Kaukovallalle uran toinen Suomen mestaruus

4.7.2021  |  14:16  |  Raportit, Videot

Patrick Kaukovalta puolusti ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruuttaan onnistuneesti Hangossa. Aiemmin päivällä Oona Orpana voitti naisten kultaa – lue lisää täältä.

Miesten loppuottelu
[2] Patrick Kaukovalta, HVS – [7] Juho Paukku, Break Point 3-6, 6-4, 6-1

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Kaukovalta kohtasi loppuottelussa entisen ammattilaisen, parhaimmillaan maailmanlistalla 379., Juho Paukun. Yleisöllä oli lupa odottaa viihdyttävää ja tasokasta kamppailua, sillä Kaukovalta oli tosiaan puolustava mestari ja Paukku mestari vuosimalleja 2014 ja 2007.

Avauserässä saivat molemmat pelaajat mahdollisuutensa. Kaukovalta aloitti vahvasti murtaen vastustajansa syötön, mutta Paukku tuli välittömästi tasoihin. Sitten Paukku eteni murron johtoon 4-2, mutta jälleen murrot tasoittuivat välittömästi.

Tehokkaita peruslyöntejä paukutellut Paukku otti vielä kerran murron ja onnistui myös pitämään syöttönsä, mikä toi kiinnityksen mestaruuteen lukemin 6-3.

Toisessa erässä jatkettiin murtolinjalla puolin ja toisin. Paukku näytti etenevän kohti Suomen mestaruutta murtaessaan 4-3 johtoon. Kuitenkin hallitseva mestari Kaukovalta kaivoi tässä vaiheessa parhaat lyöntinsä esille: pysäytyslyöntejä, vahvoja kämmen yläkierteitä ja verkolle nousuja. Erän momentum kääntyi ja Kaukovalta pakotti ratkaisun kolmanteen erän erin 6-4.

Hurmiossa toisen erän lopun pelannut Kaukovalta jatkoi samalla linjalla myös kolmannessa erässä. Hän marssi vastustamattomasti mestaruuteen erin 3-6, 6-4, 6-1.

Hopeamitalisti Paukku oli tyytyväinen viikkoonsa ja kehui vuolaasti vastustajaansa.

– Menimme hieman edestakaisin ensimmäisissä erissä. Toisen erän puolesta välistä löysi Patrick uuden vaihteen ja hän karkasi siinä kohtaa minulta. Formuloihin verraten, minulla oli lopussa Alfa Romeo ja Patella Red Bull.

Paukku sanoi eron tulleen lopussa vastustajansa hyvästä kierrepelaamisesta sekä vahvasta liikkumisesta ja syötöstä.

Kaukovalta ei ollut ottelun loputtua uskoa kuinka hyvän pelin ja viikon hän onnistui pelaamaan.

– Uskomaton tunnelma ja huikea loppuottelu. Juho painoi alussa todella kovaa päälle ja itselläni tuntui painavan aikaisemmat pelit ja olosuhde fyysisesti. Toistin vain itselleni, että ”puske puske, vielä tämä peli”, ja sieltä se sitten jotenkin tuli, kommentoi Kaukovalta.

Kaukovalta kertoi läpi viikon hänen onnistuneen olemaan henkisesti vahva.

– Jos olen fyysisesti väsynyt, niin itselläni toimii tsemppaaminen – hieman jopa ylitsemppaaminen. Siitä saan energiaa ja pystyn ikään kuin huijaamaan kehoani jaksamaan.

Kaukovallalla on vielä vuosi yliopistoa jäljellä Yhdysvalloissa. Urheilupsykologiaa opiskeleva kertoo nauttineensa olostaan Atlantin toisella puolella.

– Olen kehittynyt niin pelaajana kuin ihmisenä.

Kaukovalta pelaa tulevana viikonloppuna seurajoukkueiden SM-kilpailuissa, TEHO Sport Tennisliiga Cup, Tampereella.

Seuraava uutinen: Vasan veljekset nelinpelin… →