Suomi hakee nousua takaisin II-ryhmään kesäkuussa Pohjois-Makedoniassa – ”Nyt on uuden alun aika”

22.4.2023  |  08:43  |  Ennakot

Naisten maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, matkaa kesäkuussa Pohjois-Makedoniaan 11 maan turnaukseen.

Billie Jean King Cupin Euroopan III-ryhmän turnauksessa pelaavat Suomen lisäksi Albania, Azerbaidzan, Armenia, Kypros, Islanti, Luxemburg, Pohjois-Makedonia, Montenegro, Moldova ja San Marino. Turnaus pelataan massakentillä 19.6. alkavalla viikolla Skopjessa.

Joukkueet jaetaan kahteen alkulohkoon, viiden ja kuuden maan lohkot, ja päätöspäivänä pelataan sijoitusottelut: A1-B1, A2-B2, A3-B3, A4-B4 ja A5-B5. Lohkojen parhaat maat pelaavat noususta, eli vain yksi maa nousee II-ryhmään.

”On upeaa taas päästä pelaamaan maaotteluita ja laittamaan sinivalkoinen edustusasu päälle. Meillä on viime vuosilta mahtavia muistoja kotiyleisön edessä, nyt onkin luvassa erilainen reissu. Se tuo varmasti oman lisämausteensa valmistautumisen ja itse otteluidenkin osalta”, kommentoi kapteeni Emma Laine.

”En ainoastaan minä kapteenina, vaan kaikki pelaajat odottavat myös kovasti maaotteluita; ne ovat aina erityislaatuisia ja harvinaisia, kun vain kerran vuodessa pelataan.”

Viime vuonna epäonnea loukkaantumisten kanssa Vierumäellä kokenut Suomi tavoittelee nyt uutta alkua.

”Vaikka viime kerta olikin haastava, niin otamme positiiviset muistot kotiyleisöstä nyt matkaamme vierasreissuun. Nyt on uuden alun aika”, sanoo Laine.

Laine ja hänen valmentajakollegansa Taneli Tenhunen leirittää pelaajia Vierumäellä 3.-6.5. Tämän kesän maajoukkuevalinnat on tarkoitus tehdä leirin jälkeen.

”Mahtavaa päästä näkemään, juttelemaan ja tekemään töitä pelaajien kanssa.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool hävisi välierässä… →