Urheilukoulun kesälajien hakuajankohta muuttuu. Haku päättyy jo 1.6.2016

18.3.2016  |  10:05

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA SANTAHAMINASSA HELSINGISSÄ

 

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittavillemotivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuustoteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo liki 6000 urheilijaa 57:stä erilajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästiaikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

 

Urheilukoulunkesälajien hakuajankohta muuttuu. Haku päättyy jo 1.6.2016

 

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/16saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 17.10.2016.

 

Valmennus

Urheilukoulussa onvalmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12-30 h/vko).Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl.sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoavalmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaankoulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuupääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myöserilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennustajärjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluunvalitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun omafysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksenaikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa jaennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

 

Muita tietoja

Urheilijat palvelevatUrheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviinja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myösreserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijatvoivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

 

Hakeutuminen

Urheilukoulunhakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua.Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tuleeolla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajienasiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulostenperusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnonsuorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

 

Lokakuun saapumiseräänhakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuukeväästä syksyyn (mm. suunnistus, yleisurheilu, jalkapallo, ammunta, moottoriurheilu,golf, uinti ja muut vesilajit) on jätettävä hakemuksensa 1.6.2016 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä,Helsingissä 27. -30.6.2016.

 

Erillisiä hakulomakkeitaerikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi =>varusmiehet=>erikoisjoukot =>urheilukoulu tai www.urheilukouluntuki.fi).

 


Tiedustelut

Valmennuspäällikkö

0299 421815

 

 


Osoite

Kaartin jääkärirykmentti/Urheilukoulu,PL 6, 00861 Helsinki

Jaa:

Seuraava uutinen: Norpe Tennisliigan mestaruus… →