Viihdyttäviä ja laadukkaita otteluita TEHO Sport Tennisliigassa – sunnuntaina kolme ottelua

9.1.2021  |  21:35  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigassa nähtiin lauantaina kahdeksan laadukasta ottelua. Sarja jatkuu jo sunnuntaina kolmen miesten ottelun voimin: Smash – Grani Tennis klo 10.30, Valkeakosken Tennis – Helsingin Lawn-Tennis Klubi klo 12.00 ja Smash-Kotka – Tampereen Tennisseura klo 12.00. Smash-Kotkan ja TaTS:n ottelua voit seurata Ruutu Urheilun kautta.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT (LIVESCORE & SARJATAULUKOT)
RUUTU-LÄHETYKSET

HVS, GT ja Smash-Kotka voittoihin – neljän kärki on erottautunut porukasta

Naisten kierroksen jäljiltä säilyi sarjataulukon voimasuhteet lähes ennallaan. Kierroksella voittoihin ylsivät HVS-Tennis, GT ja Smash-Kotka. HVS nousi puhtaan 4-0 voittonsa ansiosta sarjan toiselle sijalle neljän pisteen päähän sarjaa hallitsevasta Smashista. HVS:n riveissä kunnostautuivat Laura Hietaranta (artikkelikuvassa), Peppi Ramstedt ja Sade Scharlin. Lisäksi pudotuspeleihin ovat matkalla TaTS ja Smash-Kotka. Smash-Kotka otti tärkeät pisteet kotikentällään ÅLK:sta ja onnistui näin pitämään turkulaiset kaukana pudotuspeliviivasta.

Hallitseva hopeamitalisti GT säilytti toivonsa pudotuspeleistä kukistamalla kotikentällään Targa Arenalla sarjajumbo Espoon Verkkopalloseuran. Kauniaisissa voittoja tuulettivat Ella Tuomela, Tanja Tuomi ja Annika Sillanpää. GT on neljän pisteen päässä neljännestä sijasta, kun ensi viikonlopun kahdella kierroksella on vielä jaossa kahdeksan pistettä.

Sen sijaan sarjan häntäpäässä EVS:n ajautuminen putoamiskarsintaan näyttää lähes varmalta ennen viimeisiä otteluita ja toinen putoamiskarsintaan ajautuva joukkue näyttäisi olevan joko Åbo Lawn-Tennis Klubb tai Oulun Verkkopalloseura. Naisten sarjassa ei siis putoaa automaattisesti mikään joukkue, vaan kaksi viimeistä karsii paikoistaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla I-divisioonan parhaiden kanssa.

Smash, HVS, HLK, GT ja TaTS voitokkaita – pudotuspelijoukkueet alkavat hahmottua

Miesten kierroksella vältyttiin yllätyksiltä. Voittoihin ylsivät sarjakärki Smashin ohella HVS, HLK, GT ja TaTS.

Päivän yksi mielenkiintoisimmista otteluista käytiin sarjataulukon kärkipään joukkueiden HVS:n ja TVS-Tenniksen kesken Talin Tenniskeskuksessa. Ottelussa onnistui HVS ottamaan kolme otteluvoittoa Patrik Niklas-Salmisen johdolla ja näin joukkue on nyt kolme pistettä edellä turkulaisia sarjan toisella sijalla, eli matkalla kohti suoraa välieräpaikkaa. Toinen merkittävä muutos sarjataulukossa nähtiin, kun TaTS kukisti kotikentällään Espoon Tennisseuran 3-1 ja Sata-Tennis hävisi kotonaan sarjakärki Smashille 4-0. TaTS nousi näin pisteellä Sata:n edelle kuudennelle ja viimeiselle pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle sijalle.

Huomenna on TaTS:lla iso peli Kotkassa. Viime vuosien kestomenestyjä Smash-Kotka on käytännössä pakkovoiton edessä TaTS:n kanssa, mikäli joukkue vielä unelmoi pudotuspeleistä tällä kaudella. Kääntäen on tamperelaisilla erinomainen mahdollisuus vankistaa paikkaansa kuudennella sijalla voittamalla kotkalaiset.

Huomenna pelejään jatkaa myös kovavireinen HLK, joka vei täyden pistepotin tänään Smash-Kotkan vieraana. Otteluparissa nähtiin erittäin näyttävä suoritus kakkospelaajien ottelussa, kun Masi Sarpola (HLK) näytti osaamistaan. HLK voi nousta taistelemaan suorasta välieräpaikasta, mikäli se voittaa huomenna vieraskentällä VT:n.

