Viikkoennakko 25/2022 – Ruusuvuori ja Heliövaara ATP-kiertueella, Kulikova Wimbledonin karsinnoissa

20.6.2022  |  09:49  |  Ennakot

Anastasia Kulikova

Ruusuvuori, Heliövaara sekä Kulikova hakevat menestystä tällä viikolla nurmikentillä. Junioreita nähdään mukana Vierumäen Cinia Next Gen Tennis Europe turnauksessa sekä kansainvälisillä kentillä.

Ruusuvuori mukana Mallorcalla, Heliövaara Eastbournessa

Emil Ruusuvuori jatkaa nurmikautta tällä viikolla Mallorcan ATP250-turnauksessa. Avauskierroksella suomalaiselle asettuu vastaan Ilya Ivashka (ATP-40), jonka Ruusuvuori on kohdannut kiertueella neljästi aiemmin. Ivashka on onnistunut poistumaan kentältä voittajana joka kerta. Kaksikon viimeisin kohtaaminen nähtiin kaksi viikkoa sitten ’s-Hertogenboschin turnauksessa. Mallorcan ensimmäisen kierroksen ottelu on ohjelmassa maanantaina klo 14.00.

ATP250 | MALLORCA

Viime viikolla Queen’s Clubin ATP500-turnauksen finaaliin yltäneet Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool jatkavat pelejä Britanniassa. Pari kohtaa Eastbournen ATP250-turnauksen avauskierroksella Andre Goransson (nelinpelin ATP-65)/ Ben McLachlan (nelinpelin ATP-44) parin. Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

ATP250 | EASTBOURNE

Sekä Ruusuvuori että Heliövaara nousivat alkavalla viikolla uusiin ennätys ranking-lukemiin. Ruusuvuori murtautui historian kolmantena suomalaisena kaksinpelissä 50 parhaan joukkoon. Uusi ranking-ennätys kirjattiin nyt sijalle 48. Se sivuaa Veli Paloheimon omaa ennätystä. Ainoastaan Jarkko Nieminen on ollut ranking-listalla korkeammalla (ATP-13). Queen’s Clubin turnauksesta ison pistepotin kerännyt Heliövaara puolestaan nousi yhteensä viisi sijaa ja uusi ranking-ennätys on nyt 32.

Kulikova Wimbledonin karsinnoissa

Anastasia Kulikova (WTA-194) karsii mukaan kauden kolmanteen Grand Slamiin. Kulikova hakee paikkaa Wimbledonin pääsarjasta karsintojen kautta. Grand Slam karsinnat ovat suomalaiselle vasta uran toiset. Kulikova oli ensimmäisen kerran mukana Ranskan avointen karsinnoissa kuukausi sitten, jossa hän voitti kaksi ottelua, mutta lopulta hävisi karsintojen finaalikierroksella. Wimbledonin karsintojen kaaviot julkaistaan myöhemmin maanantaina.

GRAND SLAM | WIMBLEDON

Cinia Next Gen Vierumäellä

Vierumäellä järjestetään tällä viikolla 12-vuotiaiden Tennis Europe Cinia Next Gen -turnaus. Mukana nähdään useita suomalaisia. Sen lisäksi juniorit ovat matkanneet kilpailuihin Viroon ja Kreikkaan.

ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIERUMÄKI
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | TSEKKI
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | TALLINNA
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | KREIKKA

3. Fazer JGP jatkuu Hangossa

Kauden kolmas Fazer JGP -osakilpailu jatkuu vielä tällä viikolla Hangossa 16-vuotiaiden sarjojen osalta. 10-, 12- ja 14-vuotiaiden sarjat pelattiin loppuun viime viikon aikana. Pelaajat sekä tukijoukot ovat päässeet nauttimaan mahtavista peliesityksistä sekä aurinkoisesta kelistä Hangon massakentillä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Voit seurata pääkentän tapahtumia Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

3. FAZER JGP 10/12/14/16V | HANKO
LIVESTREAM

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Eriksson ja Miettinen… →