Viikkoennakko 26/2022 – SM-kilpailut, Wimbledon, SM-liigacup ja Summer Cup tähdittävät viikkoa

27.6.2022  |  12:17  |  Ennakot

Tenniksen ystäville kesä on kulta-aikaa ja tämä viikko näyttää parastaan monelta kantilta katsottuna. Viikkoa tähdittävät useat eri tapahtumat, päähuomio on Helsingin Kulosaaressa pelattavissa ulkokenttien SM-kilpailuissa sekä Wimbledonissa.

Heliövaara ja Ruusuvuori kauden 3. Grand Slam -turnauksessa

Legendaarinen Wimbledon pelataan tulevien kahden viikon aikana 27.6.-10.7.

Sinivalkoisia värejä edustavat kauden aiempien suurturnausten tapaan Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara. Suomalaiskaksikko on vahvassa vireessä ja valmiita tuleviin otteluihinsa. Voit lukea laajan suomalaisennakon alla olevasta linkistä.

– Aika pitkälle on tultu vuodessa. Viime vuonna olimme mukana villillä kortilla ja nyt jo sijoitettuna parina. Toki tuloksetkin ovat menneet hurjasti eteenpäin varsinkin nyt tämän kevään aikana, eli siinä mielessä ollaan kyllä ansaittu paikkamme kärkiparien joukossa. Täytyy tässä silti välillä nipistellä itseään, että tajuaa miten hyvin on oikeasti mennyt, sanoi Heliövaara.

WIMBLEDONIN SUOMALAISENNAKKO

Kaksinpelin 1. kierros
Emil Ruusuvuori – Yoshihito Nishioka

Nelinpelin 1. kierros
[15] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Hugo Gaston/Lorenzo Musetti

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

SM-kilpailut Helsingin Kulosaaressa 27.6.-3.7. – tervetuloa seuraamaan Suomen parasta tennistä

Ulkokenttien SM-kilpailut ja samalla vuoden 4. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu pelataan Helsingin Kulosaaressa 27.6.-3.7. Turnausjärjestäjänä toimii Grön-Vita Lawntennis Klubb.

SM-kilpailuissa pelataan naisten ja miesten kaksin- ja nelinpelit sekä sekanelinpeli. SM-mitalien lisäksi on turnauksen palkintopotti muhkea viime vuosien tapaan, kun kisassa jaetaan peräti 11 875 euroa parhaiten menestyneiden kesken. Kaksinpelien voittajat kuittaavat 2000 euroa.

Turnaus alkaa kaksinpelin karsinnoilla maanantaina ja tiistaina. Pääsarjojen avauskierroksia pelataan tiistai-keskiviikko akselilla. Kisaviikko huipentuu lauantaina pelattaviin nelinpelien loppuotteluihin ja kaksinpelien välieriin sekä sunnuntaisiin kaksinpelien loppuotteluihin. Torstaista alkaen voit seurata tapahtumia myös Ruutu Urheilun välityksellä.

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Porsche Junior Team Finlandin 12- ja 14-vuotiaat Summer Cup -karsinnoissa

Kesä-heinäkuu on junioreiden kansainvälisten arvotapahtumien aikaa (lue lisää tapahtumista ja pelaajavalinnoista). Nyt ovat käynnissä 12- ja 14-vuotiaiden joukkuemuotoiset Euroopan mestaruuskilpailut – nyt pelataan karsintavaihetta 26.-29.6. ja lohkojen kaksi parasta maata etenee finaalivaiheeseen 1.-3.7.

Porsche Junior Team Finland on aloittanut jo ottelunsa. 14-vuotiaat tytöt ottivat komean aloitusvoiton Kroatiasta ja pelaavat maanantaina pääsystä loppuotteluun sekä siten myös EM-kilpailuiden finaalivaiheeseen. 14-vuotiaat pojat ja 12-vuotiaat tytöt hävisivät avausottelunsa.

14V TYTÖT SUMMER CUP, EM-KILPAILUIDEN KARSINTAVAIHE | PUOLA
14V POJAT SUMMER CUP, EM-KILPAILUIDEN KARSINTAVAIHE | RANSKA
12V TYTÖT SUMMER CUP, EM-KILPAILUIDEN KARSINTAVAIHE | RANSKA

Lisäksi junioreita on pelaamassa alla olevissa paikoissa.

12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | ITALIA
16-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | KROATIA

J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | KREIKKA

11-, 13- ja 15-vuotiaiden SM-liigacup ja senioreiden SM-kilpailut Vierumäellä

Suosittu ja perinteikäs 11-, 13- ja 15-vuotiaiden joukkuemuotoinen SM-liigacup ja 45-75 -vuotiaiden SM-kilpailut pelataan tällä viikolla Vierumäellä. Mukana on hieno määrä joukkueita ja pelaajia eri seuroista. Voit seurata tuloksia alla olevista linkeistä.

SM-LIIGACUP 11/13/15V | VIERUMÄKI 27.6.-1.7.
SENIOREIDEN ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT 45/55/65/75V | VIERUMÄKI 29.6.-3.7.

Lisäksi 10- ja 14-vuotiaat pelaavat Fazer Junior Grand Prix -osakilpailut Lohjalla ja Jyväskylässä 2.-4.7.

14-VUOTIAIDEN FAZER JGP | JYVÄSKYLÄ
10-VUOTIAIDEN FAZER JGP | LOHJA

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden ennakko: kärkisijoitetut… →