SM-kilpailut Hangossa 28.6.-4.7.

22.6.2021  |  12:56  |  Ennakot

Ulkokenttien Suomen mestaruuksista pelataan Hangossa 28.6.-4.7. Mitaleista taistellaan kaksin- ja nelinpeleissä. Turnausjärjestäjänä on 110-vuotisjuhlavuottaan viettävä Hangon Tenniskerho (HTK).

Hanko on yksi ensimmäisistä paikoista, joissa on tennistä Suomessa pelattu. Laji tuli kaupungin kylpylän ohjelmaan jo 1880-luvun alussa. Ensimmäiset kilpailut pidettiin Hangossa puolestaan 5.-6.8.1905 – kyseessä oli myös yksi ensimmäisistä kilpailuista koko Suomessa. Hangon Tenniskerho (HTK) perustettiin 1911, seura on yksi viidestä perustajajäsenestä samana vuotena pystyyn laitetulle Suomen Tennisliitolle. HTK sai toisena toimintavuotenaan 1912 järjestettäväkseen ensimmäiset Tennisliiton Suomen mestaruuskilpailut.

Tänä vuonna niin Hangon Tenniskerho kuin Suomen Tennisliitto juhlistavat 110-vuotista taivaltaan. Lisäksi tennis on ollut Suomessa 140 vuotta (lue lisää). Kisajärjestäjänä HTK on toiminut käytännössä koko historiansa ajan. Nyt seura pääsee juhlavuotensa kunniaksi organisoimaan ulkokenttien Suomen mestaruuskilpailut Hangon Tennisstadionin upeissa puitteissa.

Niin naisten kuin miesten kaksipeleissä on mukana laadukas pelaajakattaus. Miehissä mukana ovat hallitseva mestari Patrick Kaukovalta (HVS) ja hopeamitalisti Santtu Leskinen (TVS). Miesten kärkisijoitetut pelaajat ovat Eero Vasa (Suomen listan 5., ÅLK), Kaukovalta (7., HVS), Roni Rikkonen (8., TaTS) ja Iiro Vasa (9., ÅLK). Naisissa hallitsevaa mestaria eikä hopeamitalistia ole paikalla, mutta vuoden 2019 tuplamestari Oona Orpana (1., Smash-Kotka) on jälleen jahtaamassa kultamitaleja. Orpanan kanssa kärkisijoitettujen joukon muodostavat juuri 21-vuotiaiden SM-kultaa voittanut Liisa Vehviläinen (4., ÅLK), Emma Eerola (6., TaTS) ja Mariella Minetti (8., TaTS).

KATSO KOKO PELAAJALISTAUS

Oona Orpana juhli tuplamestaruutta vuoden 2019 SM-kisoissa Oulussa

Kaksinpelien karsintakaaviot julkaistaan keskiviikkona 23.6. klo 21.00 TennisÄssässä. Pääsarjat arvotaan maanantaina 28.6. klo 9.00 – voit seurata arvontatilaisuutta Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

KISAOHJELMA JA RUUTU-LÄHETYKSET

SM-kisaviikko näyttää alla olevan mukaiselta – muutokset ovat kuitenkin mahdollisia sään johdosta, seuraa ajantasaista kisaohjelmaa täältä. Turnausta voit seurata Ruutu Urheilun kautta läpi viikon heti maanantain karsintapeleistä lähtien. Ottelut alkavat joka päivä klo 10.00 alkaen.

Maanantai 28.6. kaksinpelien karsinnat
Tiistai 29.6. – kaksinpelien karsinnat, nelinpelien karsinnat
Keskiviikko 30.6. – kaksinpelien 1. kierrokset, nelinpelien karsinnat
Torstai 1.7. – kaksinpelien 2. kierros, nelinpelien 1. kierrokset
Perjantai 2.7. – kaksinpelien puolivälierät, miesten nelinpelin puolivälierät ja naisten nelinpelin välierät
Lauantai 3.7. – kaksinpelien välierät, naisten nelinpelifinaali ja miesten nelinpelin välierät
Sunnuntai 4.7. – kaksinpelien loppuottelut, miesten nelinpelifinaali

OTTELUOHJELMA
RUUTU-LÄHETYKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi kisahaku-sivusto avattu… →