Heliövaara/Glasspool taipuivat Queen’s Clubin ATP500-turnauksen finaalissa – ”Yhdestä tie-breikistä jäi kiinni, että ei nostella sitä isointa pokaalia”

19.6.2022  |  19:56  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät tiukan tappion Queen’s Clubin ATP500-turnauksen loppuottelussa. Turnauksen toiseksi sijoitetut kroatialaiset Nikola Mektic (nelinpelin ATP-6)/ Mate Pavic (nelinpelin ATP-3) juhlivat turnausvoittoa lukemin 3-6, 7-6(3), 10-6.

Suomalais-brittiläinen pari sai otteluun lentävän lähdön. Heliövaara/Glasspool voittivat ottelun kolme ensimmäistä syöttövuoroa häviten niissä ainoastaan yhden pisteen. Läpi turnauksen vakuuttavia syöttövuoroja pelannut Heliövaara/Glasspool jatkoi samaa rataa eikä antanut avauserässä ainuttakaan murtopalloa vastustajille. Avauserän lukemat kirjattiin lopulta 6-3 Heliövaaran ja Glasspoolin hyväksi.

Toisessa erässä molemmat parit napsivat pelejä tasaiseen tahtiin. Heliövaara/Glasspool onnistui erän aikana pelastamaan yhteensä neljä murtopalloa, mutta lopulta kroatialaiset olivat vahvempia katkaisupelissä ja voittivat toisen erän lukemin 7-6(3). Näin ollen turnauksen voittaja ratkaistiin match tie-breikissä, jossa maailmanlistalla sijoilla kolme ja kuusi majailevat Pavic ja Mektic osoittivat tärkeimmillä hetkillä tasonsa. Kroatialaiset veivät lopulta finaalin nimiinsä lukemin 3-6, 7-6(3), 10-6.

ATP500 | QUEEN´S CLUB

”Yhdestä tie-breikistä jäi kiinni, että ei nostella sitä isointa pokaalia”

Heliövaara oli positiivisella mielellä parin tämän viikon otteista huolimatta tappiosta finaalissa:

– Olihan tämä aikamoinen viikko. Pelattiin mahtavaa ruohotennistä, eikä hävitty yhtään omaa syöttövuoroa koko viikon aikana. Yhdestä tie-breikistä jäi kiinni, että ei nostella sitä isointa pokaalia, mutta hopealautanen ei ole suinkaan häpeä. Me voitettiin todella kovia pareja täällä, mm. maailman ykköset ja maailman entiset ykköset. Päästiin pelaamaan yhdessä kiertueen perinteisimmässä kisassa ja nautittiin joka hetkestä, kertoi Heliövaara.

Silti tiukka tappio loppuottelussa harmittaa suomalaista:

– Tottakai silti tappio harmittaa. Sille ei kuitenkaan mahda mitään ja se kuuluu urheiluun. Samanaikaisesti, kun on tehnyt parhaansa joka pisteessä ja laittanut kaiken peliin niin ei voi olla liian pettynyt, jatkoi Heliövaara.

Queen’s Clubin finaali oli Heliövaaran uran ensimmäinen ATP500-tasolla. Suomalainen on neljä kertaa aiemmin pelannut ATP250-finaaleissa, joista turnausvoittoja on tilillä kaksi.

– Varmasti tästä tulee taas kokemusta. ATP500-tasolla ensimmäinen finaali ja seuraavalla kerralla osataan ottaa pokaali kotiin. Osataan olla rauhallisempia ja tehdä vielä parempia päätöksiä tiukoilla hetkillä. Tästä lähetään hyvillä fiiliksillä kohti Eastbournea ja viikon päästä siellä odottaa jo Wimbledon, päätti Heliövaara.

Ensi viikolla Heliövaara ja Glasspool pelaavat ATP250-turnauksessa Eastbournessa, joka on viimeinen nurmikauden kilpailu ennen Wimbledonia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 25/2022 – →