Vasan veljekset nelinpelin Suomen mestaruuteen

4.7.2021  |  16:10  |  Raportit

SM-kilpailuiden viimeinen ottelu oli miesten nelinpelifinaali. Suomen mestaruutta pääsivät tuulettamaan veljekset Eero ja Iiro Vasa. Naisten nelinpelin voittivat lauantaina Oona Orpana/Venla Ahti – lue lisää täältä.

Miesten nelinpelin loppuottelu
[3] Eero Vasa/Iiro Vasa, ÅLK – Vesa Ahti, Smash-Kotka/Hermanni Tiainen, Smash 7-6(7), 7-6(6)

 

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelusta tuli todellinen jännitysnäytelmä ja erittäin pienten marginaalien ottelu. Vesa Ahti (Smash-Kotka) ja Hermanni Tiainen (Smash) olivat kirjaimellisesti yksittäiset pisteet perässä, kun Vasat voittivat mestaruuden kahden tie-breakin myötä. Katkaisupelit päättyivät 9-7 ja 8-6.

Eero voitti nelinpelin Suomen mestaruuden myös viime vuonna, Iirolle kultamitali on ensimmäinen aikuisissa.

– Kaikki syöttivät todella hyvin. Ei saatu montaa helppoa palautuspaikkaa, eivätkä vastustajatkaan, kuvasi Eero.

– Toisessa erässä pääsimme paremmin pisteisiin kiinni pallojen kuluessa. Molemmilla oli no ad -palloja, mutta murtoja ei nähty. Pelastimme myös kaksi eräpalloa, oli todella tiukkaa, jatkoi Iiro.

Veljekset kuvailevat yhdessä pelaamista mukavaksi – tosin haastaviakin tilanteita on, mutta niistä selvitään molempien tuntiessa toisensa läpikotaisin.

– Molempien tekisi mieli sanoa asioita välillä liiankin suoraan. Kuitenkin tiedämme, että molemmat ovat aina tosissaan ja vaikka sanoisikin liian suoraan, niin toinen osaa sen ottaa hyvin, sanoi Eero Iiron kompatessa asiaa.

Vasat tiedostavat, että he voivat pelata vielä paljon paremminkin yhdessä. He aikovat elokuussa lähteä kiertämään ITF-ammattilaiskilpailuja – molemmat pelaavat kaksinpeliä ja yhdessä nelinpeliä.

– Potentiaalia on parempaankin. Emmekä puhu pelkästään kansallisesta tasosta. Minulle lisää tasaisuutta ja Iirolle terävyyttä, niin olemme jo vahvempia, päättivät veljekset.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 27/2021 – →