Vasilenko voitti M.Kontisen Talin ITF Futuresin finaalissa

24.8.2014  |  20:22

Kolmen miesten 10.000$ ITF Futures -turnausten sarja – Vierumäki, Hyvinkää ja Helsinki – saatiin sunnuntaina päätökseen Talissa, Helsingissä. Turnauksen loppuottelussa olivat vastakkain ykkössijoitettu Micke Kontinen ja pietarilainen Alexander Vasilenko, jotka olivat kohtasivat Vierumäen turnauksen finaalissa. Silloin Kontinen otti voiton kolmessa erässä, mutta nyt osat vaihtuivat ja Vasilenko vei ottelun 6-3, 6-1.
Kontinen harmitteli, että finaalissa peli ei kulkenut parhaalla tavalla. Ensimmäisessä erän puolivälierissä hänellä oli hetkensä ottaa peli haltuun, mutta erän loppu ja koko toinen erä oli Vasilenkon hallintaa.
-Jäin Hyvinkäällä välieriin ja Talissa hävisin nyt loppuottelun. Ja kuitenkin olisi ollut mahdollisuudet voittaa kaikki kolme kisaa, sanoi Kontinen.
Viime vuoden kolmesta kisasta Kontinen sai 18 ATP-pistettä. Nyt kolmen kisan yhteissaldoksi tuli liki tuplamäärä pisteitä, 34.
Kolmen kilpailun sarja oli menestys suomalaispelaajille. Henrik Sillanpää voitti Hyvinkään kisan viikko sitten ja oli Vierumäellä välierissä. Lauantaina Kontiselle välierissä hävinnyt Juho Paukku oli puolivälierissä Vierumäelle ja kolme vielä juniori-ikäistä pelaajaa, Patrik Niklas-Salminen, Aaro Pöllänen ja Eero Vasa saivat ensimmäiset ATP-pisteensä näistä kisoista.