Vierumäen vilinä-viikot 3.-14.5. – koulutuksia, kehityspäiviä ja ammattilaisturnaus

2.5.2023  |  13:57  |  Ennakot

Vierumäellä tapahtuu tulevan puolentoista viikon aikana, sillä luvassa on monipuolinen kattaus koulutuksia, kehityspäiviä ja ammattilaisturnaus.

ITF-ammattilaisturnaus 7.-13.5.

Ammattilaisturnaukset tekevät paluun Vierumäelle, kun naisten $15,000 ITF-turnaus pelataan kovilla ulkokentillä 7.-13.5.

Turnaus alkaa karsintapeleillä tulevana sunnuntaina ja pääsarjapelit lyödään vauhtiin maanantaina ja tiistaina. Mukana on varmuudella useita suomalaisia; tällä hetkellä Ella Haavisto on ainoana suomalaisena suoraan pääsarjassa, mutta loppuviikosta julkaistavien villien korttien myötä on luvassa myös varmuudella lisää sinivalkoista väriä 32 pelaajan pääsarjassa.

Turnaukseen on vapaa pääsy.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIERUMÄKI

ALUSTAVA TURNAUSOHJELMA
Sunnuntai 7.5. klo 11.00 – kaksinpelin karsinnan 1. kierros
Maanantai 8.5. klo 10.00 – kaksinpelin karsinnan päätöskierros ja nelinpelin pääsarjan 1. kierros
Tiistai 9.5. klo 10.00 – kaksinpelin 1. kierros ja nelinpelin 1. kierros
Keskiviikko 10.5. klo 10.00 – kaksinpelin 2. kierros ja nelinpelin puolivälierät
Torstai 11.5. klo 10.00 – kaksinpelin puolivälierät ja nelinpelin välierät
Perjantai 12.5. klo 10.00 – kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu
Lauantai 13.5. klo 10.00 – kaksinpelin loppuottelu

Ella Haavisto

Maajoukkueleiri 3.-6.5.

Billie Jean King Cup Team Finlandin kapteeni Emma Laine ja valmentaja Taneli Tenhunen pitävät maajoukkueleirin ennen sunnuntaina käynnistyvää ammattilaisturnausta. Mukana leirillä on 4-8 pelaajaa.

Maajoukkue tekee siis paluun Vierumäelle viime vuoden kevään jälkeen. Tuolloin epäonnea loukkaantumisten kanssa kokenut Suomi tippui sarjaporrasta alemmas nykyiselle tasolleen. Suomi pelaa tulevana kesänä Billie Jean King Cupin Euroopan III-ryhmässä, jossa ovat Suomen lisäksi Albania, Azerbaidzan, Armenia, Kypros, Islanti, Luxemburg, Pohjois-Makedonia, Montenegro, Moldova ja San Marino. Turnaus pelataan massakentillä 19.6. alkavalla viikolla Skopjessa (lue lisää).

”Vaikka viime kerta olikin haastava, niin otamme positiiviset muistot kotiyleisöstä nyt matkaamme vierasreissuun. Nyt on uuden alun aika”, sanoo Laine.

Tämän kesän maajoukkuevalinnat on tarkoitus tehdä Vierumäen leirin jälkeen.

”Mahtavaa päästä näkemään, juttelemaan ja tekemään töitä pelaajien kanssa.”

Valmentajien kehityspäivät 6.-7.5.

Suositut valmentajien kehityspäivät tekevät paluun viikonloppuna, kun Vierumäen tennishalli täyttyy valmentajista.

Lauantaina ja sunnuntaina on mukana yli 100 valmentajaa kehittymässä yhdessä lasten, aikuisten sekä kilpa- ja huipputenniksen osalta. Vielä mahtuvat muutamat mukaan, eli voit olla yhteydessä harri.suutarinen@tennis.fi.

Kilpa- ja huippuseuraprosessi jatkuu 5.-7.5.

Helmikuussa alkanut, ja maaliskuussa ensimmäiset lähijaksot pitänyt, kilpa- ja huippuseuraprosessi jatkuu Vierumäellä.

Kilpa- ja huippuseuraprosessin tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä entisestään kilpa- ja huipputenniksen toimijoiden välillä.

Tenniksen strategian mukaisesti on tavoitteena edistää seura- ja kilpailutoimintaa sekä kasvattaa pelaaja- ja pelimääriä.

”Laatuseuraohjelman kaksi ensimmäistä vuotta onnistuivat hienosti ja saimme toistakymmentä seuraa auditoitua ykköstasolta (lapset ja nuoret, aikuiset). Nyt jatkamme edelleen ykköstason toimintaa ja samalla siirrämme katseet vahvemmin kilpa- ja huipputasolle”, avasi koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

”On hienoa aloittaa prosessi kymmenen kilpailullisuuteen panostavan seuran kanssa; lisäksi on upeaa saada Vierumäen osaamisyhteisö tähän tueksi.”

KILPA- JA HUIPPUSEURAPROSESSIN SEURAT
HVS, TaTS, Smash, GT, V-P, Sata-Tennis, HLK, TVS, ÅLK, HTK

ITF White Badge Officiating School Vierumäellä 4.-8.5.

Kansainvälinen Tennisliitto (ITF) järjestää yhteistyössä Suomen Tennisliiton kanssa ITF White Badge Officiating School -koulutuksen Vierumäellä 4.-8.5.2023. Edellisen kerran koulutus on järjestetty Suomessa lähes kymmenen vuotta sitten, 1.-4.8.2013.

ITF valitsi koulutukseen yhteensä 26 osallistujaa 19 eri maasta, joista 18 osallistuu tuomari- ja 8 referee koulutusohjelmaan. Suomalaisista koulutukseen valittiin neljä osallistujaa: Luukas RistolaKia Pöysti, Markku Lönnberg ja Ville Viikki.

”Olemme valmistelleet koulutuksen saamista Suomeen jo muutaman vuoden ajan yhdessä Harri Louhoksen kanssa. Koulutuksen järjestäminen Suomessa mahdollistaa yleensä sen, että koulutukseen on mahdollista saada useampi kotimainen tuomari- ja referee koulutettava kerralla. Muutoin neljän koulutettavan saaminen muualla maailmalla järjestettäviin koulutuksiin saattaa kestää jopa useamman vuoden, kertoo huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

”Tennisliitolla on tavoitteena kasvattaa entisestään kansainvälisten kilpailuiden määrää Suomessa. Kasvavat kilpailumäärät lisäävät myös tarvetta kouluttaa lisää ITF:n sertifioimia toimitsijoita.”

LUE LISÄÄ

Jaa:

Seuraava uutinen: Maajoukkuepolun rakenteet uudistuvat… →