Uusi-Seelanti siirtää paineet kotijoukkueelle – ”En usko kenelläkään meidän pelaajista olevan mahdollisuuksia hänen tasoistaan vastaan”

13.9.2022  |  12:31  |  Ennakot

Uuden-Seelannin joukkue aloitti treeninsä tiistaina Espoo Metro Areenalla.

Joukkueen kapteeni Kelly Evernden on tyytyväinen ensiaskeleisiin Suomessa ja kertoo kaiken sujuneen hyvin järjestelyiden osalta.

– Kaikki joukkueemme pelaajat ovat innoissaan. On hienoa olla yhdessä, kaikki tulevat eri puolilta maailmaa. Ensimmäisellä lyöntikerralla aistimme paikkaa ja pidimme hauskaa.

Uuden-Seelannin joukkueen muodostavat vahvat ja kokeneet nelinpelaajat 34-vuotias Michael Venus (nelinpelin ATP-7) ja 36-vuotias Artem Sitak (nelinpelin ATP-112) sekä kaksinpelissä vastuuta ottaa nuoriso-osasto 23-vuotias Ajeet Rai (ATP-679), 25-vuotias Kiranpal Pannu (ATP-744) ja 21-vuotias Isaac Becroft (ATP-1016).

– Kaksinpelaajamme on nuoria ja he yrittivät löytää tiensä tennisammattilaisuuteen. Ja sitten nelinpelaajamme ovat erittäin kokeneita ja laadukkaita pelaajia; toivottavasti nuoret pelaajamme ottavat ja saavat oppia heiltä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Everndenillä itsellään on takanaan vahva ammattilaisura. Hän ylsi kaksinpelissä 31. ja nelinpelissä 19. Vuonna 1985 hän pelasi myös Tampere Openissa, jossa voitti avauskierroksella Leo Palinin ja eteni aina neljän parhaan joukkoon.

– Tulin Tampereelle nuorena poikana. Se oli upea reissu, selvisin karsinnoista aina välieriin asti. Näistä hyvistä kokemuksista lähtien olen sanonut, että haluan takaisin Suomeen. Kuitenkin se tapahtuu vasta nyt lähes 30 vuoden jälkeen maajoukkuekapteenina.

Uuden-Seelannin kapteeni tiedostaa hyvin maaottelun lähtökohdat ja siirtää paineita pois joukkueensa harteilta.

– Suomella on vahva joukkue. Etunenässä Ruusuvuori on uskomaton pelaaja; en usko kenelläkään meidän pelaajista olevan mahdollisuuksia hänen tasoistaan vastaan. Kuitenkin maaottelussa ovat myös nelinpeli ja kakkospelaajat. Välillä innokkuus ja intohimo voivat johtaa hyviin asioihin.

TUTUSTU ENNAKKOASETELMIIN

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa Uuden-Seelannin kotikentällään Espoo Metro Areenassa 16.-17.9. Ottelun panoksena on paikka Davis Cup Qualifiers -tasolla, eli voitolla Suomi pääsisi uudestaan tavoittelemaan paikkaa maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen alkuvuonna 2023.

Perjantaina ottelut alkavat klo 18.00 ja lauantaina klo 14.00.

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMAN INFOSIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Maaotteluiden euforia ja… →