Sarjan kärki- ja häntäpään näkökulmasta mielenkiintoinen ottelu käydään siis Valkeakoskella, jossa VT ja HLK mittelevät paremmuudetaan. Mikäli VT ei onnistu saamaan pisteitä uhkaa sitä entistä vahvemmin suora putoaminen. Sarjan toiseksi viimeinen, eli karsintoihin ajautuva, joukkue on tällä hetkellä ETS. ETS  huilaa huomenna ja se jännittääkin karkaavatko kotkalaiset kauemmaksi turvaan kahdeksannella sijalla ja yltääkö VT puolestaan lähemmäs suoran putoajan paikalla.

Smash-Kotka – TaTS ottelua voit seurata Ruudusta

Sunnuntaina  pelataan siis kolme miesten ottelua: Smash – Grani Tennis klo 10.30, Valkeakosken Tennis – Helsingin Lawn-Tennis Klubi klo 12.00 ja Smash-Kotka – Tampereen Tennisseura klo 12.00. Smash-Kotkan ja TaTS:n ottelua voit seurata Ruutu Urheilun kautta.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT (LIVESCORE & SARJATAULUKOT)
RUUTU-LÄHETYKSET

NAISTEN OTTELUTULOKSET 9.1.2021

OVS – HVS 0-4
Heidi Sarkkinen – Peppi Ramstedt 2-6, 2-6
Rinja Kautto – Laura Hietaranta 2-6, 2-6
Sofia Holopainen – Sade Scharlin 2-6, 3-6
Sarkkinen/Kautto – Hietaranta/Scharlin 5-7, 1-6

GT – EVS 4-0
Ella Tuomela – Johanna Ranta-aho 6-3, 6-2
Tanja Tuomi – Satu Kyyrä 6-4, 4-6, 10-7
Annika Sillanpää – Anni Poikola 6-0, 6-1
Tuomela/Tuomi – Ranta-aho/Kyyrä 6-2, 6-0

Smash-Kotka – ÅLK 3-1
Oona Orpana – Liisa Vehviläinen 3-6, 6-2, 10-6
Venla Ahti – Annika Hakovirta 6-1, 6-1
Eveliina Koivupuisto – Asta Miettinen 6-3, 3-6, 10-6
Orpana/Ahti – Vehviläinen/Miettinen 5-7, 4-6

MIESTEN OTTELUTULOKSET 9.1.2021

Smash-Kotka – HLK 0-4
Ville-Petteri Ahti – Daniil Glinka 5-7, 6-4, 6-10
Vesa Ahti – Masi Sarpola 3-6, 2-6
Jussi Tiainen – Roni Hietaranta 2-6, 2-6
Ahti/Ahti – Glinka/Karl Kiur Saar 3-6, 2-6

GT – VT 3-1
Jürgen Zopp – Pauli Partinen 6-1, 6-3
Juho Paukku – Joonas Salonen 6-2, 6-0
Oskar Antinheimo – Valtteri Telinkangas 7-5, 5-7, 8-10
Zopp/Antinheimo – Tuomas Männistö/Veli-Pekka Männistö 6-3, 6-4

HVS – TVS 3-1
Patrik Niklas-Salminen – Iiro Vasa 6-2, 6-4
Alex Hedman – Santtu Leskinen 2-6, 3-6
Ville Tuovinen – Tuomas Rikkonen 6-2, 6-4
Niklas-Salminen/Hedman – Eero Vasa/Leskinen 6-2, 6-7, 12-10

Sata – Smash 0-4
Roope Kailaheimo – Vladimir Ivanov 0-6, 3-6
Olli Penttilä – Hermanni Tiainen 2-6, 3-6
Konsta Korpela – Sami Huurinainen 1-6, 2-6
Kailaheimo/Ilja Orre – Ivanov/Tiainen 4-6, 6-7

TaTS – ETS 3-1
Lauri Kiiski – Oliver Saarinen 6-4, 6-3
Ristomatti Lanne – Nuutti Jokinen 3-6, 6-4, 10-8
Peetu Pohjola – Oskari Eerola 4-6, 3-6
Tero Vilen/Joel Popov – Saarinen/Eerola 4-6, 6-1, 10-6

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Ruusuvuori kärsi niukan… →