinnatin Masters-turnauksessa edukseen esiintynyt suomalainen otti muutamat päivät hieman rennommin palautuakseen. Nyt luvassa on kuitenkin todella kovaa treeniä maailmanhuippujen kanssa ennen turnauksen alkua.

– Pääsen kovien treenikaverien kanssa valmistautumaan – harjoittelin torstaina Diego Schwartzmanin (ATP-13) kanssa ja luvassa on myös treeniä Kyle Edmundin (ATP-44) ja Andrey Rublevin (ATP-14) kanssa.

– Hyvällä fiiliksellä siis kohti ensi viikkoa. Tavoitteena on pelata omaa hyvää peliä, kuten aiemmin tällä viikolla. Hyvältä on tuntunut ja sitä koitetaan jatkaa, päätti Ruusuvuori.

Jaa:

Seuraava uutinen: Special Olympics -tennis:… →