Välierässä Suomi-Ruotsi-ottelu: ”Ymer ei anna helppoja pisteitä”

9.7.2015  |  20:46

?
?Patrik Niklas-Salminen selvitti tiensä Wimbledonin junior grand slam -turnauksen välieriin voittamalla Yhdysvaltain Tommy Paulin 6-4, 1-6, 6-4. Kuukausi sitten Ranskan avoimet voittanutta Paulia pidetään yhtenä maailman parhaista junioreista. 

Niklas-Salminen voitti puolivälierän ensimmäisen erän kahdella syötönmurrolla 6-4, joutui toisessa taipumaan tuoreelle poikien Ranskan avointen mestarille 1-6, ja odotti tasaisesti edenneessä kolmannessa erässä kylmän viileästi iskunpaikkaa. Se koitti suomalaisen noustua omalla syöttövuorollaan 5-4-johtoon. Niklas-Salminen otti päättäväisesti syötönmurron ja vei samalla ottelun.
– Ensimmäinen ja kolmas erä menivät erän hyvin, toisessa oli vähän vaikeampaa. Pelasin viimeisen gamen  aggressiivisesti. Syötönmurrolla oli hyvä ottaa voitto, Niklas-Salminen sanoi. 
– Tosi hienolta tuntuu kyllä, sillä tämän eteen on tehty paljon töitä. Tämä on vasta toinen turnaukseni ruoholla, ja tykkään kyllä alustasta. Kun syöttää hyvin, on vahvoilla ruoholla.

Perjantaisessa välierässä on luvassa Suomi-Ruotsi-ottelu, sillä Niklas-Salminen saa vastaansa häntä vuotta nuoremman, 12:nneksi sijoitetun Mikael Ymerin. Kaksikko kohtasi viime vuonna massalla, ja tuolloin Ymer oli lopulta vahvempi.

– Joo, pelasimme loppuvuodesta vastakkain. Ymer on tosi stabiili kaveri, ei mikään helppo vastustaja. Hän ei anna helppoja pisteitä ikinä. Paljon duunia saan tehdä voiton eteen.

Henri Kontinen eteni 2008 Wimbledonissa poikien loppuotteluun, mutta muut suomalaiset eivät ole onnistuneet nousemaan siellä juniorien kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon.

 

Niklas-Salminen oli tänään voitokas myös nelinpelissä parinsa Viktor Durasovicin kanssa. Voitto Israelin Yshai Olielista ja Kiinan Yibing Wusta irtosi vasta kolmannessa erässä lukemin 7-6 (7-3), 6-7 (4-7), 6-2. Kaikkiaan Niklas-Salminen urakoi siis torstaina kaksi kolmieräistä ottelua.

– Matsi oli hyvätasoinen alusta loppuun. Vastustaja pelasi hyvin niin kuin mekin Durasovicin kanssa. Saimme viimeiseen erään kaksi breikkiä. Se oli tärkeä juttu.

Nelinpelin puolivälierässä suomalais-norjalainen pari kohtaa Yhdysvaltain Reilly Opelkan ja Japanin Akira Santillanin. Pari on sijoitettu poikien nelinpelissä neljänneksi.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen varmisti paikan… →