Uskomaton kiito jatkuu – Kontinen/Peers ATP-finaalien loppuotteluun

19.11.2016  |  16:27

Kuva: All Over Press

 

Henri Kontinen ja John Peers pelaavat sunnuntaina ATP-finaalien nelinpelin loppuottelussa. He kaatoivat välierässä Bob Bryanin ja Mike Bryanin 7-6 (7-2), 6-4.

Ensimmäisen erä oli todella tasainen, mutta katkaisupelissä Kontinen/Peers otti alusta asti komennon.

– Meillä oli ensimmäisessä erässä muutama mahdollisuus murtaa heidän syöttönsä. Olimme heidän syöttövuoroissaan paremmin mukana kuin he meidän, ja tiebreak oli jatkumoa siihen, Kontinen sanoo.

Toisessa erässä Kontinen/Peers mursi Bryanien syöttövuoron kaksi kertaa. Bryanit nousivat yllättäen alhosta ja taistelivat vastamurron.

– Tietysti oli kiva, että saimme toisen breikin (syötönmurron), niin tuli pikkuisen hengitysilmaa lisää. Heillä ei ollut sitten enää juuri menetettävää, ja he vetivät rennommin. Me sähläsimme vähän, mutta onneksi saimme pidettyä syöttömme, Kontinen iloitsee.

 

”Yhdessä häviämme ja yhdessä voitamme” 

Kontinen/Peers on lyömättömässä iskussa, sillä pari on voittanut tähän mennessä kaikki Lontoon O2-areenalla pelaamansa ATP-finaaliottelut ja oli alkulohkonsa paras tiimi. Pariisin Masters-kilpailusta alkanut voittoputki on jo yhdeksän ottelun mittainen.

– Kaikki putket loppuvat aikanaan, mutta toivottavasti meillä loppu ei tule vielä huomenna. Finaalivastus ratkeaa vasta lauantai-iltana toisessä välierässä, jossa kohtaavat Jamie Murray/Bruno Soares ja Raven Klaasen/Rajeev Ram.

– Pelasimme alkulohkossa hyvän ottelun Klaasen/Ramia vastaan, ja jos he ovat vastassa huomenna, niin haemme samanlaista ottelua. Voi olla, että he muuttaisivat taktiikkaansa meitä vastaan jotenkin. 

– Murray/Soares on voittanut pari Grand Slamia ja pelannut muitakin isoja kilpailuita hyvin. He ovat kova pari, jota vastaan olemme pelanneet tiukkoja matseja. 

Kontinen ja Peers ovat edenneet ATP-finaaleissa omalla vahvalla pelillään.

– Välillä toisella on parempi päivä kuin toisella. Yhdessä häviämme ja yhdessä voitamme, Kontinen lisää.

Henri Kontinen on voittanut kaudella 2016 kuusi ATP-turnausta nelinpelissä ja juhlinut Wimbledon-voittoa sekanelinpelissä. Kaikkiaan Kontinen on voittanut urallaan 12 ATP-kilpailua (nelinpeli).

 

Näin ATP-finaalit pelataan: http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/barclays-atp-world-tour-finals/605/draws 

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →