Niklas-Salminen puolivälieräpaikasta: ”En olisi viikko sitten uskonut”

8.7.2015  |  21:09

?

?Patrik Niklas-Salminen, 18, on huippuiskussa Wimbledonin junior grand slamissa. Hän voitti turnauksessa toiseksi sijoitetun Etelä-Korean Duck Hee Leen 6-4, 6-0 ja eteni näin puolivälieriin. Sade keskeytti ottelun heti alussa, mutta kun sitä jatkettiin, ei suomalainen säästellyt taitojaan. Kaksieräinen matsi oli ohi 44 minuutissa.

Leen ATP-ranking on 17-vuotiaaksi huikea 278, kun taas Niklas-Salmisella se on 1624. 

– Pelasin tosi hyvin alusta loppuun, ehkä jopa parhaan matsini ikinä. Varsinkin syöttö kulki hyvin, ja palautuksissakin olin vahva. Sain ilmaisia pisteitäkin vastustajalta, Niklas-Salminen kertoo.

Kahdeksan parhaan joukosta kaavio osoitti Niklas-Salmisen puolivälierävastustajaksi Yhdysvaltain Tommy Paulin, joka voitti poikien Ranskan avointen mestaruuden kuukausi sitten.

– Tiedän pelaajan hyvin, mutta en ole pelannut ikinä häntä vastaan. Todella hyvin pitää onnistua, jos haluaa voittaa – ja tietysti haluan. Näissä karkeloissa ei tunneta armoa. 

– En olisi viikko sitten uskonut, että pelaan nyt puolivälierissä. Näin kävi kuitenkin suomalaispojalle. Tehty työ tuottaa tulosta, ja sen huomaaminen on mulle todella tärkeää.

Niklas-Salmisen urakka kentällä numero 11 ei päättynyt Leen kohtaamiseen, vaan ensimmäisen kierroksen nelinpeli yhdessä Norjan Viktor Durasovicin kanssa piti tamperelaisen kiireisenä iltaan asti. Sora Fukuda ja Chang-Yeong Oh joutuivat katselemaan suomalais-norjalaisen parin 6-1, 6-2 -tuuletusta vierestä.

Japanilais-etelä-korealainen kaksikko onnistui pitämään ensimmäisessä erässä syöttövuoronsa vain kerran ja toisessa erässä kahdesti. 

– Pelasimme Durasovicin kanssa jälleen hyvin yhteen. Syötimme hyvin ja fiiliksemme oli rento. 

Torstain aikataulu ei ole vielä valmistunut, mutta Niklas-Salminen uskoo pelaavansa sekä kaksin- että nelinpeliä jälleen huomenna.

 

Niklas-Salminen on harjoitellut Jarkko Nieminen Tennis Academyssa sen perustamisesta lähtien. Jarkko Nieminen on seurannut lahjakkaan nuoren miehen harjoittelua läheltä, ja he ovat treenanneetkin lukuisia kertoja yhdessä.

– Pattilla on hyvä vasurin syöttö, ja se on kova ase millä tahansa alustalla. Hän on monipuolinen pelaaja ja hyvä tsemppaamaan itseään matseihin, Nieminen kertoo.

– Se, että pystyy voittamaan grand slameissa otteluita, ei ole jokapäiväistä herkkua. Erityisesti pienessä maassa meidän tulisi puhaltaa yhteen hiileen ja iloita toistemme menestyksestä. Uskonkin, että Pattin pärjääminen auttaa ja tsemppaa muita porukan pelaajia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Välierässä Suomi-Ruotsi-ottelu: ”Ymer… →