Heliövaara/Ruusuvuori kärsi niukan tappion Antalyan puolivälierässä

10.1.2021  |  12:26  |  Raportit

Harri Heliövaara, 31, ja Emil Ruusuvuori, 21, kärsivät niukan tappion nelinpelin puolivälierässä Antalyan ATP250-turnauksessa sunnuntaina. Toiseksi sijoitetut Ivan Dodig/Filip Polasek selvittivät kaksi ottelupalloa ja menivät lopulta välieriin 6-3, 4-6, 9-11.

Toissapäivänä ensimmäistä kertaa ATP-kiertueen nelinpelin pääsarjaottelun voittoa juhlineet suomalaiset lähtivät altavastaajina haastamaan turnauksen toiseksi sijoitettua paria Dodig/Polasek. Dodig on nelinpelin maailmanlistalla sijalla 16 ja Polasek sijalla 17, kun vastaavasti Heliövaara on rankattu sijalle 111 ja Ruusuvuori sijalle 236. Dodig on myös Grand Slam -turnausvoittaja ja yhteensä hänellä on 15 turnausvoittoa nelinpelissä ATP-tasolla sekä Polasek on napannut 14 turnausvoittoa.

Eli päivän vastus oli suomalaisilla erittäin kova. Heliövaara/Ruusuvuori lähti otteluun ennakkoluulottomasti. Suomalaisilla ei ollut suurempia haasteita omissa syöttövuoroissaan ja saman tien avautui myös murtomahdollisuuksia vastustajien syötöissä. Murtoa saatiin odottaa erän kahdeksanteen peliin, jossa suomalaiset onnistuivat ja heti perään sai Ruusuvuori pidettyä syöttönsä vastustajien murtopallosta huolimatta, mikä toi erän luvuin 6-3.

Heti toisen erän alkupuolella nähtiin kaksi murtoa: ensin murtui Dodigin syöttö ja sitten Heliövaaran, mikä tarkoitti tasatilannetta 2-2. Tämän jälkeen oli molemmilla pareilla murtopaikkoja – lähellä oli Heliövaara/Ruusuvuori murtaminen 5-4 johtoon, mutta Dodig/Polasek piti ja onnistui vielä murtamaan heti perään, mikä tarkoitti erävoittoa 4-6.

Ratkaisu nähtiin siis ottelu-tie-breikissä, jossa suomalaispari rynnisti nopeasti 4-1 johtoon. Kokenut vastustajapari ei tästä hetkahtanut, vaan tuli tasoihin 4-4. Heliövaara/Ruusuvuori otti tärkeän minibreikin ja pääsivät 9-7 johtoasemaan. Maailman eliittiin kuuluvat vastustajat osoittivat kuitenkin lujuutensa nousemalla tasoihin ja ohi. Tulostaululle kirjattiin lukemat 6-3, 4-6, 9-11.

– Ei oikeasti ole todellista. Ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa, niin mikroskooppisen lähellä oli voitto tänään. Varsinkin kolmannen erän kaksi matsipalloa, joista ensimmäisessä Dodig löi kahteen kertaan verkkonauhan kautta pallon kenttään ja toinen, jossa hän palautti rystypalautuksensa aivan sivurajalle, kertasi Heliövaara suomalaisparin ottelupalloja.

– Olimme Emilin kanssa koko ottelun ajan niskan päällä ja ihan todennäköisyyksienkin mukaan tällaiset ottelut tulevat kotiin vähintään yhdeksän kertaa kymmenestä. Eli on se karvaista sulateltavaa, kun se tappio sattuu sitten juuri ATP-kisan kvartseihin. Aika julmalta tuntuu, päätti Heliövaara.

ANTALYA OPEN, ATP250 | TURKKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Ensi perjantaina ja… →