Orpana suuntaa yliopistotenniksen pariin Yhdysvaltoihin elokuussa 2021

3.5.2021  |  12:21  |  Raportit

Oona Orpana

Oona Orpanan tennisura jatkuu yliopistotenniksen merkeissä Oklahomassa Yhdysvalloissa. Orpana suuntaa Atlantin toiselle puolelle elokuussa 2021.

20-vuotias suomalaispelaaja ilmoitti kesäkuussa 2020 siirtävänsä ammattilaisuransa tauolle. Tuon jälkeen Orpana on pelannut kansallisella tasolla TEHO Sport Tennisliigassa ja Finnish Tourilla. Parhaimmillaan kaksinpelin maailmanlistalla sijalle 479 yltänyt ja kolme ITF-ammattilaisturnausta (yksi kaksinpelissä ja kolme nelinpelissä) voittanut Orpana on nyt tehnyt päätöksen jatkaa tennisuraansa yliopistotenniksen parissa. Oklahoma Staten joukkue on I-divisioonassa, eli korkeimmalla tasolla.

– Tämä mahdollisuus tuli hieman yllättäen eteeni. Olen viimeisten vuosien aikana saanut useita tarjouksia yliopistotenniksen parista, mutta se ei ole tuolloin ollut ajankohtainen vaihtoehto minulle. Nyt tarjouksen saadessani tämä tuntui hyvältä ja tosi kivalta asialta. Tämä on uusi juttu mitä odottaa ja mitä varten treenata – erilainen ja hyvältä tuntuva motivaatio tennikseen, kertoi Orpana.

Orpana tuntee tulevasta joukkueestaan muutamia pelaajia, joiden kanssa on pelannut ITF:n juniori- ja ammattilaiskiertueella.

– Heiltä kuulin pelkästään positiivisia asioita yliopistotenniksestä ja Oklahomasta, joten siltäkin pohjalta on hyvä lähteä kohti uutta elämänvaihetta. Aion nauttia ja kokemuksena tämä on uusi ja upea juttu. En tiedä vielä opintojeni pääainettani, mutta kaupallinen puoli kiinnostaa. Tennis on yksi osa elämääni ja tämän ratkaisun myötä se pysyy myös vahvasti elämässäni. Aika näyttää millaiseen rooliin tennis elämässäni asettuu.

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisverkoston aluetapaamiset Kauniaisissa… →