Vastuullinen kilpailutoiminta korona-aikana

22.10.2020  |  07:45  |  Yleinen

Haluamme muistuttaa kaikkien vastuusta toimia ohjeiden mukaisesti koronavirustilanteessa, kun osallistutaan kilpailutoimintaan. On tärkeää muistaa edelleen vastuulliset kisajärjestelyt sekä jokaisen yksilön oma vastuu etäisyys- ja hygieniaohjeistusten noudattamisesta.

Korostamme sitä, että jokainen voi vaikuttaa siihen, että voimme jatkossakin ylläpitää tenniksen harrastamista ja kilpailutoimintaa tässä erityistilanteessa. Kilpailunjohtajilta saamamme palautteen perusteella monissa paikoissa on toimittu esimerkillisesti niin kilpailunjärjestäjän, pelaajien ja taustajoukkojen puolesta. Kimmo Hurme kertoi Cinia JGP osakilpailusta Turusta (9.-12.10.2020) loistavasta maskien käytöstä ja siitä että pelaajien mukana paikalle tuli vain yksi taustahenkilö. Ihmisiä oli paikalla hallissa selvästi vähemmän kuin tavallisesti ja turvaväleistä pidettiin kiinni.

Valitettavasti osa kilpailunjärjestäjistä on kokenut ettei etukäteen lähetetyn ohjeen mukaan ole toimittu, maskeja on ollut käytössä vähän, turvaväleistä ei huolehdita ja pelaajien mukana tulee useampi mukaan kisapaikalle. Kaikkien tulee antaa tilanteeseen nyt oma panoksensa ja mahdollistaa turvallinen toimiminen pelipaikoilla.

Muistutamme:

  • Mikäli henkilöllä on flunssan oireita tai on muuten sairas, kilpailuun osallistuminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty.
  • Tennisliitto suosittelee, että pelaajan lisäksi pelipaikalle tulee korkeintaan yksi taustahenkilö (huoltaja, valmentaja tai muu vastaava).
  • Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat).
  • Kilpailupaikalla ja ottelutapahtuman yhteydessä ei kätellä toistaiseksi. Ottelun päätyttyä pelaajat kohtaavat verkolla vähintään 2 metrin etäisyys huomioiden ja kiittävät toisiaan ottelusta.
  • Mikäli henkilö on matkustanut 10 vrk sisällä maissa, joihin on voimassa matkustus/maahantulorajoituksia, kilpailuihin osallistuminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty. 10 vrk karanteenista voi vapautua THL:n ohjeistuksen mukaisilla negatiivisilla testituloksilla.
  • Vältetään tarpeetonta yhteisten pukuhuoneiden käyttöä.
  • Tarpeetonta oleskelua pelipaikalla erityisesti osallistujamäärältään isoissa kilpailuissa ei suositella – pelaajia ohjeistetaan saapumaan pelipaikalle oman otteluaikansa mukaan ja poistumaan alueelta ottelun päätyttyä.

Tennisliiton ohjeet kokonaisuudessaan löydät alta.

TENNISLIITON SUOSITUKSET PELAAMISEEN

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →